Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Епа само избуши го стави му 43 клип не ја мењавај радалицата па да видиш за едно недела дена како откажува и радалицата и клипњачата (Ти го кажувам ова од искуство) па нема да пали и ке се поремети цел мотор.А за 100 км/ч од томос машина автоматик или од апн можеш само да сонуваш.А со карбуратор од томос за вода пак е исто (испробано од мене).Сите овие финти ги пробував пред едно 2-3 години.Јас шо извлеков максимална беше негде околу 80 км/ч.

Со преправките што ми ги наведовте можеби и неможе 100, но ако се прочепкаат уште некои работи, добар спортски издув и тоа boast bootle (тие што го пробале тврдате дека е 5км/х побрз) и уште некои ситници да се дотераат што јас не ги знам :) сигурно ќе оди 100 бидејќи на форумот за Томоси има еден што достигнува 103км/х за 9 сек мерено на dyno...

Со преправките што ми ги наведовте можеби и неможе 100, но ако се прочепкаат уште некои работи, добар спортски издув и тоа boast bootle (тие што го пробале тврдате дека е 5км/х побрз) и уште некои ситници да се дотераат што јас не ги знам :) сигурно ќе оди 100 бидејќи на форумот за Томоси има еден што достигнува 103км/х за 9 сек мерено на dyno...
А тој шо го тестираше седеше на мотор или само моторот беше ставен, оти ако е само моторот може и 3000 да оди. :vozbud: :vozbud: :vozbud:

Имам Априлиа SR50.
Кажете ми кои преправки можам да и ги направам, да биде ЕПТЕН БРЗА:vozbud:, не е битна цената...

А тој шо го тестираше седеше на мотор или само моторот беше ставен, оти ако е само моторот може и 3000 да оди. :vozbud: :vozbud: :vozbud:
Хехе :)
Се разбира седеше на моторот и разви 103 км/х, е сега тука нема отпорот на воздух што сигурно би одзело едно 5-10км/х. Ианку томосот е од Германија мислам така да може сешто да е преработувано на него...
Еве слика од него како што гледам има водно ладење и тој boast bottle

Имам Априлиа SR50.
Кажете ми кои преправки можам да и ги направам, да биде ЕПТЕН БРЗА:vozbud:, не е битна цената...

За такви познати марки има готови "пакети" (кит) за тјунинг што даваат различна сила. Пробај да најдеш некој од странство да ти набави таков кит

Имам Априлиа SR50.

епа вакааа...од читање по форумов, као шо разбрав

-нов ауспух
-нови ролни
-кит

ја само тоа можам да ти кажам,кактур има априлиа истјунирана...он најдетално може да ти каже

Имам Априлиа SR50.
Како што разбрав од текстот горе за цена од 500-600 евра тјунинг ќе може да оди и до 130км/х:smir:

Како што разбрав од текстот горе за цена од 500-600 евра тјунинг ќе може да оди и до 130км/х:smir:
Ако ја правам ваква, ретко да ја возам низ град. Само на спешл прилики ке биде :)
Thx btw :)

За априлиа ср50 да иде 130км/ч ти требаат 1.000 евра сигурно, за 500-600 ќе ти иде 105-110...

оооо 105 км/ч малце ли е бе луѓе???за 50кубика???па рс50ка иде 130тина км/ч!!!

иначе,ако ги попраам оценките,у лето... брм брм брмммм РС 125ка!!!

Имам Априлиа SR50.
Ајде кажувајте и јас ја имам истата па планирам на лето да ја појачам малку:) Инаку што треба да и сменам за да не ми загрева толку брзо?:uvo:

оооо 105 км/ч малце ли е бе луѓе???за 50кубика???па рс50ка иде 130тина км/ч!!!

иначе,ако ги попраам оценките,у лето... брм брм брмммм РС 125ка!!!
Јас зборам ако вложиш едно 700 евра, а тоа вклучува цилиндар 70цц нормално.
Со 50цц од ср50 највеќе може да се извлече околу 110 ама ептен ќе се цеди машината.

Кактус убаво кажа, идете на оваа страна http://www.svijetskutera.com/index.php?f=11&a=265 и колку толку ќе сфатите за што станува збор.

Јас зборам ако вложиш едно 700 евра, а тоа вклучува цилиндар 70цц нормално.
Со 50цц од ср50 највеќе може да се извлече околу 110 ама ептен ќе се цеди машината.

Кактус убаво кажа, идете на оваа страна http://www.svijetskutera.com/index.php?f=11&a=265 и колку толку ќе сфатите за што станува збор.

Реално чуму брзина од 110-130? Низ град некогаш ќе развие толку? Колку ќе и се намали векот на априлиата? Добра т.е. супер ти е ваква како што е, сток. Мада еден издув за да вади боље звук и тоа е тоа, на 2700/3000 евра уште 700 евра па да му ебам мајката, а ќе троши ко 600 кубикаш а ќе звучи ко комарец. Не ми е јасна логиката да од џебен мотор правиш чудо, тоа ти е исто ко на нокиа 3310 да ставиш интернет:)
За 4000 евра се наоѓа убав мотор од 600 кубика на старо или евентуално Кавасаки Нинџа 250 кубика 4 тактно. Барем ќе личи дека возиш нешто

Но филингот кога со џебен мотор ке збришеш некој поголем е неопислив :vozbud::)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom