Солзите .. емотивна уцена - дали?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
ми значат али во последно време се презаситив од нив и неќам више да ги видам

Po nekogas DA!! I solzite na nekoe masko bi me iznenadile!Nivnata maskost te ego ne im go dozvoluva toa pa ako seluci samo bi se zacudila na iskrenosta i custvitelnosta!No neznam dali bi me naterale da mu prostam ili smiram za toa sto mozda zgresil ili me povredil!Sto se odnesuva za zenskite neznam NIKOGAS ne sum placela pred masko sekogas bolkata kolku i da e silna ja cuvam edinstveno za mene a u nkoj slucaj ne se ponizuvam zaso posle nekoj perood ke svatam deka toa ne bilo vredno osobeno ako si najdam zamena!:poss: Ponekogas solzite moze da ne zamislat i razneznat no ne i sekogas mislam deka e biten karakterot no i toa sto sme zgresile!!

Mene site mi vikaat ti si првото машко кое ме видел како плачам:)..si Викам мене никој не ме гледа како машко...:)site lipaat..a placat posto
Имам глумоно дека плачам, за да видам како е...али секогаш у тој момент сум мислел..на некои работи од мојот живот кои емотивно влијаат на мене...
Уствари..ми текнува..сум плачел..но..пост фестум...секогаш сум бил силен пред партнерките...сум плачел за убавите работи на кои ми текнува:)...
A Плачење за да де се добие нешто...НИКАКО..по зивци ми иде...дури и кога сум бил дете не сум плачел за да добијам нешто...

NIKOGAS! Ne si dozvoluvam da placam za nesto sto ne mi go davaat. Ima poinakvi nacini da se dobie celta.

Obicno placam sama ili pred mojata najdobra drugarka,a do sega nikad ne sum placela pred nekoj tip za da dobijam nesto so toa.Imalo momenti koga sum vriela u sebe,bez razlika dali od nervoza ili od taga,ali nikad ne sum pustila solza pred decko.Mislam deka ke ispadnam najgolema glupaca ako placam pred decko na primer za da ne raskineme ili ne znam nesto takvo.A mnogu cesto,porano i sega poretko, placam pred moite doma i dobivam se sto sakam...:pos2:

The`bItCh напиша:
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]
Колку пати сте испуштиле солзи за да го добиете она што го сакате?
Дали плачете само кога ќе ве нападнат емоциите?
Дали ве нервира, ако ве колку ве нервира кога партнерот ќе заплаче пред вас? Како реагирате? Ве прави ли тоа тажни или едноставно се осеќате глупо?
Дали солзите имаат некакво влијание на вас, или имуни сте на нив?
Дали солзите се еден вид отворање душа преку очи!?

[/FONT]
[/FONT][/FONT]
1.Иако добро знам да го одглумам тоа никогаш не сум го искористила за да добијам нешто!
2.Не,плачам и кога ќе се изнервирам максимално али тоа му доаѓа нешто како хистерично плачење!
3.Да се нервирам ако партнерот заплаче пред мене затоа што се чуствувам како идиот(ако плаче поради некоја моја постапка,однесување)затоа што знам дека знае дека ќе му паднам на солзите,слабост ми е таа водичка во нечии очи!
4.Имаат поготово ако се пролеани од некој човек што ми значи,тогаш има дует!Како што се смеам кога он е најсреќен така и плачам кога не е нешто ок!
5.Вистинските солзи-еден вид на отварање на душата преку очи,
лажите-емотивна уцена!

Ниеднаш, со солзи ништо не се добива, и да се добива не сакам да манипулирам на таков начин.
Не, палачам само кога има причина, и тоа ПРИЧИНА.
Дали ве нервира, ако ве колку ве нервира кога партнерот ќе заплаче пред вас?
Ме вади од кожа, не ми е пријатно, се чуствувам јас како да сум крива, а некогаш па и мене ми паѓа жал.
Како реагирате?
Нормално или се обидуваме заедно да го решиме проблемот или пак го тешам.
Ве прави ли тоа тажни или едноставно се осеќате глупо?
Зависи, најчесто и тоа и тоа .
Да имаат влијание дефинитивно,и некој близок за најмала ситница да плаче и јас се чувствувам тажно :toe:
ДА, ама ако си искрени, поинаку :nenene:

Obichno glupite muzhi pagjaat na zhenska suza.
solzite ne se pokazatel na vistinskite chuvstva

gOJDO напиша:
Obichno glupite muzhi pagjaat na zhenska suza.
solzite ne se pokazatel na vistinskite chuvstva

Зависи кај кој како!:nesum:

90% solzi se lazhni

Во принцип никогаш не сум сакала девојки што плачат.

Проблемите ги решавам на рационален начин,и попрво би се обидела да го добијам тоа што го сакам со нормален разговор,отколку со лигавење и плачење.

Следствено на тоа,никогаш не би плачела пред дечко или кој било друг од некоја глупа причина.

вака одеше една стих од песна

А кад сузе заигру

разлози се повлаче

пред искушење да се заборави

Порано не ни помислував да испуштам солза пред машко, ама ете се скршив и јас, и сега било што да ме повреди неможам да се сопрам да не заплачам. Го мразам тоа кај мене! Не сакам да бидам лигава.
Ама колку и да плачам, никогаш не сум глумела солзи за да добијам нешто. Секој солза ми била искрена.

Ima momenti koga ednostavno mi potekuvaat solzi i ne mozam da gi sopram, iako bi sakala da mozam da izdrzam do doma i da se isplacam na samo... barem da ne me gleda deka placam.Se imam ednas rasplakano pred covekot sto mi znaci, a nekolku pati po telefon.... koga ne sum mozela da izdrzam i najtracicnoto e sto dur seuste teced prvata solza on primetuva pokraj toa sto ne moze da me vidi...

Да!

The`bItCh напиша:
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Мажите „не можат” да поднесат женски кои се лигават, липаат и рикаат ко дечиња пред нив. А жените ја имаат таа способност да си испуштаат солзи за многу работи без претходно да размислат за реакцијата на партнерот. Нели?:wink:

Дали ве нервира, ако ве колку ве нервира кога партнерот ќе заплаче пред вас? Како реагирате? Ве прави ли тоа тажни или едноставно се осеќате глупо?

[/FONT]
[/FONT][/FONT]
Солзите се само средство за постигнување на одредена цел, да, но бидејќи јас имам малку машки принцип кога гледам на таа работа, тоа е покажување на слабост.
Конкретно за мене, плачам, да, но само кога сум сосема сама и тоа се случува ретко, пред некој друг, повеќе не!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom