Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ханкок се Корејски..Матадор се Чешки..Во која класа сакаш ти?Поефтини гуми ти се:Тигар,Дебика,Корморан,Трајал,Матадор..Малку поскапи се овие:Ханкок,Фулда,Данлоп,Сава..И веќе од најскапите:Мишелин,Континтентал,Бриџстоун,Пирели..Фулда би одбрал ја,или Сава..

матадорот се 4770 денари а ханкук се 6700, ме интересира дали е голема разликата помегу овие два бренда.
Фулдата се 7200 а додека пак сава не најдов нигде до каде што бев ниту пак за цена неможам да најдам.

матадорот се 4770 денари а ханкук се 6700, ме интересира дали е голема разликата помегу овие два бренда.
Фулдата се 7200 а додека пак сава не најдов нигде до каде што бев ниту пак за цена неможам да најдам.

Таман се цените,за мене конкретно 185-65-14 Матадорот беше околу 2400-2500,Савата 3300,а Фулдата мислам беше 4000 денара,а Дебика Престо,каква што возам сега е 3000 денара..Солидно се покажаа Дебиката,веќе 30.000 км ги возам,не сум има проблем да се дупне,да издиши да се искриви и тоа..Цените се таман,Ханкок е корејска гума,спонзор се на Лига на Шампиони,поквалитетни се нормално..Има нешто чим разликата е 2000 денара..Незнам како стоиш со пари,претпоставувам на поголема кола ќе ги местиш,Фулда,Данлоп или Пирели..

Прогуглај ги гумите точно по назив како што се и види им ги ЕУ оценките и спореди
во еу оцените имаш оценка на дожд, заштеда на гориво и ниво на бучава и спореди
на таа димензија не штеди на гуми, сигурно се вози и брзо и веројатно е поново возило

Дечки дали има некоја страна онлајн од каде може да се нарачуваат по пониски цени делови за возила (ми треба решетка за напред за renault scenic)?
Второ прашање ми е каде има најефтини делови за рено низ скопје?Ме очекува голем сервис (гуртни морално на предните, а и задните се отидени, ребраст каиш со држачи, филтер за нафта, филтер за полен, клинаст каиш, маслото најверојатно исто, али тоа може и да тера уште 1000км оти на крај на месецов ми е и регистрацијата и ќе ми се ебе матер со трошоци).
Трето прашање ми е за менувачот, се работи за renault scenic 1.9дци , некако во последно време шалтерот како да ми клацка, си влегува без проблем во брзина али откако влегува има луфта може да се мрда, механичарот пред 2 месеци го стегаше на некој држач или незнам што е али ми сомна дека е на мала душа (држачот) и дека прошлајфува.

znae nekoj sto e razlikata megju golf 5 i golf plus
Голф Плус е малку попроширен Голф - пред се во висина, помалку наликува на минивен и има повеќе простор внатре. Инаку во се друго е иста кола.

Последно уредено:
znae nekoj sto e razlikata megju golf 5 i golf plus

Па ако знаеш како изгледаат и двете ке видиш што е разликата ... Голф 5 ти е нормален хечбек, градска кола, а Голф плус ти доаѓа повеќе како моноволумен...
Голф Плус
volkswagen-golf-plus-vag_gol_09_plus_bifuel_1.jpg

Голф 5
VW_Golf_V_front_20081127.jpg

Дечки дали има некоја страна онлајн од каде може да се нарачуваат по пониски цени делови за возила (ми треба решетка за напред за renault scenic)?
Второ прашање ми е каде има најефтини делови за рено низ скопје?Ме очекува голем сервис (гуртни морално на предните, а и задните се отидени, ребраст каиш со држачи, филтер за нафта, филтер за полен, клинаст каиш, маслото најверојатно исто, али тоа може и да тера уште 1000км оти на крај на месецов ми е и регистрацијата и ќе ми се ебе матер со трошоци).
Трето прашање ми е за менувачот, се работи за renault scenic 1.9дци , некако во последно време шалтерот како да ми клацка, си влегува без проблем во брзина али откако влегува има луфта може да се мрда, механичарот пред 2 месеци го стегаше на некој држач или незнам што е али ми сомна дека е на мала душа (држачот) и дека прошлајфува.

Гуртни немаш..Имаш плочки со дискови на предните 100%..Задните може се добош со гуртна,мада не ми се верува..Се на се те очекува трошок од најмалку 7000 денара..Еве ти една страна каде што деловите се поефтини од тие во продавниците во Велес..Т.е две страни ќе ти дадам..Разликата е некој си 150-200 денара од продавнициве,и продавниците во Велес за истите делови што сум купувал..А за шалтерот имаш пластика под него,се менува само пластиката,или ако е разјаден цел бирач т.е шалтер..

1.http://www.lukena.com.mk/
2.http://www.euro07.mk/

Гуртни немаш..Имаш плочки со дискови на предните 100%..Задните може се добош со гуртна,мада не ми се верува..Се на се те очекува трошок од најмалку 7000 денара..Еве ти една страна каде што деловите се поефтини од тие во продавниците во Велес..Т.е две страни ќе ти дадам..Разликата е некој си 150-200 денара од продавнициве,и продавниците во Велес за истите делови што сум купувал..А за шалтерот имаш пластика под него,се менува само пластиката,или ако е разјаден цел бирач т.е шалтер..

1.http://www.lukena.com.mk/
2.http://www.euro07.mk/
Па не се разбирам многу, али веќе се слуша на метал дека удира кога кочам. Назад се добоши напред дискови така барем мислам. А цената не би рекол дека е баш толку, само ребраст со 3 затегачи е над 5к, клинастиот околу 2к, 1800 филтер за нафта, за полен мислам беше околу 1000ка, а гуртни или што и да треба не сум прашал.

Па не се разбирам многу, али веќе се слуша на метал дека удира кога кочам. Назад се добоши напред дискови така барем мислам. А цената не би рекол дека е баш толку, само ребраст со 3 затегачи е над 5к, клинастиот околу 2к, 1800 филтер за нафта, за полен мислам беше околу 1000ка, а гуртни или што и да треба не сум прашал.

Гуртни менував јас,марка LPR 700 денара..Ги сменив оти ми блокираше десното тркало..Добошот жежок јајца да пржиш комотно..Плочки Текнопорт 900 денара ги платив..Ребраст со затегачи ме кошта 4500 денара,марка Дајко (италијански)..Филтер за нафта 270 денара,за воздух 400 Хенгст..Али се работи за Фиат..Не за Рено..Веројатно ја возиме истата пумпа,Лукас,таа знае да ебава понекогаш..Се на се,радувај се кога менуваш потрошни делови..

Па ако знаеш како изгледаат и двете ке видиш што е разликата ... Голф 5 ти е нормален хечбек, градска кола, а Голф плус ти доаѓа повеќе како моноволумен...
Голф Плус
volkswagen-golf-plus-vag_gol_09_plus_bifuel_1.jpg

Голф 5
VW_Golf_V_front_20081127.jpg
abe na izgled znam kako izgledat :D
mislev vo motor,potrosna itn. dali ima razlika

Нормално ? Како може да е нормално да вергла откако ќе биде загреана колата, а на ладно чакмак :) Објасни ми...

Оди по мајстори тогаш,давај пари за глупости..

Дали мојт да се најт ново или половно пумпе за турање средство за бришаците за пезо 307... Дупнато ми е, ко ќе турам ми течит од долиу, пишите кај да барам и колку коштат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom