Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Da ja repariram mojta ili na polovno da zeam,so e pogolem gavol :D 260evra u tetovo da ja reparirat celosno mi potrazi,polovna tuka nekade e cenata...

Sent from my C2105 using Tapatalk

Поарно репарирај ја твојата,барем ќе знаеш дека се е ново внатре.И мислам дека за репарирана даваат 1 година гаранција.

Поарно репарирај ја твојата,барем ќе знаеш дека се е ново внатре.И мислам дека за репарирана даваат 1 година гаранција.
Taka i jas planiram,da ja repariram,6meseca garancija mi recea ovie od tetovo,za 2 saata ke ja napravili vikat ke ja staveme na kompjuter deka dobro sraboteno ke bilo...po se izgleda tamo ke ja odnesam..

Помош за гребнатинки ? При паркирање во гаража ја закачив на стуб и има мала ама подлабока трага некое решение ?

Помош за гребнатинки ? При паркирање во гаража ја закачив на стуб и има мала ама подлабока трага некое решение ?

Ќути со тие гребатинки скршеници довде ми е.Ја некна удрив еден зајак,браникот го скршив,и магленката не ми работи,го залепив 800 денари.Да пробаш со полирање,може ќе се изгубат гребатинките,а ако е подлабока само кај лимар,или зависи каде е да пробаш со рака да ја исправиш ако е некое приступачно место.

Taka i jas planiram,da ja repariram,6meseca garancija mi recea ovie od tetovo,za 2 saata ke ja napravili vikat ke ja staveme na kompjuter deka dobro sraboteno ke bilo...po se izgleda tamo ke ja odnesam..

Многу е бре 260 евра ??? Тетовецот да не е албанец па така ве заебава???

А колку пари ќе те кошта за репарација?И дали му ја носиш колата,и они ја вадат,или мораш да ја извадиш ти,па да им ја однесеш?

А колку пари ќе те кошта за репарација?И дали му ја носиш колата,и они ја вадат,или мораш да ја извадиш ти,па да им ја однесеш?
Samo turbinata izvadena,260evra mi kaza e sea clenot pogore veli deka e skapo,a jas sto uspeav da procitam po drugi forumi cenata za repariranje e taa od 250 pa dokaj 300...

Da i jas ja reparirav vo tetovo mi zedoa 250e taa e cenata eve veke 30 000 pominav muka nema.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

P kqzi ako znaes nekoj za poeftini pari...

Па види,не знам како да кажам бидејќи не сум имал проблем за турбина,ама за репарирање бараат 260 евра е претеризам поарно да си земеш половно и сочувано за пола цена еве на пример види страницава и пази француска кола се поскапи делови ,а не па германски делови кое сигурно чини половина цена и сочувана,а стариот чувај си ја за понатака кога ќе имаш прилика за репарирање :) на пример да донесеш во скопје или други градови па дури и во Бугарија поефтино ќе ви репарираат.

Па види,не знам како да кажам бидејќи не сум имал проблем за турбина,ама за репарирање бараат 260 евра е претеризам поарно да си земеш половно и сочувано за пола цена еве на пример види страницава и пази француска кола се поскапи делови ,а не па германски делови кое сигурно чини половина цена и сочувана,а стариот чувај си ја за понатака кога ќе имаш прилика за репарирање :) на пример да донесеш во скопје или други градови па дури и во Бугарија поефтино ќе ви репарираат.
Pa ne e bas pola cena,eve jas zvonev na edno 5luge deneska i baraat od 220 pa se do 280evra za polovna turbina,a od kaj da znam vo kakva sostojb e taa sto ke ja zeam polovno,moze ke pominm 3000km i pak ke otkaze,bolje bi idel na repariranje na mojata za 250e bar ke znam deka ke smenam sve so novi delovi.

Pa ne e bas pola cena,eve jas zvonev na edno 5luge deneska i baraat od 220 pa se do 280evra za polovna turbina,a od kaj da znam vo kakva sostojb e taa sto ke ja zeam polovno,moze ke pominm 3000km i pak ke otkaze,bolje bi idel na repariranje na mojata za 250e bar ke znam deka ke smenam sve so novi delovi.

Па добро,ако мислиш така нека биде пошо си повеќе поинформиран сепак оригинал си е оригинал односно мотор со сопствен екстремитет ако ме сфаќаш :)

Дечки изборот ми се сведе на VW polo - 96-99ta vs VW polo classic 96-2000.

Па совети нешто значи дали 1,6 ; 1,4 ; како ќе речите вие така само ве молам дајте добар совет да знам измеѓу овие две. Татко ми запна по Classic му била ко пасат лимузина ау ау иако јас ја купувам за мене и тој ќе ја вози. Ај фрлете некое мислење.

Фала на времето :D

Opel Tigra 1995 godina 1.4 16v prdnosit nedostatoci potrosuvacka odrzuvanje skapo evtino :D nekoj so svoe iskustvo?

Што би ми препорачале, BMW 118/120, Audi A3, Subaru Impreza или некој ваш предлог?
И искуства со BMW 120 ако некој имал такво..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom