Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
update

sea eden drugar mi kaza deka nolan i shoei se podobri marki od agv
vashe mislenje?
tnx

Od sinokja ne saka da mi pali vespata ...
Probuvam samo prai ck ck ...
Na kurgla kje probam nekolku pati posle 5-6 pat kje zapali i bez gajle si e ..
Ama na kluch nikako ne saka ...
Akumulatorot valjda ne e .. go polnev pak ne saka
Kje mozhe nekoj da mi kazhe ?

Od sinokja ne saka da mi pali vespata ...
Probuvam samo prai ck ck ...
Na kurgla kje probam nekolku pati posle 5-6 pat kje zapali i bez gajle si e ..
Ama na kluch nikako ne saka ...
Akumulatorot valjda ne e .. go polnev pak ne saka
Kje mozhe nekoj da mi kazhe ?

Нај веројатно е акумулаторот пробај со од кола акумулатор со кабли дали ке вергла.

sea eden drugar mi kaza deka nolan i shoei se podobri marki od agv
vashe mislenje?
tnx

Shoei се едни од најскапите кациги што ги имам видено кај нас ... сигурно дека се поквалитетни од agv ... а и ноланот не се лоши може да се подобри ... се е дискутабилно, зависи за кој модел на кацига збориме

Kje probam sea kje go polnam ..
A drugo neshto bi mozhelo da bide ?

Сигурно дека може ... да не тропам зелени ама има мислам бомбина, намотки и сл работи

Може да е и друго ама според звукот ко акумулатор да е и не го пуни тој ти кажав како да пробаш.

не е акумулаторот... акумулаторот е џичка нов... НЕМОЈ ДА ГО ПУНИШ ЌЕ ГО ЗЕЗНЕШ!!!! И ЌЕ ЈА ИЗГУБИШ ГАРАНЦИЈАТА НА ИСТИОТ КЈА ВАЖИ УШТЕ!!!! провери си ги другите работи... по тоа цк цк што го кажуваш, ке да се или четкици или автоматче на алансер... повеќе би играл на четкици тие се трошат а автоматчето иако знае да зезне, нај често кога ќе се расипе не прави цк цк т.е. не прави ништо... ама баш ништо....

не е акумулаторот... акумулаторот е џичка нов... НЕМОЈ ДА ГО ПУНИШ ЌЕ ГО ЗЕЗНЕШ!!!! И ЌЕ ЈА ИЗГУБИШ ГАРАНЦИЈАТА НА ИСТИОТ КЈА ВАЖИ УШТЕ!!!! провери си ги другите работи... по тоа цк цк што го кажуваш, ке да се или четкици или автоматче на алансер... повеќе би играл на четкици тие се трошат а автоматчето иако знае да зезне, нај често кога ќе се расипе не прави цк цк т.е. не прави ништо... ама баш ништо....

Го немаш уште тоа чудо видено нов акумулатор да нечини има секакви нека проба така како што му кажав ако не верлга нека отвара тогаш да го ѕирне блендексот ама незнам што мотор има каков тип на алансер, па на крај нека отвори четкици.

јас му ја продадов таа веспа. акомулаторот на таа веспа е од 8ампера и е од по квалитетните. плус стар е околу 7-10 дена. момакот го форматираше пред мене, значи не го симна од рафт, форматиран бог знае кога туку сега веднаш... тоа е гаранција за добар акумулатор...

од друга страна, ако се сумњаш на акумулатор, прво ќе пробаш со кабли да запалиш. ако нејќе и тогаш, значи не е до акумулаторот... голема грешка е тоа да се земе и да се полни акумулатор одма чим нејќе да варгла... значи ова правило важи и за коли исто... не се фрлајте на пунење, зашто ако акумулаторот е добар, авие го полните со сила, ќе го прегорите мноооогу брзо и лесно...

Едно прашање: Колкав треба да биде притисокот во гумите (предна/задна) во скутериве од 50 кубици?

Едно прашање: Колкав треба да биде притисокот во гумите (предна/задна) во скутериве од 50 кубици?

Јас ги пумпам и двете 2 бара. А по правило мислам дека беше назад 2 а напред 1.8 bar

Јас ги пумпам и двете 2 бара. А по правило мислам дека беше назад 2 а напред 1.8 bar

токму така... 1,8 напред, 2-2,1 позади... зависи ако е гума над 14 цола тогаш 2,1 е доволно...

Сабајлево имав незгода со моторот...Мене ништо не ми е али моторот одпред ми е здробен... Е сеа кога го дигнаа таму под него имаше потечено нешто ... ваљда уљје или може да е и друго ? И што да му правам најпрво маски или машинава ?

Сабајлево имав незгода со моторот...Мене ништо не ми е али моторот одпред ми е здробен... Е сеа кога го дигнаа таму под него имаше потечено нешто ... ваљда уљје или може да е и друго ? И што да му правам најпрво маски или машинава ?
Ќе си го однесеш на мајстор и он ќе прави ти не верувам оти ќе го направиш :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom