Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Мислења за Ford Fusion, 1.4 TDCi и 1.6 TDCi, не знам зошто, ама отсекогаш потајно сум имал симпатии кон овој модел, цената е пристапна па да знам дали да ја имам предвид за во иднина ако сакам да го сменам голфот. Годините се од 2003 нагоре, цените од 3000 нагоре.

Кога се купува Форд општо правило е дека сопственикот прави двапати банкет и тоа еднаш кога ќе го купи и втор пат кога ќе го продаде ако воопшто има доволно голем мазохист да купи кола од таа марка. Башка се знае дека зиме Фордот и циганот не работат. Исто така познато е дека Фордот и циганот не се разболуваат туку одма умираат. Чукни тоа главата Форд не се купува.

Кога се купува Форд општо правило е дека сопственикот прави двапати банкет и тоа еднаш кога ќе го купи и втор пат кога ќе го продаде ако воопшто има доволно голем мазохист да купи кола од таа марка. Башка се знае дека зиме Фордот и циганот не работат. Исто така познато е дека Фордот и циганот не се разболуваат туку одма умираат. Чукни тоа главата Форд не се купува.
Ако беше така зошто не пропаднаа досега?
Ме интересираат само сериозни мислења, а не од рекла-казала чаршиски муабети. Инаку истите мотори се вградувани и во:
Ford Fiesta, Ford Focus, Ford C-Max, Ford Figo, Ford Bantam, Mazda3, Mini Cooper D, Citroën C2, Citroën C3, Citroën Xsara,Citroën C4, Citroën C4 Picasso, Citroën C5, Peugeot 206, Peugeot 207, Peugeot 307, Peugeot 308, Peugeot 3008, Peugeot 407, Volvo C30, Volvo S40, Volvo V50, Citroën Berlingo, Peugeot Partner, Mini Coope

Ако не чини моторот, тогаш сите овие модели ќе беа крш и никој немаше да ги купува.

Друже мани го Форд и тие други модели. Да чинеле немаше да ги продаваат. Можеби моторот е Ок но со нафта од лабораторија и ТАТА дизел ќе помине милиони километри.

Незнам за таа продавница пошто ја не сум од Скопје, знам за овој тип во Струмица имам видено кај едно пријателче што му има работено комплет ентериер на една кола која што ја средува, значи од седишта до тапацири на врати и се што има тапацирано, ама со природна кожа и тоа скапичко, ама изработено немам зборови ...[DOUBLEPOST=1425149596][/DOUBLEPOST]

Зависи колку парички имаш за трошење на ова. И дали сакаш половни или нови бандажи. Не кажа за што кола се работи и освен тоа дека се 15-ки бандажи не кажа што друга димензија носи, како ширина и висина... Погледни по пазар3 и реклама5 имаш едно чудо бандажи што се продаваат од нови до половни, може да се најде нешто добро ... Друго за исправање зависи колку се криви бандажите, ако е малку, ке се исправи лесно, ама ако е повеќе, башка сите 4, тоа веќе не ми е по ќеф ... Трето моја препорака ти е да си земеш други бандажи, па и половни, имаш 15-ки за 200-250 евра добри и да си отидеш кај зајо у Радишани и да си ги репарираш амортизерите за 15-20 евра по парче и терај ...

Во Кичево има двајца браќа кои работат професионално ентериери во било кој дизајн и со секакви материјали.Сум гледал слики од БМВ,мерцедеси,Ауди,Голфови.....средени со се централна конзола,врати ,седишта.Кој сака да се информира нека пиши ПП ќе му пуштам број ако им е сеуште истиот

Пишав погоре веројатно не го прочита Опел Вектра А 1.7 ТД :) Имам за трошење 200е од прилика гледам на реклама5и пазар3 има некои од по 100-150е убај барем вака на лик (не се разбирам) бандаши мојте се со 4 штрафа. Е сега гледам од тие од по 100-150е од проста причина што планирам мојте старите колку можам макс да ги продам ако можам ептен се криви или со останатите 50-100е што ќе ми останат да земам амортизери на рати. Радишани мие бајѓи далеку :) од БТ сум :)

Аааа далеку си... Сеедно ја повеке би ги репарирал амортизерите, нормално ако не се нешто оштетени како скршени или искривени, поевтина вријанта и исплатлива ... Твоите некој вулканизер ако сака да ти ги исправа понуди му ги, па нека си ги исправи и нека си ги продаде, а ти земи си други...

Go postaviv ednas prasanjevo ama nikoj ne mi dade odgovor... Aj uste ednas da probam :)
Da ve prasam da ne znaete kolku ke me fatat davackite od prilika ako vnesam vozilo od zapad ( stanuva zbor za audi a3 2005-20007 1.9 ili 2.0 TDI) ? Fala vi mnogu

Мислења за колата? Ме интересира издржливост, квалитет на вожна, цена на мал сервис, цена на голем сервис, цена на резервни делови итн. Има ли некој искуство со Mazda?
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1510436

Мислења за колата? Ме интересира издржливост, квалитет на вожна, цена на мал сервис, цена на голем сервис, цена на резервни делови итн. Има ли некој искуство со Mazda?
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1510436

Топ :) мазда не е играчка. Јапонска кола издржлива и џабе одржување. Плочки се 1000 денара. Поефтино амин. И да иде и на црвена нафта.

Аааа далеку си... Сеедно ја повеке би ги репарирал амортизерите, нормално ако не се нешто оштетени како скршени или искривени, поевтина вријанта и исплатлива ... Твоите некој вулканизер ако сака да ти ги исправа понуди му ги, па нека си ги исправи и нека си ги продаде, а ти земи си други...
Се решив да ги репарирам моите амортизери а да купам нови Бандаши до кај 200е сосе гуми. Некој да имате на ум вака како совет да понудите?

Топ :) мазда не е играчка. Јапонска кола издржлива и џабе одржување. Плочки се 1000 денара. Поефтино амин. И да иде и на црвена нафта.
Дали имаш искуство со Мазда? Каква е вожњата, дали има крута амортизација?

Дали имаш искуство со Мазда? Каква е вожњата, дали има крута амортизација?

дали знае некој сервис за репарирање на амортизери освен Зајко од Радишани?

Брат ми од него купи нови амортизери и ослабеа за 50% за една година

Go postaviv ednas prasanjevo ama nikoj ne mi dade odgovor... Aj uste ednas da probam :)
Da ve prasam da ne znaete kolku ke me fatat davackite od prilika ako vnesam vozilo od zapad ( stanuva zbor za audi a3 2005-20007 1.9 ili 2.0 TDI) ? Fala vi mnogu
Поскапо ќе ти излезе од колку тука да ја купиш[DOUBLEPOST=1425241153][/DOUBLEPOST]
дали знае некој сервис за репарирање на амортизери освен Зајко од Радишани?

Брат ми од него купи нови амортизери и ослабеа за 50% за една година
Му продал репарирани како нови затоа толку траеле.
Инако на почетокот негов а тоаа е крајот на 90те убаво почна да работи и квалитетно ама изгледа се најал со месо па почнал далавери да прави.

Последно уредено:
Се работи за Golf 3 93' година произведен, пред 2 дена го исполирав а пред 2 години исто така ми беше полиран и сеа ми викаат ќе видиш по 1 месец каков ќе биди демек бојата ќе му паднела незнам што, ми викаат автомобил се полира само еднаш и никогаш повеќе после бојата, сакам да знам дали да барам нешто да ја спасам бојава или ова се само глупости?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom