Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ако е 4 тактно, филтер за масло и масло во мотор и пренос + филтер за воздух и свеќичка.

Ако е 2 тактно, филтер за воздух, свеќичка и масло во пренос.

+ редовна проверка: глицерин во кочниците (ако имаш диск кочници), антифриз (ако имаш водено ладење), киселина во акумулатор (најчесто пареј со тек на време), притисок во гумите. И шибај.

zdr. sakam da ve prasam nes... na motorov moj treba da ima akomulator 12V so 6mAh... a kaj mene e 12V so 3mAh... i mozno li e poradi ova da ne mi raboti kako so treba.. prvo koga go staiv nov rabotese vo red.. potoa kako postoja malce mesec dena neknja go zagreav i pocnav da go vozam i pocna da mi secka i eve go deneska nejke ni da zapali.. i so e najtragicno cela elektronika mu e nova:uvo: i eden kup pari dadov..i pak taka.. baram pomos od vas.. fala
Смени свеќичка! Не е до акумулаторот во никој случај. Моторот може да се вози и без акумулатор, така да.....

ama svejkica .... imam nova i vo red se.3 gi smeniv.. neznam vise so mu e..i namotka smeniv.. i zapalnik smeniv.. i pak taka pravi i pak...stvarno neznam..a nov e motorov

Сигурен си дека е електрониката? Може да заебава и од доводот на гориво. Провери, зачисти карбураторот, и види да не има некој процеп помеѓу карбураторот и цилиндарот (пукнатина во гума, недостегната стега, штраф).

Ако не е горивото, и свеќичката треба да е ситна глупост во елетрониката. Кабелот може да е прекинат од свеќичката, па кога ке се затопли нема контакт.

Ако не се разбираш многу, носи го на овластен сервис (викаш дека ти е нов моторот, треба да е под гаранција), таму ке ти го средат.

pa mislam deka e elektronikata poso rabotese kako so treba. go zagreav malce i pocnav malce da go povozam.. se zagrea i pocna da mi secka... i i mi izgasi i eve go nejke da zapali.. a inaku ke go nosam na servis so ke pravam dr... fala

zdr. sakam da ve prasam nes... na motorov moj treba da ima akomulator 12V so 6mAh... a kaj mene e 12V so 3mAh... i mozno li e poradi ova da ne mi raboti kako so treba.. prvo koga go staiv nov rabotese vo red.. potoa kako postoja malce mesec dena neknja go zagreav i pocnav da go vozam i pocna da mi secka i eve go deneska nejke ni da zapali.. i so e najtragicno cela elektronika mu e nova:uvo: i eden kup pari dadov..i pak taka.. baram pomos od vas.. fala

Друже ја имам 12V 6А,кога ми цркна ставив 12V 8.5А,МИ ЈА СТОПИ ПОЛА ИНСТАЛАЦИЈА ! Така да види дали сакаш да ставиш појак акумулатор

ejj mozno li e i kaj mene da ima nes oslabeno od kablite oti ednas mu staiv za 1 mA ili 0.5mA povise... pa mozno e da e i od toa zosto koga zagrevase motorot togas mi pravi problemi.. i ednas go izvoziv i eve go nejke sea

ama kaj mene pisuva deka e 12v so 6mAh orginal i pisuva ako se zamenuva mora so ist takov..

Друже ја имам 12V 6А,кога ми цркна ставив 12V 8.5А,МИ ЈА СТОПИ ПОЛА ИНСТАЛАЦИЈА ! Така да види дали сакаш да ставиш појак акумулатор
za so motor ti e toj akomulator?

Ги одлепив налепнците ама остана онаа лепливо после нив па се лепи прашина. Како да го отстранам?

Каков разредувач, ацетон ли? Некој ми имаше кажано со нафта?

Каков разредувач, ацетон ли? Некој ми имаше кажано со нафта?

Разредувач оној шо се користи за фарбање (не знам дали треба со нитро или алкиден) мада мене ми е сомнителен разредувачот. Јас знам дека со бензин се чистат такви остатоци, лепенки и оној темниот лепак.

Постапката е таа, како што објасна Џиш, стави на крпчето и протриј.

Разредувач оној шо се користи за фарбање (не знам дали треба со нитро или алкиден) мада мене ми е сомнителен разредувачот. Јас знам дека со бензин се чистат такви остатоци, лепенки и оној темниот лепак.

Постапката е таа, како што објасна Џиш, стави на крпчето и протриј.

Или алкохол...или Пурол :) - најубаво.

еј лепакот од налепниците ке го тргнеш со разредувач за боја ( нема врска дали е нитро или обичен земи некој поевтин) јас на мојот ги тргнав така една крпа или сунгер во рака и бришај

најсоцијален налин е со зејтин за домаќинство...ама сепак поевтино е црвена нафта,нели?:)

Да се види што стигна во Македонија пред некој ден :)
1-bb2985ed4ddceb84430ec7d982cc578b.jpg

2-1515f11063273e3ad1c5d608220642fc.jpg

5-624adba917a5b686bc580c61ec6ee07c.jpg

Советот за сите е:
Ако зимате вакво нема да зажалите, луд мотор е мајке ми :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom