Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имам 125цм скутер, чајниз4 тактен. Не сум го запалил 2 месеци, освен тоа што ке мењам акумулатор, што друго треба да пазам пред го запалам, треба ли уље да сменам или нешто сл? Тоа прашање ми е под а , а под б дали може да пробам да го пунам акумулаторот (12v 9A) со пуњач за акумулатор за кола? нема ли да го изчурам? Ја мислам дека ќе може да го стаам едно 1 саат да се пуни и нема да биде проблем, ама не сум сигурен па затоа ве прашувам вас :smir:
Moже ли некој во кратки црти да ми објасни што се фризира на машината од 50 кубика и какви перформанси можат да се извлечат?
Moже ли некој во кратки црти да ми објасни што се фризира на машината од 50 кубика и какви перформанси можат да се извлечат?
На 2-тактна машина од 50 цц најчесто се започнува со спортски ауспух, полесни ролни, малите федерчиња за квачило кои што даваат подобар старт, централен федер, спортски варијатор по можност тоа би било за почеток...Moже ли некој во кратки црти да ми објасни што се фризира на машината од 50 кубика и какви перформанси можат да се извлечат?
На 2-тактна машина од 50 цц најчесто се започнува со спортски ауспух, полесни ролни, малите федерчиња за квачило кои што даваат подобар старт, централен федер, спортски варијатор по можност тоа би било за почеток...
Да речеме дека автоматик е во прашање а за фризирање околу 300 евра само за машината (значи не на кочници, гуми, бандажи туку исклучиво за машината)кажи за каков мотор или скутер се работи и кожи до колку пари планираш да дадеш за фризирање ???
Фала Dzish и Влатко за одговорот таква некоја идеја и барав:smir:
Да речеме дека автоматик е во прашање а за фризирање околу 300 евра само за машината (значи не на кочници, гуми, бандажи туку исклучиво за машината)
Е фала многу на одговорите мислам дека има во Куманово неколку работилници што се занимааваат со Томоси ќе се распрашам и кај нив. Инаку не мисев за 300 евра да купам и средам Томос. Сакав да кажам со 700 евра да купам Томос и добро да го истјунирам па ако ви текнува нешто за таа цена значи Томос (автоматик)+средување+тјунинг = 700 евра слободно пишете. :smir:
Може ли да се најде поиздржлива радилица од сериската или нема таква? Како што сватив клипот оди поголем (по дијаметар) одот на клипот се менува или не? Инаку нели се зголемува компресија со рамнење на деклата? Сум чул и за тоа boast bottle што се поврзува со моторот а му помага при помали обртаи да развие сила...
Благодарам уште еднаш
На што испробуваше клип и карбуратор?Епа само избуши го стави му 43 клип не ја мењавај радалицата па да видиш за едно недела дена како откажува и радалицата и клипњачата (Ти го кажувам ова од искуство) па нема да пали и ке се поремети цел мотор.А за 100 км/ч од томос машина автоматик или од апн можеш само да сонуваш.А со карбуратор од томос за вода пак е исто (испробано од мене).Сите овие финти ги пробував пред едно 2-3 години.Јас шо извлеков максимална беше негде околу 80 км/ч.