Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Иди на некој пазар или во Туто Мото (патот кај Ќерамидница) и барај луле за свеќица.
Мада прво провери ги јазичињата на бомбината дали ти се у ред, кај мене се скинаа т.е. беа никакви и не палеше моторот.
Тоа ти се две можни опции чим ти вергла а не ти испушта искра од лулето на свеќицата

Мислиш на капата (луле) тоа го викаш така кај што влага на свеќицата ?

дека него го извадив и немаше струја низ кабелот :toe:
а тоа јазичиња на бомбина незнам кај стои бомбината и незнам ни што да гледам :kesa:

Ајде едно прашање ... имам проблем со моторчево мое кинеско :S
LB50QT_2.summ.jpg

значи вергла ама не доаѓа струја до свеќицата значи пробан е кабелот на метал на прст ич не дава струја :vozbud::vozbud::vozbud:

Чаре некој предлог да каже :toe: фала однапред :helou:
мислам дека ти напишав некаде дека немора да е кабелот. Палењата најмногу страдаат од вода (машинско перење на моторот). Ај подзамислисе дали си ја миел веспата? И убо ти опиша точкестиот, туркај ја до мајстор, ако е кабел ке ти земи 100 денари да го замени + тој има таму 1001 да проба. Ако не е.... ке ти најди што е.

мислам дека ти напишав некаде дека немора да е кабелот. Палењата најмногу страдаат од вода (машинско перење на моторот). Ај подзамислисе дали си ја миел веспата? И убо ти опиша точкестиот, туркај ја до мајстор, ако е кабел ке ти земи 100 денари да го замени + тој има таму 1001 да проба. Ако не е.... ке ти најди што е.

Не ја миев ... тој ден кога откажа беше премногу топло се вратив ја остаив и после нејќеше да упали :nesum: ќе мора на мајстор да ја носам :smir: фала за советите

некој да не знае линк што се застапници на априлиа заборавив како се викаа па немозам да ги најдам па некој ако знае нека пастира овде...

некој да не знае линк што се застапници на априлиа заборавив како се викаа па немозам да ги најдам па некој ако знае нека пастира овде...

Генерик да не се викаше :uvo:

еј дали некој знае димензии и тежина на ролни за кинески скутер од 125цц и 150цц и димензии на каиш ( треба димензијата да се види дали би се фатил некој друг каиш од друг скутер

imam Aprilia Pegaso 650 1996god so okolu 30000km dobro zacuvan na italianski tablicki. kolku ke moze da se prodade vo Mk?
(nemozam da zakacam foto) moze nekoj da mi pomogne??

imam Aprilia Pegaso 650 1996god so okolu 30000km dobro zacuvan na italianski tablicki. kolku ke moze da se prodade vo Mk?

Ако сакате некоја слика од компјутерот да ја ставите на форум еве ви наједноставен начин.

1. Идете на следниов сајт http://imageshack.us/
2. Притискате на Browse копчето, ја наоѓате сликата па стискате Open.
3. Кога ќе ја одберете сликата притискате на копчето Host it!

90542540kt7.jpg

4. Во новиот прозорец ќе ви се појават повеќе линкови. Најчесто користен е директниот линк од сликата (НАЈГОРЕ каде што пишува Direct link to image).
5. Ќе го ископирате тој линк и на форумов кога пшувате нов пост ќе стиснете на оваа икона за внесување слика и ќе го ископирате ДИРЕКТНИОТ линк од сликата. Ако копирате некој од другите линкови нема да ви успее.

73024460th0.jpg

Колку вреди таму Априлијата? Овде грубо гледано донесена до Мк ке можеш да ја дадеш околу 1.500 евра +- 150.

Мада јас како купувач повеке би одел на регистриран на Мк табли. Е сега ако сакаш да го регистрираш, имаш уште некои 1000-1200 евра давачки, па моторите од таа година одат по 3500 еврони.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom