Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Aуу ама си се намачил... ако не пали или е бензин или струјата фактор. Ако има бензин во резерварот менувај свеќица.Ми цркна акумулаторот и го палев на курбла некое време.
И тогаш тешко палеше но сега 2 дена со ред по 50 пати пробувам и нема шанси да запали.
Шо можи да е проблемот? Свекицата има врска? Можи поради неа да не пали?
Има некој видено Томос Нитро 50/150 кај нас ? Изгледаат добро... за Томос![]()
Едно говедо пред малце ми го чукна мотороте сеа најоштетен дел ми е калникот на предната гума.Дали да го извадам целосно или да одам да го прават.....?
Има бензин. Освен ако не прима не знам а резерварот е полн.Aуу ама си се намачил... ако не пали или е бензин или струјата фактор. Ако има бензин во резерварот менувај свеќица.
Несакаш да знаеш... магнетот е палењето, а тоа е електронско и недај боже да се заеби.Има бензин. Освен ако не прима не знам а резерварот е полн.
Еден другар ми рече можи да е магнетот. А шо е магнетот за шо служи? Ќе пробам после со нова свеќица се надевам до тоа е![]()
Пробав до свеќицата е. Сега ја проверивме со еден другар. Ми рече треба да пушта искри кога удирам на курбла ако е во допир со метал.Извади ја свеќицата, сликај го долниот дел што лежи во моторот и стави ја сликата овде да ја видиме...
Провери го и цревото кое носи гориво до карбураторот дали има гориво...
Џабе брат, пробав и со тоа. Ја загревав на плинско, и тоа ми го кажаа но не чини нова треба. Поминав 3500 км доста му е.Ми се гледа како да е за менуванје тоа што пушта значи не е изгорена.
Тоа горе што е малку чукни го подолу да слези и земи шмирглај го од внатре
Несакаш да знаеш... магнетот е палењето, а тоа е електронско и недај боже да се заеби.