Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Незнам дали ќе е до свеќицата. Види што се дешава, го палам сега пред пола сат почна да работи нормално и згасна по кратко време пак, го палам вторпат се пали со мн мал притисок, малце да дадам гас гасне. Па сега пак не пали, мислам дека во карбураторот е влезена вода преку филтеров за воздух, пошто тие цевчињата беа влажниА водена беше свеќицата? А каблите до свеќицата?
Види филтерот за воздух во каква состојба е, може да повлекол вода а ако повлекол тогаш има и во моторот :kesa:Го возев моторот по дождливо време и влегов во 2-3 големи вира со вода и по 2-3 минути ми изгаси моторот. Пробав да го запалам, нејќеше па го оставив 10тина мин да одмори па пак пробав и ми запили, повозав 2-3 мин и пак ми згасна. Оваа постапка ја повторов усте 1-2 пати па веќе не палеше. Чаре? Може да е влезено некаде вода? Не пукаше моторот како кога ќе има вода во резервуар само едноставно гасеше, кога ќе стегнев на гаста губеше сила и гаснеше како кога ќе снема бензин. Можно е да е до водата што влегов или па е некој сосема друг дефект.
Се работи за 4 тактна машина
пс: свеќицата ја проверив и исчистив и пак нејќеше
99% мислам и јас дека е тоа...ако има вода чаре? Да го оставам еден ден ќе замине или ќе треба отварање?Види филтерот за воздух во каква состојба е, може да повлекол вода а ако повлекол тогаш има и во моторот :kesa:
Многу жалам ама она второто ќе биде, ќе го отвориш, ќе го испереш и потоа составување наново.99% мислам и јас дека е тоа...ако има вода чаре? Да го оставам еден ден ќе замине или ќе треба отварање?
Ухх ваљда не сум до толку баксуз, а ако запали утре да не го возам?Многу жалам ама она второто ќе биде, ќе го отвориш, ќе го испереш и потоа составување наново.
Немој ти да го переш во перачка машина, во нафта најдобро за да ја разјаде р'ѓата која веќе ја има во моторот!!!
Јас не би ти препорачал да го возиш, консултирај се и со некој друг ама најдобро е прво да го прочистиш а ако го возиш секако ќе го чистиш па пробај си ја среќата :smir:Ухх ваљда не сум до толку баксуз, а ако запали утре да не го возам?
Прашањево може не е баш за тука ама ајде....
Пред малце сеа ме застанаа џандари и ми рекоа не ми било осигурано за оваа год. требало да се осигура се работи за 50ка значи што пари кошта за да го осигурам и кај треба да одам ако знае некој да ми каже
фала.
Шо QR им е бе секоја година да не мислат дека ќе ги осигуруваме пеескиве ? аиии неарни и казна да не сакаа да ти пишат или неможат за тоа ? ај кажујте пошто неарни се малце џанациве![]()
Па задолжително е осиугурувањето на веспите секоја година... околу 700-800 денари е. Осигурајте ги да му се сневиди.Абе прво ми вика не ти е регистрирано за оваа год му викам абе како 50 ка само еднаш се рег да де ми вика ама не ти е осигурано :S глупости не ми збореа за казна нишо т.е ми збореа ама за тоа кацига што не носев