Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Gi topi i krsi klipovite i hilznite, i radilicata ja pravi partali. Sum videl eden ovakov otvoren 1.8tddi. Pa odi praj go posle. Kaj tdci isto ako slabo rabotat diznite-plukaat znae da probusi nekoj klip i posle cel motor da go napravi salata. Istoto se desava i so renoevite dci. Mnogu slabi materijali stavile.[DOUBLEPOST=1425300053][/DOUBLEPOST]
Pa normalno, fordovi skoro i da nema, site gi izbegavaat. Koj sakas majstor prasaj go so gi razbira rabotite ke ti kaze od ford so podaleku.
Se isplaka ford so 1.4tdci i so 2.0tdci od ponovite, tie se fakticki pezoevite HDI i nema promasaj. Eve i drug prost primer, .kako plod na zaednickata sorabotka pa citroen i pezo gi vgraduvaat fordovite 1.6 16v hdi motori i se totalen promasaj
A се мислам за ксара пикасо 1.6 или 2.0hdi,а 1.6 многу ги фалат.

Се решив да ги репарирам моите амортизери а да купам нови Бандаши до кај 200е сосе гуми. Некој да имате на ум вака како совет да понудите?

До кај 200 евра нови бандажи 15-ки со се нови гуми - тешко, неизводливо ... Најевтината 15-ка гума ти е околу 2200-2300 ден, што значи само за гуми ке дадеш околу 150 евра ...

До кај 200 евра нови бандажи 15-ки со се нови гуми - тешко, неизводливо ... Најевтината 15-ка гума ти е околу 2200-2300 ден, што значи само за гуми ке дадеш околу 150 евра ...
Фала богу на половни мислев, или па шо знам нека се и без гуми бандашите ама да се добри.
(под нови бандаши мислев као демек ќе си купам други не ги користам мојте поќе)

не си разбирам многу од коли но во фабриката кај што работам човек си купи фиат стило пред една година и сега нешто се жалеше дека му чукала (што му чука незнам) а друг човек си купи фолцваген пред 2 години 2000 год и сега кога вртел во кривина нешто му цикало и чукало. зборот ми е каква и да е кола кога ја купуваш на старо треба да имаш и к'смет малце, колку и да ја гледаш на почеток може да биде екстра па за месец дена да почне да и одкажува по некој дел.

Зборам со еден Чех продава ауди а4 2.0 2010 год. за 5800 еур. му викам кажи ми крајна цена вика 5300 еур. Му викам зашто волку ефтино ја даваш, да не има некој квар ? И ми вика колата никогаш не е удрена и перфектна е нема никаков квар, туку јас сум во Лондон и овде давачките за регистрација се многу големи и затоа ја продавам. И уште ми вика дај ми адреса и телефон ако се сомневаш ќе ти ја донесам на мој трошок, ако има некој проблем не ја земај. Ме интересира дали имал некој вакво искуство порано и дали во прашање е некој обид за измама? А иначе како што гледам по огласи коливе во Чешка се доста ефтини. Поздрав

Зборам со еден Чех продава ауди а4 2.0 2010 год. за 5800 еур. му викам кажи ми крајна цена вика 5300 еур. Му викам зашто волку ефтино ја даваш, да не има некој квар ? И ми вика колата никогаш не е удрена и перфектна е нема никаков квар, туку јас сум во Лондон и овде давачките за регистрација се многу големи и затоа ја продавам. И уште ми вика дај ми адреса и телефон ако се сомневаш ќе ти ја донесам на мој трошок, ако има некој проблем не ја земај. Ме интересира дали имал некој вакво искуство порано и дали во прашање е некој обид за измама? А иначе како што гледам по огласи коливе во Чешка се доста ефтини. Поздрав

Ako e vistina vo London, i e od Ceska togad sigurno se zaebal sto ja odnel tamu :( Tamu a i vo Istanbul ne se registrira kola posto kje te odglobat od davacki.

Да не е од десна страна воланот?

Се имаш распрашано за 1.6 HDi FAP ?
гледам и ти си по пикасото, стварно е мерак вожњата :)
оваа ја гледав, вака изгледа добро
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1967947-CITROEN-XSARA-PICASSO-1-6Hdi--04
Годината 2004 со моторот 1.6 хди се совпаѓа,ама со фејслифтот ми е сомнителна бидејќи тоа е направено 2006.
Останува да е направено далавера со годината за помали давачки ама и ентериерот ми е сомнителен.
Лесно се проверува со бр.на каросерија и интернет на лице место ги дава сите потребни податоци
Имаку колата е топ на слики

Годината 2004 со моторот 1.6 хди се совпаѓа,ама со фејслифтот ми е сомнителна бидејќи тоа е направено 2006.
Останува да е направено далавера со годината за помали давачки ама и ентериерот ми е сомнителен.
Лесно се проверува со бр.на каросерија и интернет на лице место ги дава сите потребни податоци
Имаку колата е топ на слики
EngineDoorsPower (hp)type coupeSeatsBegin year of productionEnd year of production
2.0 HDI (90 Hp) 2000-
2.0 16V (136 Hp) 2003-
1.8 16V (115 Hp) 2000-
1.6 HDI FAP (109 Hp) 2004-
1.6 (88 Hp) 1999-
1.6 (110 Hp) 2000-

На ауто-дата вика дека фап-от се ставал од 2004-та ... нз може да си е точна
http://www.auto-data.net/en/?f=showSubModel&modeli_id=1693

Последно уредено:

Ништо чудно BMW X6 2009 мислам 5.0 во Литванија се наоѓа за 15-16000 ЕВРА.
Имав понуда Голф 7 Тди 2.0 со 12000 км од Германија за 8300 ЕУР стакло 2012 година...
Ауди А4 2010 во Литванија имаш и за 5500 ЕВРА со по 40 до 50000 км... Стакло сочувано.
Се разбира од прав човек :)

Тоа е финта со цената само за да се излажеш да отидеш до таму и да ја видиш, кога ќе стигнеш на лице место цената ќе биде онаа реалната.

И јас на мобиле.де најдов Мерцедес Ц класа, Ауди А4 и БМВ 3ка од 2011 година на еден плац во Хамбург кои беа на цени со 3 000 евра пониски од колку шо е реално (и нормално колите на сликите беа ко нови, со малку километри и сервисни книшки) сакав да идам до таму ама ми беше нешто сумљиво па прогуглав за тој плац да видам некои мислења. Имаше на еден германски форум тема отворено за него како се жалеа дека било превара со цената. Еден дури специјално од австрија се затрчал за да коа ќе отиде таму види дека тоа со цената на интернет не е вистина.

Последно уредено:
Тоа е финта со цената само за да се излажеш да отидеш до таму и да ја видиш, кога ќе стигнеш на лице место цената ќе биде онаа реалната.

И јас на мобиле.де најдов Мерцедес Ц класа, Ауди А4 и БМВ 3ка од 2011 година на еден плац во Хамбург кои беа на цени со 3 000 евра пониски од колку шо е реално (и нормално колите на сликите беа ко нови, со малку километри и сервисни книшки) сакав да идам до таму ама ми беше нешто сумљиво па прогуглав за тој плац да видам некои мислења. Имаше на еден германски форум тема отворено за него како се жалеа дека било превара со цената. Еден дури специјално од австрија се затрчал за да коа ќе отиде таму види дека тоа со цената на интернет не е вистина.
Bato citaj sto napisav :) Mi vika deka on ke mi ja donel kolata vo Makedonija i ako ne sum bil zadovolen koga ke ja vidam vo zivo, nemora da ja kupuvam.[DOUBLEPOST=1425474176][/DOUBLEPOST]
Ништо чудно BMW X6 2009 мислам 5.0 во Литванија се наоѓа за 15-16000 ЕВРА.
Имав понуда Голф 7 Тди 2.0 со 12000 км од Германија за 8300 ЕУР стакло 2012 година...
Ауди А4 2010 во Литванија имаш и за 5500 ЕВРА со по 40 до 50000 км... Стакло сочувано.
Се разбира од прав човек :)
Kupi nekoja kola od ovie? Zasto moze i tebe ti praele isti fori..

Bato citaj sto napisav :) Mi vika deka on ke mi ja donel kolata vo Makedonija i ako ne sum bil zadovolen koga ke ja vidam vo zivo, nemora da ja kupuvam.
Нека ја донесе до МК ако е за така. (иако не ми се верува дека ќе ја донесе) Па види :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom