Isti se, i.tsi i tfsi se gdi so direct injection.
Да да исти се, само начинот и проток на смешата воздух и гориво па затоа различно е монтирање и вградувње плински уреди
Sent from my iPad using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Isti se, i.tsi i tfsi se gdi so direct injection.
Kaj gdi nema smesa vozduh-gorivo, benzinot se ubrizguva direktno vo komorata, isto kako komonrejl.Да да исти се, само начинот и проток на смешата воздух и гориво па затоа различно е монтирање и вградувње плински уреди
Kaj gdi nema smesa vozduh-gorivo, benzinot se ubrizguva direktno vo komorata, isto kako komonrejl.
Сепак има разлика ТСИ и ТФСИ . Вградување плин на ТСИ е полесно монтирање и добро поднесува на плин додека кај ТФСИ е поскапо за вградување бидејќи е турбо фул што значи сите дизни поединечно се подесува и штелување а кај ТСИ нема потреба
FSI = Fuel Stratified Injection
TSI = Turbo Stratified Injection
TFSI = Turbo Fuel Stratified Injection
Isti se, i tsi i tfsi se turbo gdi so direct injection a fsi e gdi bez turbo.
Најсвежо од вчера: Патот не е ништо полош пример од Плетвар и скоро една половина од патот се вози и по нов асфалт ограничен е на 60км/ч бидејќи се изведуваат работи. Го возев денски не е никаков проблем, ноќе можно е да замараат бројните знаци за ограничувања и работи на патот. Е најголем проблем во моето патешествие како човек што се придржува до ограничувањето на брзината беа автомобилите со "дипломатски" таблици "SU" и коли од над 150-200кс кои возат како лудаци на таа делница.Drugari...vo kakva sostojba e patot za Ohrid preku Kicevo????....Ne sum bil dolgo vo MK a planiram da go vozam nokje za nekade okolu 2 nedeli...Fala vi
Исти се со тие од Скопје...Od stružani begajte po patot...prava katastrofa od vozači se
Точно! Типични камикази на пат. Култура нула. Жмигавец, предност, престројување и да не набројувам.....тоа е непознато кај нас. Пред некој ден возам по Јане Сандански кај скопјанка во гужва (3те ленти полни) со вклучен жмигавец за да се престројам од средната во десната лента. Никој не ме пропушта како по обичај а еден фраер ми отвара прозор и ми вика замоли ме и ќе те пуштам....Останав без зборови, почнав да вријам. Ееее Македонијо земјо наша мила. Во ЕУ да ти е милина да возиш па колкава сака нека е гужвата, нема ни свирка а камоли непочитување на правила (кој возел таму знае).Исти се со тие од Скопје...![]()
Така...Точно! Типични камикази на пат. Култура нула. Жмигавец, предност, престројување и да не набројувам.....тоа е непознато кај нас. Пред некој ден возам по Јане Сандански кај скопјанка во гужва (3те ленти полни) со вклучен жмигавец за да се престројам од средната во десната лента. Никој не ме пропушта како по обичај а еден фраер ми отвара прозор и ми вика замоли ме и ќе те пуштам....Останав без зборови, почнав да вријам. Ееее Македонијо земјо наша мила. Во ЕУ да ти е милина да возиш па колкава сака нека е гужвата, нема ни свирка а камоли непочитување на правила (кој возел таму знае).
![]()
Каде може да се поправат вака изгребан бандаж?
![]()
Ako sakas kolku tolku dobra i brza kozmeticna popravka ke odis u prodavnica za boi i lakovi neka ti napravat ista boja ko bandazot najmalku so moze obicno 50 grama 100-150 den, ke ti treba i malce lak ako nemas od nekoj da pozajmis malku ke si zemes i lak 50tina grama. ke ti dadat posebno u sisence lak i strdivac. Bandazot prvo isperi go ubavo so sapun i voda, neka se isusi ubavo pa izbrisi go tamu kaj so e greben i treba da se farba so razredivac. So malo cetkice( onie deckine za boenki) ke go popunis/isfarbas grebanoto ubavo 2-3 nanosi, ne nanesuvaj mnogu naednas da ne protece. Koga ke se isusi ubavo bojata ke si spremis i malce lak ( lak+trdivac), i isto ubavo ke go pomines vo 2-3 nanosi vrz bojata kaj sto si farbal. Ovaka farbano koga ke se isusi ubavo kolku tolku grebanoto ke se koregira i nema tolku da se poznava, od podaleku ke bide neprimetno ako ubavo go isfarbas. Mnogu vazno e so lakot ubavo da ja prekries bojata pred toa so e nanesena za da bide jako i da ne se lupi.![]()