Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
luge me interesira dali so B kategorija moze da se vozi 125 kubika motor??

мислам дека само до 50 cc можеш... вака треба да полагаш мислам дека..

мислам дека само до 50 cc можеш... вака треба да полагаш мислам дека..

epa bas i za toa prasuvam deka bev da kupuvam motor i toj mi vika mozes da zemes 125ka ne mi trebalo da polagam deka iskocil nekoj zakon pred 2-3 nedeli i imalo i vo sluzben vesnik??dali e ova vistina ili samo sakase da mu se sitne motorot?

провери во службен весник или на некоја страна.. мислам дека имаш тема на форумов кај шо можеш да побраш некој закон... провери..

Прашај некој собракаец т.е (Џандар) и ќе ти каже :wink:

luge me interesira dali so B kategorija moze da se vozi 125 kubika motor??
Не можиш 100% проверено. Со Б категорија можиш да управуваш велосипед со мотор или во превод се што е под 50 цц.

epa bas i za toa prasuvam deka bev da kupuvam motor i toj mi vika mozes da zemes 125ka ne mi trebalo da polagam deka iskocil nekoj zakon pred 2-3 nedeli i imalo i vo sluzben vesnik??dali e ova vistina ili samo sakase da mu se sitne motorot?
колку да си го шитне моторот не за друго :)

Има некој искуство со Intyler ? Гледам се продаваат на пазар3 неколку, има интересен дизајн и не се прескапи ама не знам колкав му е квалитетот.

Колку е регистрација за 150 кубици, знае некој, регистрирал сега брзо?

Колку е регистрација за 150 кубици, знае некој, регистрирал сега брзо?
Прва регистрација? Ке менуваш табличка и сообраќајна или само ке го регистрираш? Пошто се доплаќа одприлика 800 денари за табличка и 500 сообраќајна на цената од регистрацијата...

Не не, измината е неколку дена, лани беше 4000 некаде, сега би требало поефтино?

Има ли некој од вас ваков мотор? Сакам да си купувам половен ист, па кажете дали ќе се заебам или не.

11133378_uv0.jpg

Има ли некој од вас ваков мотор? Сакам да си купувам половен ист, па кажете дали ќе се заебам или не.

11133378_uv0.jpg
Oва ако не се лажам е Zongsen или таков некој модел... како и да е, моторот е одличен, машината ја превземаат од Хонда, ги вградуваше во 90-тите на нивните модели.

Единствена маана му е слабата шасија, па ако си љубител на моткрос возења со ова ке треба да внимаваш, бидејки на еден другар вакво при скок на патеката за мотокрос братиндол, му се скрши на два дела.

Ако планираш да го возиш низ град, солидно е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom