Солзите .. емотивна уцена - дали?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Не ги злоупотребувам солзите.Плачам кога стварно ќе се изнервирам или кога некој многу ќе ме повреди.Најчесто кога сум сама,ама ми се случило и пред дечко.Не затоа што сум сакала да добијам нешто,туку затоа што ситуацијата беше таква,ме повреди.И он плачеше.:(

Порано бев голема плачка. Плачев за се, ама никогаш за да искористам нешто со тоа. Имам плачено пред бившиот кога ми кажа дека ме изневерувал...Плачев од големото разочарување во себе што дозволив некого толку да засакам и да му дозволам да ме повреди.. Плачеше и тој, молеше да му простам ама бев толку ладна во тој момент и само се свртев и си заминав. Некое време ми беше жал за него, но после тоа сватив дека типот само глумел. Затоа мразам кога некој ќе заплаче за нешто, имам чувство дека ме лаже...

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Мажите „не можат” да поднесат женски кои се лигават, липаат и рикаат ко дечиња пред нив. А жените ја имаат таа способност да си испуштаат солзи за многу работи без претходно да размислат за реакцијата на партнерот. Нели?:wink:

Колку пати сте испуштиле солзи за да го добиете она што го сакате?
Дали плачете само кога ќе ве нападнат емоциите?
Дали ве нервира, ако ве колку ве нервира кога партнерот ќе заплаче пред вас? Како реагирате? Ве прави ли тоа тажни или едноставно се осеќате глупо?
Дали солзите имаат некакво влијание на вас, или имуни сте на нив?
Дали солзите се еден вид отворање душа преку очи!?

[/FONT]
[/FONT][/FONT]
Аууу Бич, полека. :)
Јас ќе одговорам кратко и јасно.
Значи вака. Јас умеам да бидам "глумица", можам во истиов момент да заплачам без причина, што значи дека ако сакам, можам да "одглумам" за да добијам нешто. Ама јас иако можам, не практикувам ништо со солзи да решавам, напротив, дури ако ми се плаче некогаш, издржувам, не заплакувам, се правам јака. Не сум имун на солзите, кога ќе му дојдат никој не е, ама тоа кога ќе ми дојдат, инаку ретко ми доаѓаат, поточно кажано, ретко плачам. Мразам лигави мажи кои плачат (пред девојка мислам), иако ретко има такви, ама нормално, ми сметаат и "лигави" девојки. Со еден збор, јас не сум "плачка", т.е. не плачам пред други (доколку можам да издржам, се разбира, не секогаш можеме да ги контролираме солзите). Ако ми се плаче, ќе гледам дома да плачам, никој да не ме види, евентуално, само домашните.

Никогаш не сум плачела пред него. Не знам зошто:toe: но едноставно не ми иделе солзи и колку и да сум се трудела да заплачам не сум можела...понекогаш имав потреба да заплачам онака заради постигнување на некој емотивен ефект дури во тој момент помислував и од дома кромид да сецнам за да можам да заплачам :devil3:

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Колку пати сте испуштиле солзи за да го добиете она што го сакате? [/FONT][/FONT][/FONT]

Ниеднаш. Мразам такви работи а плус тоа и да сакам не можам со сила да заплачам.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica] Дали плачете само кога ќе ве нападнат емоциите?[/FONT][/FONT][/FONT]

Ни тогаш. Имам проблеми со плачењето.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica] Дали ве нервира, ако ве колку ве нервира кога партнерот ќе заплаче пред вас? Како реагирате? Ве прави ли тоа тажни или едноставно се осеќате глупо?[/FONT][/FONT][/FONT]

Многу ме нервира кога некој плаче, било кој. Сега за партнерот не знам како би реагирала. Ако го знам каков тип на човек е, на пример ако знам дека е храбар и се тоа а да се случи да заплачи пред мене не знам како би реагирала.Би ми паднало многу тешко во таква ситуација. Но, ако пак партнерот е некој така послаб што си сака да приплачува тогаш би се нервирала многу затоа што многу мразам луѓе кои се обидуваат да постигнат нешто со плачење.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica] Дали солзите се еден вид отворање душа преку очи!?[/FONT][/FONT][/FONT]

Па не би рекла.Не ги сфаќам јас солзите на тој начин. Но, повторно тука ќе повторам- зависи од личноста и нејзиниот карактер. Во глобала немаат солзите некакво влијание врз мене, но како што кажав ако знам дека личноста не е склона на плачење тогаш да, солзите длабоко ќе ме потресат и во тој случај би ги сфатила како вид на отворање на душата преку очите, но само во тој случај.

• Ми се допаѓа
Reactions: Ece
Со оглед на тоа дека сум многу емотивна личност и што е најлошо ситна работа може да ме повреди не плачам за да добијам нешо него тоа се моите емоции, а никогаш не ми се случило да липам пред партнер за да добијам нешо.

ако размислам вака уназад секогаш ког аочите ќе ми се наполнеле со солзи (ненамерно) секогаша паѓал на тоа. не сум го злоупотребувала не сум таква но сепак знам некогаш да одглумам некоја сцена за да го добијам она што го сакам бидејќи има работи за кои попуштам но има и работи каде сто сакам да биде по мое. на крај краева, целта ги оправдува средствата

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Мажите „не можат” да поднесат женски кои се лигават, липаат и рикаат ко дечиња пред нив. А жените ја имаат таа способност да си испуштаат солзи за многу работи без претходно да размислат за реакцијата на партнерот. Нели?:wink:

Колку пати сте испуштиле солзи за да го добиете она што го сакате?
Дали плачете само кога ќе ве нападнат емоциите?
Дали ве нервира, ако ве колку ве нервира кога партнерот ќе заплаче пред вас? Како реагирате? Ве прави ли тоа тажни или едноставно се осеќате глупо?
Дали солзите имаат некакво влијание на вас, или имуни сте на нив?
Дали солзите се еден вид отворање душа преку очи!?

[/FONT]
[/FONT][/FONT]
многу многу на солзи не паѓам незнам зашто али така,доколку една работа ја усрала девојката мислам дека многу мало е влијанието на таа емотивна жалопојка:uvo::uvo::uvo::uvo: скоро никаква:smir:

Одсекогаш сум одбегнувала да плачам пред било кој ,а не само пред машко.Плачам само кога ми е тешко и ептен ме нападнат емоции на тој начин собирам сила за понатаму.Ама никако за да привлечам нечие внимание или за да придобиам некого.Премногу ми е непријатно да ме види или слушне некој како плачам и се чувствувам најглупо на свет.Но, сепак солзите се отварање на душата:pipi:

Жените имаат таква моќ..(некои не сите) да заплачат и кога воопшто не им е до плачење.. и тоа знаат да го применуваат и кога треба и кога не треба

Жените имаат таква моќ..(некои не сите) да заплачат и кога воопшто не им е до плачење.. и тоа знаат да го применуваат и кога треба и кога не треба

Многу точно!

Но, јас никогаш не сум испуштила солза за да привлечам нечие внимание или пак за да добијам нешто.
Мене тоа ми е многу глупаво, кога ќе видам дека некој се лигави за глупости.

Да плачеш за да привлечеш внимание?
Па има ли пониско и поглупо нешто од ова. Ко ќе видам девојка да плаче за без везе, а се приметува од километар дека е така ме вади од такт.(мразам такви девојки).
Ма не вреди за такви да збориме.

Значи сепак се емотивна уцена..

Дали кога вас ќе ве “нападнат“ емоциите и кога ви доаѓа да заплачете го правите/би го направиле тоа пред парнерката или скриено пуштате/ќе пуштите по некоја солза? Или воопшто не плачете? Зошто?

не плачам ама сум многу агресивен и бесен. не напаѓам, тепам:nenene: и слично ама сум БЕСЕН:nerv:, зошто се случило тоа што се случило

Ako e kriva za nesto ne solzi ako saka i reka neka napravi ili more od solzi so vika lambe no ako e sitnica i ima solzi togas ke prostam se mozam da padnam iskreno

Не бре, не паѓам на солзи. Највеќе што мрзам е девојка да ми се лигави пред мене.
Ајде ако има проблем, нека каќе, нормално, ама цело време кукање? Гитла бе.:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom