POS-51
Infinity Driver
Вака бев јас на сервис на 300км и блокажата на варијаторот ја извадив, зошто ? Го прашав човекот од кај што го купив моторот и он вика види вака блокажата кај варијаторот ти е за к*р вика со таа блокажа ако го возиш 1000км моторот гадно можеш да си го поебеш варијаторот зашто тоа блокажата има еден прстен што над 50 го гребе варијаторот и можеш да го изгребеш цел варијатор еве и сликиеј јас не велам дека твојот иде помалку ( на брзината влијаат многу фактори ) туку сакам да ти кажам дека ако на 300км ги извадиш блокажите и го возиш моторот повеке од 65-70 шансите за оштетување на клипот цилиндарот и радилицата се многу поголеми бидејки машинате уште не е разработена ( со што и најверојатно попрво ке зариба отколку некој друг што е добро разработен )доколку ако моторот има блокажи до 1000км и до тогаш добро си го разработуваш е тогаш шансите за оштетување се многу помали !!! јас во неколку постови веќе го пишувам ова но не ме разбираш !!!

еве едната слика е блокажата на варијаторот се гледа прстенот и дизната 88 што треба да се стави а фабричката е 75 а на другата слика е варијаторот со извадена блокажа.