Совет за нова конфигурација

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
А зошто не земиш Kingston.

Зошто си се запнал во Kingmax.

Jane напиша:
teneke напиша:
[media]http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...35-ds3_2.0.pdf[/media]

Memory support for GA-P35-DS3 (rev. 2.0)
Да знам го видов ова. Затоа и прашав зашто Кингмакс ги нема на листата од 1066мхз.
Некој предлог да не има?

Абе сигурно ќе ти паше,штом на мојата P35-DS4 паше.

Значи сите оние бенчмарци на графички карти се “ветер во магла“ и замајување на народот?!
Кој стоји зад таа светска обмана. Кога на иста машина ќе тестираат ист модел на графичка па велат која е подобра (и во што е подобра) кој ги фабрикува резултатите?
Од каде произлегуваат тие разлики ако чипот дојде директ од Нвидија или АТИ

Секој проиводител после си става различна марка на меморија,од 1, 1,1 , 1,5 , 2,0 ns (вредностиве се одприлика),може (али и не е секад случај) различен ладилник (појак),и секој си мести свои фрекфенции.Како на пример Gainward,BFG,XFX,eVga,ѕирни им ги сајтовите ќе видиш дека од еден тип на графичка (8800 GTX на пример) има 2 или негде 3 производи.

Тоа и сакам да кажам ИМА и те како разлика во каричка со ист чип од различни производител, како што ни сите плочи со ист чипсет од разни производители (Асрок, Асус, Епос, МСИ, Фокскон...) не се исти

А зошто не земиш Kingston.

Зошто си се запнал во Kingmax.
Нигде не најдов Кингстон 1гб со 1066мхз. А Кингмаксон се ефтини, квалитетни и башка и од нико зимам по дилерска.
Остана уште компатибилноста

Абе сигурно ќе ти паше,штом на мојата P35-DS4 паше.
А за ова и јас мислам дека треба да пасува. Ај некој ако разбере нешто од ова нека преведе. Мислам дека тука лежи одговорот.

Иначе една работа ме чуди. P35 чипсетот е сегде преставен како најнов како HOT MODEL и слично а од gigabyte ја имаат плочава веќе пола година.:toe:

Значи сите оние бенчмарци на графички карти се “ветер во магла“ и замајување на народот?!
Кој стоји зад таа светска обмана. Кога на иста машина ќе тестираат ист модел на графичка па велат која е подобра (и во што е подобра) кој ги фабрикува резултатите?
Од каде произлегуваат тие разлики ако чипот дојде директ од Нвидија или АТИ

А приметуваш ли дека во тие тестови резултатите се движат во маргините од 1-5%??? 2 проценти подобра да е, а 500 денари поскапа, ке ти праи разлика или не? Да напоменам дека овде не станува збор за фабрички оверклокани модели, тие се друга приказна.

Чипсетот е најнов од Интел, еве мојава плоча што мислам да ја земам ја имаше на тестови уште во Мај годинава.

Зборуваме за P35.

Чипсетот е најнов од Интел, еве мојава плоча што мислам да ја земам ја имаше на тестови уште во Мај годинава.

Зборуваме за P35.

Абе не на тестови. Во ценовник уште од Април-Мај ја имав. Него не е битно. Ако може некој да разбере нешто од страната зашто таму мислам дека пишува дали одговара или не.
А за ова и јас мислам дека треба да пасува. Ај некој ако разбере нешто од ова нека преведе. Мислам дека тука лежи одговорот.

Остај тоа е останато од старите добри времиња кога плочите беа многу избирливи на рам. Денешниве плочи знаат да праат само проблеми со РАМ на поголеми волтажи (2.0-2.5). Биди сигурен дека било кој рам со волтажа 1.8 или 1.9 ке ти работи на плочата, па макар и бил аПАЦЕР, А-дата итн.

Остај тоа е останато од старите добри времиња кога плочите беа многу избирливи на рам. Денешниве плочи знаат да праат само проблеми со РАМ на поголеми волтажи (2.0-2.5). Биди сигурен дека било кој рам со волтажа 1.8 или 1.9 ке ти работи на плочата, па макар и бил аПАЦЕР, А-дата итн.
И јас исто мислам. Ваљда нема да се заебам. До сега само еднаш ми се погодило АСУС плоча да не одговара со PQI рам.

Еве што планирам да земам:
Процесор- АМД Athlon 64 dual core 4600+ AM2
HDD- 320 gb Hitachi Sata 2
RAM- 2x 1gb ddr2 800 mhz kingston
VGA- Sapphire Ati PCX x1950 xt 256mb gddr3
Monitor- усте не сум одлучил кој али 19''
И матична уште се мислам

Ке го користам пц-то за 3д моделирање, симулација, игри, гледање филмови итн

Па пишете дали е ок конфигурацијата и дали би смениле вие нешто, се разбира за слична цена

Еве што планирам да земам:
Процесор- АМД Athlon 64 dual core 4600+ AM2
HDD- 320 gb Hitachi Sata 2
RAM- 2x 1gb ddr2 800 mhz kingston
VGA- Sapphire Ati PCX x1950 xt 256mb gddr3
Monitor- усте не сум одлучил кој али 19''
И матична уште се мислам

Ке го користам пц-то за 3д моделирање, симулација, игри, гледање филмови итн

Па пишете дали е ок конфигурацијата и дали би смениле вие нешто, се разбира за слична цена

Ако дефинитивно идеш со АМД ондак:
- Јас би го сменил процесорот, би земал 4200тка, поевтинко е.
- Хардот е топ.
- Би земал РАМ од друг производител пошто кингстон се по 2500 од гига, а има и за многу поевтино.
- Не би земал толку скапа графичка за 19" Монитор особено не некоја што нема DX10.
- Монитор кој било земи си ама да го пробаш пред да го купиш да видиш дали ти е добар на очи.
- Матична Asus M2N.

Ми треба совет за конфигурација,до кај 25000 денара со монитор.Не ми треба за нешто специфично (значи да служи и за игри и за интернет).

so monitor tesko, zs ako zemas LCD (plazma) takov nema poevtin od 10.000den, znaci ostanuvaat okulu 15.000den, a so 15.000 mnogu tesko.

…….. ……………………………..

80301​
Процесор
iPentium PD-925 DUAL CORE 3.0 2X2M 800MHz LGA775

Матична плоча
P5LD2-X/1333, LGA775, 1333(O.C)/1066/800/533

Меморија
512MB 667MHz DDRII

Графичкa картa
EN7300GT Silent/HTD/256M

Хард диск
HDD 160GB SATA II 3Gb/s 7200rpm

CD-ROM
Asus DVD±RW 18 x DualLayer Black
Куќиште DLC-MF432 ATX Case, silver/black, 450W
[FONT=Arial,Bold]
16.999 ден. (bez monitor, u Set kompjuteri) mislam deka za tie pari ova e dobra konfiguracija, a ako sakas sam da sklopis......​
[/FONT]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom