Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Да не троши твојот кимчо малце отпојќе?
Со фул кит 70цц троши 5-6 литри а ти фабрички дури до 5.
Па јас имам матрикс како сакаш возиго со 200 денари (безмалку 4 литри) минимум ке поминеш 150 км. Сеа не оди 75, одвај на удолница 65 може ке крене ама сепак потрошено добиено...
Не ми се верува дека некој со скутер за сезона од 5-6 месеци а може и повеке месеци нема да направи 1000км. Јас просек месечно ми е толку

Инаку и јас плакам секоја година осигурување околу 600 денари е ако е 50цц скутерот
јас летово од Мај до крајот на Август поминаф 5500 км

неам појма како ама ми се дупнала гумата и надворешната гума у пм :nesvest:
да не знаете по колку пари се гумиве отприлика?? иначе гума за кивеј флеш значи од тие помалите гуми треба
Okolu 2000 denari, mozes i poevtino da najdes.

еј педерска работа еј тоа внатрешната ми се дупнала ја пумпам и не држи ни 5 минути а вулканизер имам најблиску на 15 мин вожња и сеа незнам како да ја однесам веспава ќе треба приколка :tapp: а неможам да најдам дај кажете некој совет шо да праам

еј педерска работа еј тоа внатрешната ми се дупнала ја пумпам и не држи ни 5 минути а вулканизер имам најблиску на 15 мин вожња и сеа незнам како да ја однесам веспава ќе треба приколка :tapp: а неможам да најдам дај кажете некој совет шо да праам
најди некој другар нека те шлепа,јас така слепав еден другар не му палеше 4 км го слепав

најди некој другар нека те шлепа,јас така слепав еден другар не му палеше 4 км го слепав
па ок дека дупната за тоа незнам да не има некој проблем фала на советите иначе

Neam ja to4ak ja motor imam Koj se VIKA Gilera Ice i imam 6 godisno iskustvo so motori a imam 16 godini taka da imate uste da u4ite,a eve vi dokaz za 6 godisnoto shkolo...

Bravo be druze alal neka ti e. Niti kaciga ni ti stitnik niso bravo. Ako mislis deka poso si mnogu dobar pa nemoze da padnes da ja ostais glaata negde se lazes. Mnogu poiskusni motordzii od tebe Kako Vilson, Gastar so po 30 godini poginaa, Vite so e celiot u sipki, itoa so oprema na niv a ne pa ti so mislis deka si go fatil gospod za muda so vozis cela ulica na edno. Drugarski sovet: smiri si gi bubackite poso za belja ti treba malce a nekam ni da pomislam so se moze da ti se sluci.

Abe vie so vozite vespi. Imate videno niz skopjevo edno skroz crno yamaha jog od 95 edno dete go vozi.Luge verujte mi jogon ne go stiga ni aprilija na gilera na 90 deckoto mu dava gas motoron se ispraa na edno ne znam so mu ima staeno ali jogon leta ej.

Го знам тој Jog...Ima MHR aluminum комплетна опрема нормално е дека ке се катапултира...кога е 50 kila Јогот....иначе стварно изгледа језиво....

Bravo be druze alal neka ti e. Niti kaciga ni ti stitnik niso bravo. Ako mislis deka poso si mnogu dobar pa nemoze da padnes da ja ostais glaata negde se lazes. Mnogu poiskusni motordzii od tebe Kako Vilson, Gastar so po 30 godini poginaa, Vite so e celiot u sipki, itoa so oprema na niv a ne pa ti so mislis deka si go fatil gospod za muda so vozis cela ulica na edno. Drugarski sovet: smiri si gi bubackite poso za belja ti treba malce a nekam ni da pomislam so se moze da ti se sluci.

Abe vie so vozite vespi. Imate videno niz skopjevo edno skroz crno yamaha jog od 95 edno dete go vozi.Luge verujte mi jogon ne go stiga ni aprilija na gilera na 90 deckoto mu dava gas motoron se ispraa na edno ne znam so mu ima staeno ali jogon leta ej.
нормално дека ќе се исправа лесен е,исто како вој на клипов,дечкото е влезен во некој тежок филм а не е свесен со може да му се случи :nesum:

Ne da moze da mu se sluci ni kaciga nema ni niso.
A inace toa jogot tacno deka e lesen ama me interesira kako zastanue so tie kocnici

Neam ja to4ak ja motor imam Koj se VIKA Gilera Ice i imam 6 godisno iskustvo so motori a imam 16 godini taka da imate uste da u4ite,a eve vi dokaz za 6 godisnoto shkolo...

Даре ти ли си бе да не е некој друг да ги нашол клиповиве на youtube па да ги стаил а ? Ако си ти Даре пиши знаеш кој сум јас :)
Коле бе...........
А ако не е Даре нека не лаже тој шо е........

zdr. sakam da ve prasam nes... na motorov moj treba da ima akomulator 12V so 6mAh... a kaj mene e 12V so 3mAh... i mozno li e poradi ova da ne mi raboti kako so treba.. prvo koga go staiv nov rabotese vo red.. potoa kako postoja malce mesec dena neknja go zagreav i pocnav da go vozam i pocna da mi secka i eve go deneska nejke ni da zapali.. i so e najtragicno cela elektronika mu e nova:uvo: i eden kup pari dadov..i pak taka.. baram pomos od vas.. fala

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom