Sony Ericsson X10

• Креатор на темата Креатор на темата aerodromka
  • Време на започнување Време на започнување
Вака има и предности и недостатоци:

недостатоци се:
-послаба батерија која не се сменува,што значи мора да го штедиш за да го имаш подолго,значи исто како кај iphone;
-QVGA резолуција а не HVGA,но и покрај тоа е единствен паметен телефон кој ја има оваа резолуција а користи android платфрорма,и тоа одличен е на тоа поле;
-нема qwerty тастатура ниту пак виртуелна,ама сепак за помали прсти како моите е ок

предности се :
-телефонот има извореден дизајн,малечок е и го собира во секој џеб.Не секој сака "лопатка" в џеб.Иако е 2,6 инчи телефонот е звер;
-значи на 2,6 инчи со капацитивен екран на допир имате чувство дека телефонот "лета".Другар ми има iphone и вика респонсивен е исто како неговиот;
-добивате андроид smartphone за прилично достапна цена,не е некој луксуз

Навистина не е некој од врвните паметни телефони ама сепак и цената не е недостапна!Кој сака нека го купи јас сум презадоволен

Кој рече дека не се менува батеријата на ајфон и др. тел. со вградена батерија

Кој рече дека не се менува батеријата на ајфон и др. тел. со вградена батерија

јас знам дека не се менува и други ми кажале,значи покомпетентни од мене.Ти можеби знаеш подобро?!Кажи ми би било убаво да не сум во право!:smir:

јас знам дека не се менува и други ми кажале,значи покомпетентни од мене.Ти можеби знаеш подобро?!Кажи ми би било убаво да не сум во право!:smir:

Да, се менува ... батериите се лепени на задната маска и треба да го растуриш телефонот за да ја смениш ... ама се менува и сум менувал

iphone-3g-battery-cases-2.jpg

еве ти како изгледа батеријата на iPhone 2G

IPBIPHONE_a.jpg

Еве како изгледа на 3G

22690-mobile-phone-battery-iphone-3g-1.jpg

на 3Gs е слична ... а на 4-ката треба да изгледа вака ...

iPhone4Battery220.jpg

и за крај еве го мини икс10-чето расутрено му се гледа и батеривчето :)

Sony-Ericsson-Xperia-X10-Mini1.jpg

Да, се менува ... батериите се лепени на задната маска и треба да го растуриш телефонот за да ја смениш ... ама се менува и сум менувал

iphone-3g-battery-cases-2.jpg

еве ти како изгледа батеријата на iPhone 2G

IPBIPHONE_a.jpg

Еве како изгледа на 3G

22690-mobile-phone-battery-iphone-3g-1.jpg

на 3Gs е слична ... а на 4-ката треба да изгледа вака ...

iPhone4Battery220.jpg

и за крај еве го мини икс10-чето расутрено му се гледа и батеривчето :)

Sony-Ericsson-Xperia-X10-Mini1.jpg

Значи тебе ќе те барам кога ќе ми се потроши батеријата :helou:

КОНЕЧНО добива подршка за 2.1 месец Ноември. Еден од побитните работи што ќе се добијат со апдејтот е снимање HD клипови.

Него гледам многу се жалат што немал радио!!!! ГОЛЕМА РАБОТА што немал радио, кога можеш да ставиш милион песни, ИЛИ да слушаш онлајн радиа. 65 000 бои можеби се малце, но верувајтеми нема ни да приметите.

Едниствено нешто што ме нервира кај телефонов е што знае да подзакочи, но со 2.1 ќе било оптимизирано до даска...

Купувам ваков телефон...... ако има кандидат за продавање - нека се јави!!!!

x10, 2 месеци користен гланц без ниту една гребнатинка, ишмрљано за 350 :)

^
хм :raz: ..... 50-тина Е повеќе од моите очекувања!!! тенкс енивеј :smir:

Vcera go zemah SonyEricsson Xperia X10! Sega za sega dobar mi stoe ali uste ne sum naucil kak da go koristum pa ako imte nekoj dobar tutorial ili znajte nesto vo vrska daj kladejte ili objasnejte da vidum so kak uti kuti spansko selo za sea mi e :toe:

половина од ова што го напиша не го разбрав....

Ај ако ти се наоѓа туторијал дај му, да не глумиме лудило сега.
Демек ние искусниве писмени ќе сме се праеле...

Еи, колку се само сменети форумиве од порано...

--- надополнето ---

Vcera go zemah SonyEricsson Xperia X10! Sega za sega dobar mi stoe ali uste ne sum naucil kak da go koristum pa ako imte nekoj dobar tutorial ili znajte nesto vo vrska daj kladejte ili objasnejte da vidum so kak uti kuti spansko selo za sea mi e :toe:

Еве друже, ѕирни на официјална - ќе ти се најдат некои работи од таму.

http://www.sonyericsson.com/cws/support/phones/xperiax10?cc=gb&lc=en

Плус, симни го User Guide-от и ќе ти стане се јасно. :)

http://www.sonyericsson.com/cws/support/phones/detailed/userguide/xperiax10?cc=gb&lc=en

Ај ако ти се наоѓа туторијал дај му, да не глумиме лудило сега.
Демек ние искусниве писмени ќе сме се праеле...

Еи, колку се само сменети форумиве од порано..

имаш некаков проблем со мојот текст? јас имам и го пишав, дека пола не разбрав од пишаното... кој тука глуми лудило? едноставно не ги разбирам и не се ни трудам да ги научам овие бугарски дијалекти кои го грдат македонскиот јазик...

имаш некаков проблем со мојот текст? јас имам и го пишав, дека пола не разбрав од пишаното... кој тука глуми лудило? едноставно не ги разбирам и не се ни трудам да ги научам овие бугарски дијалекти кои го грдат македонскиот јазик...

Дечкото побара помош, а не анализа на неговиот текст. Ако јас можам да го разберам, можеш и ти, можеме и сите. Подфорумов е за Мобилни, а не за Литература и Јазик.

Дечкото побара помош, а не анализа на неговиот текст. Ако јас можам да го разберам, можеш и ти, можеме и сите. Подфорумов е за Мобилни, а не за Литература и Јазик.

од кај знаеш што можам јас а што неможам? не донесувај заклучоци предвреме и во име на други луѓе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom