- Член од
- 29 јули 2005
- Мислења
- 2.973
- Поени од реакции
- 178
- Локација
- Riga
- Веб-сајт
- kajgana.com
До некаде си во право со тие пари доста побрз мотор може да се купи.Реално чуму брзина од 110-130? Низ град некогаш ќе развие толку? Колку ќе и се намали векот на априлиата? Добра т.е. супер ти е ваква како што е, сток. Мада еден издув за да вади боље звук и тоа е тоа, на 2700/3000 евра уште 700 евра па да му ебам мајката, а ќе троши ко 600 кубикаш а ќе звучи ко комарец. Не ми е јасна логиката да од џебен мотор правиш чудо, тоа ти е исто ко на нокиа 3310 да ставиш интернет
За 4000 евра се наоѓа убав мотор од 600 кубика на старо или евентуално Кавасаки Нинџа 250 кубика 4 тактно. Барем ќе личи дека возиш нешто
Но има секакви вкусови, различни типови на луѓе едни сакаат брз скутер, други сакаат комотна 250-ка трети сакаат Јамаха р1 итн.
Факт е дека фризирање на скутер е мнооогу скап спорт, тоа секаде го пишува.
Јас да имам 4.000 евра(вишок, за трошење што би се рекло) би купил нова џилера ранер или априлија сеедно, и ставам малоси мхр кит, ауспух спортски, радилица, варијатор, ролни, федери, карбуратор, подугачки пренос и 300 други работи. Најбитната работа е радилицата и моторот ќе трае долго време. Е ова чудо ќе иде 130 км/ч и ќе троши едно 7 литра ако се гази доста....а друга работа е филингот да поминеш некој со 250-ка :helou:. А ако тоа ми се пари кои разумно би ги потрошил би земал помеѓу Априлиа, Џилера, Дерби, Кимко, Сим 250-ки.
Скап спорт, ако имаш пари за трошење и мерак прави што ќе правиш.
А кај нас во Македонија ретко кој си дозволува да фризира скутер на 70цц(најчесто ставаат малоси спорт) + сите останати потребни делови за да се извади максимумот.