Сонови, толкување на сонови

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
The`bItCh напиша:
:pos::pos::pos:
Ти мрднат си бе:lud::pos:

Да бич, сонот што си го сонувала ти е стравно WOW!:icon_eek:
Не мора да значи дека ти ќе умриш ( не дај боже бе:(), може да умре некој што ти е многу близок.. види да не имате некој болен во фамилијата, некој стар што едвај живее, ама и тоа не мора да значи. Ако веруваш во сонови може да испадне нешто, ама сигурно не за 3-4 дена, ако не веруваш не е ништо. Види да не си преокупирана со некои глупости, да не си направила нешто па сега леле Господ ќе ме казни. Во секој случај не се замарај не е ништо страшно..
Јас сум сонувала како умирам и како ме закопуваат, па ево ме. Не го викам ова за да те утешам, ама не се секирај. Сами си ја кроиме својата судбина.. :wink:

П.С. Не знам дали си го гледалa life or something like it. Сонот твој на тоа ме потсеќа.

Обично умирањето у сон ти значи оти ќе умре злото у тебе. А не се секирај, не мора да значи оти баш ќе умреш. Можеби нешто ќе умре во тебе. Не сакам да звучам глупо, ама можда нема да е лошо да скокнеш до неко црквиче....

Бич пази сон. И јас имам слични сонови.

Им кажуваат на моиве дека јас ќе умрам ако не ми го извадат мозокот. Тие се согласуваат јас да живеам без памет ама важно да не умрам. Јас не се согласувам нема шанси. АМа обично се е по нивен ќејф. Ме носат у болница да ми отсранат мозок и јас се убивам. Си велам подобро со памет во глаа да умрам отколу да бидам глупа ретарда цел живот. Умирам и паѓам на едно мрачно место. Сви, ладно, тишина нема никој. Ко пустина е. Студено. Што е најитересно местото и не беше тако лошо. Имаше чувство на комфорт, добредојденост. Јас осеќам оти имам нешо на грб се завртувам и гледам еден пар оогромни сиви крила на мојот грб. Мене ме фати страв и се разбудив.

Ми рекоа демек, мојата душа била запечатена за во рајот, но ѓаволот ме теглел кон него. Ко да се бореле кој че ме придобие....жити се.....

Locutus of Borg напиша:
Мотокултиваторче, да, сосема е можно тоа. Се вика lucid dreaming, односно контрола и свесност во сонот. Го имам многупати доживеано. Побарај на нет, има вежби преку кои можеш да научиш контрола на сонот. ;)

Ептен е филм. Јас сум испраксан. на неколку пати сум правел цели градови у сонот и ги посетвуам скоро секоја вечер озбилно. Лусид дриминг е јака ствар.............

Toreador напиша:
Обично умирањето у сон ти значи оти ќе умре злото у тебе. А не се секирај, не мора да значи оти баш ќе умреш. Можеби нешто ќе умре во тебе. Не сакам да звучам глупо, ама можда нема да е лошо да скокнеш до неко црквиче....
Пер, а пак твојот сон ме потсеќа на Константин филмот не знам дали си го гледал, особено на крајот. А бе да не гледате многу филмови а?:pos: Се зезам..:wink:

Него, Тореадор гледам се разбираш од соновиве па ај да те прашам пошо ме интересира. Јас постојано сонувам како шетам низ Охридов сама и како се е пусто а околу мене само змии. Големи, мали, жолти, црни, црвени, дебели, слаби, шарени, гадни, одвратни змии... и никако не можа да избегам од нив. Кај и да се свртам се тие. Понекогаш имам чувство како да ме лазат бе у пм. И секогаш пред да ме касне некоја или пред да згазнам на некоја од нив се будам. Што значи тоа?:raz::icon_roll

The`bItCh напиша:
Пер, а пак твојот сон ме потсеќа на Константин филмот не знам дали си го гледал, особено на крајот. А бе да не гледате многу филмови а?:pos: Се зезам..:wink:

Него, Тореадор гледам се разбираш од соновиве па ај да те прашам пошо ме интересира. Јас постојано сонувам како шетам низ Охридов сама и како се е пусто а околу мене само змии. Големи, мали, жолти, црни, црвени, дебели, слаби, шарени, гадни, одвратни змии... и никако не можа да избегам од нив. Кај и да се свртам се тие. Понекогаш имам чувство како да ме лазат бе у пм. И секогаш пред да ме касне некоја или пред да згазнам на некоја од нив се будам. Што значи тоа?:raz::icon_roll

Сонов е 2 години пред да се појави Константин па сега види ти...

За змии обично тоа значи интриги. Тајни. Скриена опасност однекаде да те демне. Ако не ги чепкаш, нема да те чепкат. Змија може да значи и скриено знаење. Прегрни го тоа од кое се плашиш. Се додека бегаш од него ќе те демне. Застани и послушај го/ги. Може има нешто да ти каже.

Не знам зошо луѓе бегаат од ствари. Вие ја имате контролата над сонот. Во соништата вие сте СЕМОЌНИ можете ама баш што саката тоа да правите.

Locutus of Borg напиша:
Мотокултиваторче, да, сосема е можно тоа. Се вика lucid dreaming, односно контрола и свесност во сонот. Го имам многупати доживеано. Побарај на нет, има вежби преку кои можеш да научиш контрола на сонот. ;)
lucid dreaming викаш а?!Пробав и телекинеза али неуспешно:) па ај ќе го пробам сеа и ова и онака не ме фаќа сон!

Toreador напиша:
Ептен е филм. Јас сум испраксан. на неколку пати сум правел цели градови у сонот и ги посетвуам скоро секоја вечер озбилно. Лусид дриминг е јака ствар.............

И астрална проекција е закон. Али тоа е веќе друга тема.

Locutus of Borg напиша:
И астрална проекција е закон. Али тоа е веќе друга тема.

За тоа не знам. Тоа делумно во сон некојпат. Ама брат немаш појма кој филм е кога со рацете издигаш цел град од морето, целиот свет пред тебе што го гедаш е како празно платно спремно за цртање. Инаку со гордост ќе речам дека сега се научив да летам у сон. Сте сонувале дека летате па ке се спуштите па веќе не можете? Е таја преграда ја уништив. Пер, немаш појма колку ми е ќејф да сонувам.

Toreador напиша:
За тоа не знам. Тоа делумно во сон некојпат. Ама брат немаш појма кој филм е кога со рацете издигаш цел град од морето, целиот свет пред тебе што го гедаш е како празно платно спремно за цртање.

Екшли, имам појма. :)

Toreador напиша:
За тоа не знам. Тоа делумно во сон некојпат. Ама брат немаш појма кој филм е кога со рацете издигаш цел град од морето, целиот свет пред тебе што го гедаш е како празно платно спремно за цртање. Инаку со гордост ќе речам дека сега се научив да летам у сон. Сте сонувале дека летате па ке се спуштите па веќе не можете? Е таја преграда ја уништив. Пер, немаш појма колку ми е ќејф да сонувам.
Као што успеав да читнам на брзинка,може демек у сон да ги најдеш и другарчињата и да им кажеш дека сонуваат...па и они да ја усовршат таа техника.Па дај ако си толку искусен ко шо викаш, вечер контактирај ме,ќе бидам у состојба WFC(Wait For Call):)!Шала...најозбилно ако имаш искуство ко шо викаш дај отвори тема за ова и напиши што знаеш,дај некои совети на кратко...или има веќе отворено?Ај баш ме интересира...

У пм....вчера пак сонуев дека одам у паркот и таму е црна темница и има многу луѓе шо се лизгаа по балкони, огради и рабови на згради. Ама лудница, се лизгаш како да те бутка некоја сила! Една женска беше зад мене и наеднаш коа проба да скокне од еден балкон на друг, се лизна. Пробав да ја спасам ама падна доле и умре. И јас опцув и исто паднав доле. Ама не умрев него доле ме чекаше овој по ликовно, чоекот и онака има брадиче ама сеа уше поголемо и личеше ко Дедо Мраз. Многу беше налутен и фати ме однесе у некоја гнасна соблекувална а таму беше целиот мој клас. И не отепа сите. Ја последна умрев. :icon_mrgr

Goddess of Chaos напиша:
У пм....вчера пак сонуев дека одам у паркот и таму е црна темница и има многу луѓе шо се лизгаа по балкони, огради и рабови на згради. Ама лудница, се лизгаш како да те бутка некоја сила! Една женска беше зад мене и наеднаш коа проба да скокне од еден балкон на друг, се лизна. Пробав да ја спасам ама падна доле и умре. И јас опцув и исто паднав доле. Ама не умрев него доле ме чекаше овој по ликовно, чоекот и онака има брадиче ама сеа уше поголемо и личеше ко Дедо Мраз. Многу беше налутен и фати ме однесе у некоја гнасна соблекувална а таму беше целиот мој клас. И не отепа сите. Ја последна умрев. :icon_mrgr

Леле ова ко Донние Дарко сценарио :pos:

Мотокултиваторче, ко прво, пробувај да се сеќаваш на соновите. Второ, не пробувај на сила тоа природно си доаѓа. КОга легнуваш да спиеш прави си филм во главата има шанси тоа да прерасне во сон. Тоа се доолни вежби. Да ти кажам ни јас не сум експерт, како што реков тоа доаѓа природно, само од себе. :wink:

Sonovi

dali nekoj znae da tolkuva sonovi, da kaze sto znacat tie?
jas sonuvam mnogu cudni sonovi, koi ne mozam da gi ,,analiziram''
eve pr: go imam sonuvano Gospod, ama ne Isus, tuku tatko mu (fakticki Bog), sedese toj i jas mu pridnav i toj mi dade 30denari za da gi odnesam, ne se sekavam kade rece ali znam deka mi gi dade parite... :pop:
ako nekoj znae nesto neka pise!

имаш тема отворено заа толкување сонови разлистај по форумов

Maca напиша:
go imam sonuvano Gospod, ama ne Isus, tuku tatko mu (fakticki Bog), sedese toj i jas mu pridnav i toj mi dade 30denari za da gi odnesam, ne se sekavam kade rece ali znam deka mi gi dade parite... :pop:
ako nekoj znae nesto neka pise!

Да не ти рекол: „Чедо божјо еве ти 30 денари оди купи си Родео меко, ама глеј од лани да се“ :pos: :pos: :pos: :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom