Совет за нова конфигурација

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
1. Земај, не му ја мисли многу. За OC...ќе можеш да го клокнеш, да - ама немаш потреба да одиш над 3GHz.
2. Немам појма, за watercooling не можам да ти помогнам.
3. 2GB @ 677MHz, има ептен мала разлика доколку работи на 800MHz, а разликата во цената е поприлична.
4. Земај, WD е WD, квалитет Ексима :) Ама ако сум јас на твое место, ќе земам 2 x 320GB. Имањето на 2 хард диска некако ми е позгодно.
5. Имам ASUS P5B, доаѓа со куп дополнителен monitoring software, како и софтвер за OC-ing и за update на BIOS-от. Што сакав да кажам... земи ја која било плоча од ASUS/Gigabyte, само разгледај какви слотови имаат и ондак то.
6. Plextor, али се изгор скапи. Значи, ASUS DRW-1814BLT
13927.jpg

7. Ако веќе планираш да ја менуваш, стај 7600 сега за сега.
8. http://www.fastsilicon.com/case-rev...ue-rc-631-kwn1-gp-review-video.html?Itemid=57
Јас го имам истото, човече... немам потреба да коментирам, лудо е :nesvest: Исто така, бидејќи планираш да имаш watercooling, ќе ги забележиш отворите за 2 цевки отпозади на куќиштето. Toolless e, што значи дека е факен закон. Негативности, кошта 100 евра :)
Напојување... http://www.silentpcreview.com/article259-page1.html

1. Добар избор.
2. Не се разбирам многу од водено ладење, ама Термалтејк е добра фирма.
3. 2 гига ке си земеш, 2 плочки од по 1 гига, 1066мхз ако е на Асус плоча, 800мхз за секоја друга. 1066ки имаш у Нико за џабе, а 800тки у Сет, спарени со хитспредери, исто за џабе.
4. Добар си.
5. Asus P5K/P5K-C/P5K-E WiFi, MSI P35 Platinum, Abit IP35-Pro, Gigabyte GA-P35-DS3R. Друго не зимај.
6. Asus DRW1608-P3S тоа ти е ребрендиран Пионир DVR-111D еден од најдобрите.
7. Inno3D 7600GT - 100 евра.
8. Чим имаш водено ладење, збогувај се со Делукс. Биди спремен да одвоиш едно 100 евра на куќиште, пошто незнам некое евтино со 12ка отпозади.
9. Делуксот е добар за 7600GT ама ако во иднина сакаш да стаиш нешто појако, ондак 5-6000 денари за Кулермастер не ти бегаат.

Втора варијанта - Немој АМД :D

Фала за советите.
- Значи АМД дефинитивно отпаѓа. Е сега во врска со процесорот зборев со еден што се разбира доста во оверклок и ми рече дека е6550 не бил баш погоден за оверклок зашто имал 1333 FSB, за разлика од е6420 кој има 1066. Нешто ми објаснуваше двата имале исто јадро, само што послабиот е6420 имаш поголем множител х8, а е6550 имал х7. Па ми рече дека ако тераме до 1500 теоретски е6420 до ќе тера до 3000MHz, а е6550 до 2625MHz.
Па дали да остане тој процесор или да ставам некој друг? Ај некој поупатен со оверклокот нека пише.
- рам да ставам 1066 ако плочата подржува толку, гледам не се нешто многу скапи, башка и од нико имам дилерски.
- во врска со плочата. Посочете ми еден модел кој е најдобар према цената. Не ми требаат работи како wifi иако не е на одмет.:) Него сите ми рекоа дека GIGABYTE имале најјаки, па ме збуни она R-то на крајот. Во ценовникот ds3 и ds4r ги има. на интернет уште 5 верзии видов со буквите околу.:)
- Каде можам да го најдам тој режач, колку пари е и дали има некоја посебна опција за разлика од другите режачи?
- Графичка ипак мислам да земам 8500гт или 8600гт бидејќи има dx10 каков таков битно го има.
- а за куќиште и напојување уште чекам предлози. 100 евра ми се премногу. Највеќе до 50 би дал комплет или нема шанси да се наде за тие пари? Би земал она стакленото тоа пто им е во СЕТ.

Јане да ти помогнам режачот може да го најдеш во Сет јас земав таму во понеделникот цените се максимум до 2100 ден за овој моделот препорачан од Ман горе имаш гаранција 2 години.Поздрав:)

Јане да ти помогнам режачот може да го најдеш во Сет јас земав таму во понеделникот цените се максимум до 2100 ден за овој моделот препорачан од Ман горе имаш гаранција 2 години.Поздрав:)
Фала и на тебе. Видов и јас дека го има во СЕТ, остануваат уште другите компоненти да ги издефинираме.

Јане да ти кажам и за хард диск од овие WD што ти препорачаа другите колеги од форумот тие ги видов дека ги има во Ривер Софт сега не знам за сите јас се интересирав за мене еден 250 гига беше приближно 4750 ден со вклучено ддв навистина едно 600 денари поскапи од махтор али колегите горе сигурно повеке се разбираат и викаат дека се подобри и затоа да знаеш таму ги има од 80 до 400 гига да си бираш.Поздрав:)

5. Asus P5K/P5K-C/P5K-E WiFi, MSI P35 Platinum, Abit IP35-Pro, Gigabyte GA-P35-DS3R. Друго не зимај.

А зашто да не p35-ds4?

8. Чим имаш водено ладење, збогувај се со Делукс. Биди спремен да одвоиш едно 100 евра на куќиште, пошто незнам некое евтино со 12ка отпозади.
50evra-12 напред и позади (една иде со куќиштето,и напајање од 350w) http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&tbcate=17&id=30

Ау да бе ми го покажа ти, само не се сеќавам дека имаше 12ка отпозади. Јане, земи си го тоа куќиште.

DS4 е нешто поскапа од DS3R затоа не ја препорачав, иначе и таа е супер.

Напојување од 350W ќе му биде малце кога ќе ја апгрејудува графичката.

Значи вака.
1. Intel Core2Duo E6550 2.33GHz 4MB cache
2. Thermaltake Bigwater SE
3. 2GB Kingmax 1066MHz од НИКО (нормално ако подржува таков рам ако не послаб)
4. 500GB WesternDigital SATA2 16MB Buffer
5. за матична уште незнам
6. DVD-RW ASUS од СЕТ само кажете кој модел зашто гледам има повеќе модели.
7. geforce 8600GT
8. Куќиште. Каде може да се најде тоа од CM и колку пари би дошло да се извади напојувањето и да се стави проѕирна лева страна за да се гледа внатре, онака како прозор да биде.
9. Напојување Делукс 600W 12cm silent fan мислам дека ќе е одлично а не е ни скапо

3. 1066 ако зимаш Асус плоча, иначе секоја друга плоча максимум и е 800 (ова без оверклок, иначе со оверклок ке тера и до 2000 ако не се запали)
6. Земи го оној со САТА приклучок, не ставај ништо ИДЕ, пошто новиве плочи немаат ИДЕ контролер на саутбриџот, па користат third-party (Jmicron) а тој е тешко срање. SATA all the way.
8. Нема шанси прозорец. Убаво ти реков, за прозорец + 12ка отпозади, над 100 евра. Или ако си Хендимен, земи го тоа куќиште па сам напрај си прозорец. Напојувањето лесно се вади и ке ти стои ко резерва за недајбоже.

3. 1066 ако зимаш Асус плоча, иначе секоја друга плоча максимум и е 800 (ова без оверклок, иначе со оверклок ке тера и до 2000 ако не се запали)
6. Земи го оној со САТА приклучок, не ставај ништо ИДЕ, пошто новиве плочи немаат ИДЕ контролер на саутбриџот, па користат third-party (Jmicron) а тој е тешко срање. SATA all the way.
8. Нема шанси прозорец. Убаво ти реков, за прозорец + 12ка отпозади, над 100 евра. Или ако си Хендимен, земи го тоа куќиште па сам напрај си прозорец. Напојувањето лесно се вади и ке ти стои ко резерва за недајбоже.

3. Дефинитивно некоја со P35 чипсет ќе биде. И ASUS и MSI и GIGABYTE имаат модели со 1066мхз за рамот. Ај посочете ми конкретни модели, зашто мене многу ми се вртат во глава:). Иначе друг проблем е што ми треба плоча со најмалце 3 PCI слота, зашто имам Скај Стар и ТВ Тјунер што значи ако се 2 одма ги полнам. Гледав една од MSI P35 Diamond имаше смао 2 пци слота а со матичната идеше некоја додатна звучна и некојси приклучок што значи автоматски немам место ни за тјунерот ни за скај старот. Има ли решение за овој проблем?
6. За режачот ќе те послушам.
8. Зашто нема шанси? Гледав по 900 денари е страна таква со прозорец. Ете куќиштето да кошта највеќе 40 дилерска - напојувањето пак за 50-60 евра ми добил се комплет. А иначе добра ти е и идејата сам да си направам прозор.:pos2:најсериозно ако не најдам фабричко ќе пробам така ако не отворено ќе го чувам.:)

Супер чим е од НИКО.

Jane so pari e sistemov za vodeno ladenje?>

Системов го нема во македонија. Донесен е од германија наводно за 100 евра. Колку што гледав на интернет по 100долари некаде беше цената. Јас го земав од другар ептен малце користен за 50 евра. Мислам дека има уште еден само да прашам зашто не сум сигурен.

многу бе пари за компјутер... дај максимум 300 евра а останатите спискај ги на жени и пијачка (слушај старец што ти вели) то ќе го памтиш и по 20 години но по 20 години нема да ти текнува што компјутер си имал “во далечната 2007“

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom