Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво.....
Луѓе имам скутер kymco super 9 сега тукушто купен 2009 црвена боја е па сакам да му ставам две црвени неонки одоздоле може некој да ми каже каде да најдам такви неонки (ама убава црвена боја да вадат а не светло црвена скоро проѕирна сакам убава боја да вади.) и малку помош околу ставањето ако може да ми кажете каде да прикличам што како каде сошто не знам а моторот ми е нов не ми се чепка многу ако не бива јас мислам дирекно на акумулаторот со прекидач :) ај ако знаете прво некоја продавница од каде можам да набавам такви неонки кажете , и во кој град кажете јас сум од велес ако има во велес таква продавница уште подобро муѓутоа не ми текнува мене таква продавница да има во велес ама може некој знае каде има во секој случај кој знае каде има такви неонки нека каже па каде и да е ке дојдам ке земам ајде ПОЗДРАВ .

еј неонки можеш да најдеш во велес во motoparts-мотологистика види на нивната веб страна имаш и телефон и адреса ( мапа ) каде се наогаат еве ти го сајтот www.motoparts.com.mk а неонките да ги поврзеш е мноху лесно прво ке ги прицврстиш а потот ке ги поврзеш директно на аколуматорот ( + од неонката со + од аколуматорот и исто така и за - од неонката и - од аколуматорот ) а на плусот ке ставиш прекидач

Здраво.....
Луѓе имам скутер kymco super 9 сега тукушто купен 2009 црвена боја е па сакам да му ставам две црвени неонки одоздоле може некој да ми каже каде да најдам такви неонки (ама убава црвена боја да вадат а не светло црвена скоро проѕирна сакам убава боја да вади.) и малку помош околу ставањето ако може да ми кажете каде да прикличам што како каде сошто не знам а моторот ми е нов не ми се чепка многу ако не бива јас мислам дирекно на акумулаторот со прекидач :) ај ако знаете прво некоја продавница од каде можам да набавам такви неонки кажете , и во кој град кажете јас сум од велес ако има во велес таква продавница уште подобро муѓутоа не ми текнува мене таква продавница да има во велес ама може некој знае каде има во секој случај кој знае каде има такви неонки нека каже па каде и да е ке дојдам ке земам ајде ПОЗДРАВ .

Пред се, се најдобро, многу добар мотор, со здравје да си го возиш, супер е, имам ист, иста боја. Добив 150.000 км гаранција, и единствено што планирам е да ставам спортски ауспух и ролни, но да се вратиме на прашањето, има на моторпартс, најпаметно е да порачаш и да отидеш да ти ги наместат, има стручни лица, и ако ставиш сликај го и стави да видиме како изгледа, а може и сега некоја слика? .... поздрав.

Пред се, се најдобро, многу добар мотор, со здравје да си го возиш, супер е, имам ист, иста боја. Добив 150.000 км гаранција, и единствено што планирам е да ставам спортски ауспух и ролни, но да се вратиме на прашањето, има на моторпартс, најпаметно е да порачаш и да отидеш да ти ги наместат, има стручни лица, и ако ставиш сликај го и стави да видиме како изгледа, а може и сега некоја слика? .... поздрав.

Фала поубав да си купиш. Еве сега ке пробам да ставем една слика :) иначе дома ми стои во децка соба чекам лето да дојде да го извозам :)
image061n.jpg

Здраво..............
Пак јас :) може малце досаден сум ама бев денеска во мотомаркетото во Велес и неонки немаат ми покажаа само диоди ама долги 10cm тие се многу мали нема ништо да осветлат треба 3 од едната страна да ставам и 3 од другата па за да испадне нешто а и многу се скапи 900тки :) ако знае некој каде можам да најдам неонки флуросцентни како овие на сликава нека ми каже каде и во која продавница има

90ae5ef4c05743588c4ff9d.jpg

Хелоу, иам едно прашање за свеќици. Имам Баотиан 125ка четиритактна. Стандард Чајниз мадафака :) Сакам да му сменам свеќица, па што тип да барам, и ако има некоја поквалитетна фирма што произведува свеќици за скутери кажете ми. Тенк ју:smir: пс. Исто ме интересира за уље, што тип да барам за истиот скутер и откако ке го испуштам старото колку количина од новото да стаам.

Хелоу, иам едно прашање за свеќици. Имам Баотиан 125ка четиритактна. Стандард Чајниз мадафака :) Сакам да му сменам свеќица, па што тип да барам, и ако има некоја поквалитетна фирма што произведува свеќици за скутери кажете ми. Тенк ју:smir: пс. Исто ме интересира за уље, што тип да барам за истиот скутер и откако ке го испуштам старото колку количина од новото да стаам.

за свеќици јас ти препорачувам да земес NGK или DENSO овие 2 се едни од најдобрите за нашиот пазар а уље земи некое полусинтетско за 4Т машина

за свеќици јас ти препорачувам да земес NGK или DENSO овие 2 се едни од најдобрите за нашиот пазар а уље земи некое полусинтетско за 4Т машина

А знаеш што вредност треба да има свеќицата или сеедно е.

А знаеш што вредност треба да има свеќицата или сеедно е.

па ке видиш што вредност има сериската или ке прашаш некој што ја има мењано на таков сличен мотор а ако не е иста вредноста моторот нема нормално да работи

не е исто ...вредноста мора да е точно погодена

за Gilera runner 50, шо уље да му зимам?
многу ми ги фалат од лукоил, ама не знам ни какво, синтетичко, полу, која фирма?

многу ми ги фалат од лукоил, ама не знам ни какво, синтетичко, полу, која фирма?

моја препорака ти е да зимаш TOTAL полусинтетика 360ден јас зимам такво и многу малце чури добро е а и не е толку скапо

за 2т(дво тактен) мотор, строго 100% синтетика! јас ставам Elf 100%, околу 500 е литар, ама затоа моторчето преде. не штеди на уље, па и онака мнооооогу долго трае.
никако полусинтетичко.

за 2т(дво тактен) мотор, строго 100% синтетика! јас ставам Elf 100%, околу 500 е литар, ама затоа моторчето преде. не штеди на уље, па и онака мнооооогу долго трае.
никако полусинтетичко.

еј ако моторот е фабрички тогаш нема потреба од 100% синтетика а ако има некои делови појачани како цилиндар анспух и сл. тогаш треба 100% синтетика

elf e tacno 500 den 100 % sintetika ....i e najdobar izbor odnos cela kvalitet

Ај некој да ми каже каков уље да земам за Aprilia SR 50 пошто тоа последното што го користев многу ми чуреше од него:).

luge aj sovet ako moze..:)mi nudat malaguti f15 50kubika 2001 so skrseni maski t.e.nema predni maski za 250evra vo mnogu dobra sostojba(znaci motorot)znaci dokolku go zemam dali ima nekade da se kupat tie ili nekoja druga kombinacija da se napravi?
Znaci sea se mislam dali da go zeam toj motor ili nekoj kineski do 1000evra?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom