Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Тетин ми имаше Опел Астра 1.7 Турбодизел со интеркулер,Исузу,1993 година,освен масло филтри,гуми,и некои ситни поправки немаше никаков проблем..Колата беше прва лига..Се изнавозе..Додуша тој и нова ја зема,ама и направи 250.000 км..

Исузуто е интеркулер секако, ја имав истата астра со германскиот дизел мотор, зимно време при пониски температури знае да прави проблеми при палење, исузуто со добри греачи мина е,... реков мана им се само алтернаторите, позиционирани доле кај десно тркало, и има проблеми кога ќе влезе вода во него, диодната плочка знае да прави проблеми да ја влече струјата.. затоа ако се реши devilangel за исузуто обавезно тоа да провери убаво...

Да прашам дечки за Голф 4 ТДИ 110 во граните од турбото има запечено масло ја осеќам дека помалце влечи од порано кај 4 различни мајстори прашав добив 4 различни мислења :tapp: прашањето ми е дали некој има искуство со чистење на граните или можи да рикни турбината и џабе чистење?

Економичноста ми е пред се, 4ри врати сакам и јас кај кола. Досега имав фиат браво ми трошеше поќе него шо можам да го одржувам во зима 10-11 многу ми се мене искрено, па сега се ориентирав кон Опелите после консултација со стар механичар али ми рече Астра исузу од постарите ( 93+) или опелов мотор астра можи, Вектра само до 95та, и Корса ТД или бензин и тие не трошеле а ефтини биел за одржување :)

Астра со исузу...Али јебига стари се..20 години стара кола..Сепак ти си знаеш..Ја викам да си купиш Пунто 1.2 бензин,60 коња..2000-2002 година за 1700-1900 евра се наоѓа коска..Мајни стари и дотраени дизели..

Астра со исузу...Али јебига стари се..20 години стара кола..Сепак ти си знаеш..Ја викам да си купиш Пунто 1.2 бензин,60 коња..2000-2002 година за 1700-1900 евра се наоѓа коска..Мајни стари и дотраени дизели..
Бравото ми е 99та али шо дека е кога како шо кажав 10 во зима ми е многу :/. И криво мие дека астрата ќе е постара али тое толку е силата. Опел Корса веројатно бензинче некое 1.0 или 1.2 ако најдам до кај 1999 мислам би било супер

Бравото ми е 99та али шо дека е кога како шо кажав 10 во зима ми е многу :/. И криво мие дека астрата ќе е постара али тое толку е силата. Опел Корса веројатно бензинче некое 1.0 или 1.2 ако најдам до кај 1999 мислам би било супер

А оти не си туриш плин?Гледам на Плимонт има за 350 евра плин,ако колата ти е во добра состојба..Ем си ја знаеш,викаш мана е потрошувачката,еми тури и плин и решен проблем..Што ќе се замараш да бараш нови коли,оваа ти е поефтина варијанта..

А оти не си туриш плин?Гледам на Плимонт има за 350 евра плин,ако колата ти е во добра состојба..Ем си ја знаеш,викаш мана е потрошувачката,еми тури и плин и решен проблем..Што ќе се замараш да бараш нови коли,оваа ти е поефтина варијанта..
А 3ките голфојте ТД шо се гледам мн ефтини ги дават.

Јас имам корса 1.0 12V редизајн од последните серии ... со 78,000 и нешто ситно поминато
сменети сензор за проток на воздух, сензор за радилица, ламбда сензор, среден лонец, плочки, филтри и масло (тоа редовно на 8000км) во супер состојба. Темно бордо металик со 3 врати, од опрема еирбег, електрика на стакла, централна со далечинско ... Ај понуди на ПП само да не е смешна цена :) зошто е со мерак колата купена и одржувана. потрошувачка околу 6.5-7 градска, испод 5 на отворено мерев.
Ако купуваш корса гледај да ја однесеш на дијагностика и гледај да се заменети сензорите, зошто ако зеза некој си троши како ќе и дојде, зголемена е потрошувачката и гуши моторот, не прима гас т.е. касни итн
со тој за радилица се гаси во возење ако нечини итн ...
Ако ти треба инфо околу корсите слободно пиши... имаме и корса 1.7 обичен дизел исто од последните модели на Б, таа е со 79,000 км АМА не се продава :) ќе ја наследам таа зошто ќе купува брат ми друго нешто

нема голф дизел испод 300-400 000 км.кој на запад купува таква кола ја зема за да вози многу,а не ради марката.

фиатовите бензински мотори на бравото не се добри.тој со 1.6 има слаб вртежен момент ради широките клипови,тој со 1.4 има чудна враијанта со 12 вентили,ама старомодна концепција

нема голф дизел испод 300-400 000 км.кој на запад купува таква кола ја зема за да вози многу,а не ради марката.

фиатовите бензински мотори на бравото не се добри.тој со 1.6 има слаб вртежен момент ради широките клипови,тој со 1.4 има чудна враијанта со 12 вентили,ама старомодна концепција

Баш тој со 1.6 е коска..По сите форуми кај што сум читал,тој мотор највеќе го фалат..Али и си троши бензин..103 коња е..Најчурук Фиатов бензин е 1.4 16 вентили..Ѓубре..

Stari se isuzuto ama kojznae kolku takvi benzincinja na fiat imaat utepano do sega... Punto samo 1.9 jtd, samo puntoto znae da pravi problemi so strujata, servoto im e so elektronika koja cesto znae da zafrkava, drugar zema takvo 2000 god mislam bese uste prviot den rikna toa [emoji52]

Да прашам можда е ОФФ топик ама незнам дека точно треба
Дали смее да се вози низ државата со пробни бугарски табли, царината е во тек... ?

Круз,точно е дека од сите фиатови мотори 1.6 во тоа време е најфален,ама во споредба со конкуренцијата е далеку најлош.Како што реков има преголем пречник на клиповите ,а мал ход што допринесува за мал вртежен момент на ниско вртежи.недостаток е и немањето на варијабилно подесување на работата на брегастите што е стандард за добар мотор.Затоа и Фиат не го произведува повеќе туку го замени со 1.4 турбо кој ги задржа само параметрите на димензиите од долниот дел на мтоорот(блокот и клиповите).Друго све е ново,а топ е 1.4 со електрохидраулично подигање на вентилите наместо со брегаста осовина и нормално-170 КС

Да прашам можда е ОФФ топик ама незнам дека точно треба
Дали смее да се вози низ државата со пробни бугарски табли, царината е во тек... ?
Смее да се вози само сопственикот односно тој што е регистриран на цол таблици, а пробни БГ таблици тоа не знам и второ штом е цол или пробни таблици не смее да има сопатници само возачот .

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

Дечки што мислите за отварање авто отпад т.е увоз на оштетени автомобили и растурање во делови..? Дали е можно, дали е исплатливо, кои документи се потребни? Дали има некој со вакво искуство.... Фала унапред

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom