POS-51
Infinity Driver
Е сакам да прашам најдобра километража за вадење на блокажи на kymco super 9 е ? Некои викаат на 300 накои на 500 некои на 1000 и сега не знам на колку да ги извадам ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Немам уште 300, 263 имам точно нов ми е сега земен пред месец дена нема. За блокажите мислам дека сега на 300 ке му ги извадам уље треба да му мењавам во моторот на 300 па и блокажите мислам да му ги извадам али се мислам да не е многу брзо ама вака го гледам моторот оди ама некако се мачи го сеќавам он за снаги и брзина има тегне 2ца у горниште како ништо и оди 60 ама го сеќавам кога оди 30 и дадена му е гаста и сега нешто потешко прима се сеќава зуи малце и дури одпосле ќе прими за тоа мисалм да му ги извадам сега на 300 ?Колку имаш поминато? Мислам дека 500 е таман.
види вака... блокажите се ставени за да не го преоптеретуваш моторот додека легнат деловите. ти ако сакаш одма извади ги, никој не те брани.Немам уште 300, 263 имам точно нов ми е сега земен пред месец дена нема. За блокажите мислам дека сега на 300 ке му ги извадам уље треба да му мењавам во моторот на 300 па и блокажите мислам да му ги извадам али се мислам да не е многу брзо ама вака го гледам моторот оди ама некако се мачи го сеќавам он за снаги и брзина има тегне 2ца у горниште како ништо и оди 60 ама го сеќавам кога оди 30 и дадена му е гаста и сега нешто потешко прима се сеќава зуи малце и дури одпосле ќе прими за тоа мисалм да му ги извадам сега на 300 ?
Немам уште 300, 263 имам точно нов ми е сега земен пред месец дена нема. За блокажите мислам дека сега на 300 ке му ги извадам уље треба да му мењавам во моторот на 300 па и блокажите мислам да му ги извадам али се мислам да не е многу брзо ама вака го гледам моторот оди ама некако се мачи го сеќавам он за снаги и брзина има тегне 2ца у горниште како ништо и оди 60 ама го сеќавам кога оди 30 и дадена му е гаста и сега нешто потешко прима се сеќава зуи малце и дури одпосле ќе прими за тоа мисалм да му ги извадам сега на 300 ?
Еј ама види вака сега јас што познавам еден човек зема gilera runner 2009 пред мене ја зема и само што ја зема одма ги извади блокажите јас го прашав и он вика дека немало врска на колку ке се изваделе блокажите вика дека тие биле ставени бидејќи на овие мотори максимална дозволена брзина им е 45 и затоа кога ки продаваат мораат да се придржуваат до законот така да ако сакаш повеќе да ти оди извади си ги ми вика, јас отидов до сервисот од кај што го земав и тој ми вика абе на 300 се вадат обично кога семењава уње у машината тогаш се ваделе а и не ми се чека 1000 додека ги поминам цела сезона ке ми помине дури другата година тогаш нема да ми биде интересен веќеej jas go imam istiot skuteri gi izvadiv na 1000km no do 1000 mi odese vaka ( do 600-700km odese mnogu slabo bidejki uste ne bese razraboten a podocna nakaj 900-1000 odednas pocna mnogu poveke da odi i togas gi trgnav blokazite ne gi trgaj pred 1000km ke si go razebes motorot znam nekoi taka trgaat uste na 200-300 i sega motorite edvaj im odat
Еј ама види вака сега јас што познавам еден човек зема gilera runner 2009 пред мене ја зема и само што ја зема одма ги извади блокажите јас го прашав и он вика дека немало врска на колку ке се изваделе блокажите вика дека тие биле ставени бидејќи на овие мотори максимална дозволена брзина им е 45 и затоа кога ки продаваат мораат да се придржуваат до законот така да ако сакаш повеќе да ти оди извади си ги ми вика, јас отидов до сервисот од кај што го земав и тој ми вика абе на 300 се вадат обично кога семењава уње у машината тогаш се ваделе а и не ми се чека 1000 додека ги поминам цела сезона ке ми помине дури другата година тогаш нема да ми биде интересен веќеПоздрав...
Јас пак мислев дека РЕГАЛ е она што го имаме сите по дома и чуваме во него алиштаДа не има некој искуство со овие чопери или па слушнал нешто за нив
http://www.glanz.mk/coperi.html
Сакам да го земам тој 50 кубика што е 1100 евра.
Официјален сајт
http://www.regal-raptor.com/eng/products_read.asp?id=14&bid=4&types=4
ej jas go imam istiot skuteri gi izvadiv na 1000km no do 1000 mi odese vaka ( do 600-700km odese mnogu slabo bidejki uste ne bese razraboten a podocna nakaj 900-1000 odednas pocna mnogu poveke da odi i togas gi trgnav blokazite ne gi trgaj pred 1000km ke si go razebes motorot znam nekoi taka trgaat uste na 200-300 i sega motorite edvaj im odat
Аха, да... викаш им одат поспоро на тие што ги ваделе на 200-300, ај да се најдеме да ги пробаме :smir:. Барем да се уверам... Ја на 400 негде ги извадив... моторчето после вадење на блокачите идеше 80, за некое време дигнав брзина нешто над 80-ка... и немам уште сервис правено а имам 2800 ( ми рекоа на 2000 да идам ) П.С Брзините се постигнати на право!!* (прав пат)
Прво со здравје да го терашСи го земав чоперов (тој над постов), се е топ иде 70 (не е до крај гаста, да се развози и ќе го стегнам до крај) него ми се случи идам 65-70 и наеднаш почна сам да намалува брзина и наагло ми намали на 30-40 па си продолжи да иде (пак нормално), дали е тоа до блокажите или?