Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
еј јас не велам дека твојот иде помалку ( на брзината влијаат многу фактори ) туку сакам да ти кажам дека ако на 300км ги извадиш блокажите и го возиш моторот повеке од 65-70 шансите за оштетување на клипот цилиндарот и радилицата се многу поголеми бидејки машинате уште не е разработена ( со што и најверојатно попрво ке зариба отколку некој друг што е добро разработен )доколку ако моторот има блокажи до 1000км и до тогаш добро си го разработуваш е тогаш шансите за оштетување се многу помали !!! јас во неколку постови веќе го пишувам ова но не ме разбираш !!!
Вака бев јас на сервис на 300км и блокажата на варијаторот ја извадив, зошто ? Го прашав човекот од кај што го купив моторот и он вика види вака блокажата кај варијаторот ти е за к*р вика со таа блокажа ако го возиш 1000км моторот гадно можеш да си го поебеш варијаторот зашто тоа блокажата има еден прстен што над 50 го гребе варијаторот и можеш да го изгребеш цел варијатор еве и слики
blokada.jpg

img2638.jpg

еве едната слика е блокажата на варијаторот се гледа прстенот и дизната 88 што треба да се стави а фабричката е 75 а на другата слика е варијаторот со извадена блокажа.

Вака бев јас на сервис на 300км и блокажата на варијаторот ја извадив, зошто ? Го прашав човекот од кај што го купив моторот и он вика види вака блокажата кај варијаторот ти е за к*р вика со таа блокажа ако го возиш 1000км моторот гадно можеш да си го поебеш варијаторот зашто тоа блокажата има еден прстен што над 50 го гребе варијаторот и можеш да го изгребеш цел варијатор еве и слики
blokada.jpg

img2638.jpg

еве едната слика е блокажата на варијаторот се гледа прстенот и дизната 88 што треба да се стави а фабричката е 75 а на другата слика е варијаторот со извадена блокажа.

еј смени ја и дизната бидејки сега на брзинаи поголеми од 70км/х ке ти се гуши ( зборам за таа од 75 ) стави ја оваа од 88 и моја препорака да до 800-900км скутерот да не го возиш повеке од 65-70км/х бидејки уште не е разаработен

еј смени ја и дизната бидејки сега на брзинаи поголеми од 70км/х ке ти се гуши ( зборам за таа од 75 ) стави ја оваа од 88 и моја препорака да до 800-900км скутерот да не го возиш повеке од 65-70км/х бидејки уште не е разаработен
Е дизната сеуште не ми е сменета пошто јас моторот повеќе од 50 го немам кренато и со блокажи и без блокажи така да ако ја ставам таа дизна повеќе ќе троши а за шо кога не го возам сега над 50 по некое време да легне убаво клипот у ствари сега да дојде јуни :) ќе ја мењавам и неа а не знам нешто имам читамо некое слепо црево имале кај алскухот нешто немале доволно обртаи што е работата околу тоа ? Ти имаш супер9 портокалов со сиво нели ? Видов на тој другиот форум.

Е дизната сеуште не ми е сменета пошто јас моторот повеќе од 50 го немам кренато и со блокажи и без блокажи така да ако ја ставам таа дизна повеќе ќе троши а за шо кога не го возам сега над 50 по некое време да легне убаво клипот у ствари сега да дојде јуни :) ќе ја мењавам и неа а не знам нешто имам читамо некое слепо црево имале кај алскухот нешто немале доволно обртаи што е работата околу тоа ? Ти имаш супер9 портокалов со сиво нели ? Видов на тој другиот форум.

еј еве ти слика ако го има ова на анспухот ( црвеното ) треба да се пресече и да се завари дупката ( на мојот немаше па затоа анспухот не сум го чачкал ) види можеби на твојот има провери си еве и слика ( ова што е обележано со црвено е блокажа а тоа што е обележано со сино не го чачкај тоа ти е да не се запиши катализаторот тоа што е обележано со сино ако го тргнеш нема да видиш никаква разлика само можеш после 15-20000км да ти се запиши катализаторот ) знаши само ова со црвено

348le7k.jpg

Ајде едно прашање ... имам проблем со моторчево мое кинеско :S
LB50QT_2.summ.jpg

значи вергла ама не доаѓа струја до свеќицата значи пробан е кабелот на метал на прст ич не дава струја :vozbud::vozbud::vozbud:

Чаре некој предлог да каже :toe: фала однапред :helou:

Па вака, обично не ги праќаат во Македонија ( па можеби и по Европа ) скутерите со такви ауспуси, значи тоа се сече уште таму ( ваљда за нашите стандард :toe: ) и мислам дека тие ауспуси ги има само на К-Супер 9 со Водено ладење. Туку, моево иде топ, го возам лагано, сервис се спремам да му правам, единствено што би сакал е водено ладење...

Па вака, обично не ги праќаат во Македонија ( па можеби и по Европа ) скутерите со такви ауспуси, значи тоа се сече уште таму ( ваљда за нашите стандард :toe: ) и мислам дека тие ауспуси ги има само на К-Супер 9 со Водено ладење. Туку, моево иде топ, го возам лагано, сервис се спремам да му правам, единствено што би сакал е водено ладење...

па зависи за кој пазар е наменет скутерот пример за нашиов нема али за српскиот ја има таа блокажа

Е мислам дека може да се направи водено да биде али има многу работа и многу е скапо а и јас плачам за тој Super 9LC али кога го купував ми рекоа дека во македонија немали такви сега не знам дали е вистина тоа ама ајде и овој е добар :)

Е мислам дека може да се направи водено да биде али има многу работа и многу е скапо а и јас плачам за тој Super 9LC али кога го купував ми рекоа дека во македонија немали такви сега не знам дали е вистина тоа ама ајде и овој е добар :)
Точно е... нема во Македонија, главниот увезувач е во Куманово, го прашував, вика нема да донаса, ако донесе 99.7% го купувам, ахх водено ладење... велат иде над 85 тој... а и не грее . А иначе и за правење од АЛ на ВЛ, можело, се става од Бет&Вин... чини околу 300 еура, така ми рекоа... значи нема шанси...

се шо ти треба се овие делови ( според мене не е исплатливо освен ако скутерот не го правеш за трки или слично ) а унаку ви треба ова

1.цилиндар,клип,глава на цилиндарот од водено ладење за kymco super 9 LC
2.водена пумпа ( ако меже да се најде од Super 9 LC може да се стави таа но ако не може да се стави Bosch електрична водена пумпа)
3.термостат кој се става на главата на цилиндарот
4.ладилник да пасира на местото определено за ладилникот на super 9 и резервар за водата или антифризот
5.црева од ладилникот до пумпата и до цилиндарот

се шо ти треба се овие делови ( според мене не е исплатливо освен ако скутерот не го правеш за трки или слично ) а унаку ви треба ова

1.цилиндар,клип,глава на цилиндарот од водено ладење за kymco super 9 LC
2.водена пумпа ( ако меже да се најде од Super 9 LC може да се стави таа но ако не може да се стави Bosch електрична водена пумпа)
3.термостат кој се става на главата на цилиндарот
4.ладилник да пасира на местото определено за ладилникот на super 9 и резервар за водата или антифризот
5.црева од ладилникот до пумпата и до цилиндарот
Е па нели тој марио има ставано нешто за тоа како се право од воздушно водено ? или погрешно сум разбрал јас ? Мислам дека има некои делови од аерокс али не сум сигурен.

Е па нели тој марио има ставано нешто за тоа како се право од воздушно водено ? или погрешно сум разбрал јас ? Мислам дека има некои делови од аерокс али не сум сигурен.

па да има можеш да го видиш целиот пројект на kymco српскиот форум а мислам дека таму ти си и член

LB50QT_2.summ.jpg

значи вергла ама не доаѓа струја до свеќицата значи пробан е кабелот на метал на прст ич не дава струја :vozbud::vozbud::vozbud:

Ај да се цитирам ... ХЕЛЛП миии :helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou:

Ај ако може мала помош да ми кажете некоја добра продавница за скутери во ск???дека имам во план да купам и не сум од ск а во ск има доста повеќе од кај мене а и пониски се цените па ако знае некој слободно нека пише по пп:smir:

LB50QT_2.summ.jpg

Иди на некој пазар или во Туто Мото (патот кај Ќерамидница) и барај луле за свеќица.
Мада прво провери ги јазичињата на бомбината дали ти се у ред, кај мене се скинаа т.е. беа никакви и не палеше моторот.
Тоа ти се две можни опции чим ти вергла а не ти испушта искра од лулето на свеќицата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom