Soccer Manager (Kajgana World)

• Креатор на темата Креатор на темата .:makedonec:.
  • Време на започнување Време на започнување
А онај со Валенсија ?
Ја дадов Валенсија на чоек шо ќе сака да игра озбилно у лигиве и го земав ПСЖ да го опраам и пак да го дадам на некој.

За сезона-две ако иде сфе ко шо треба у прва лига ваљда ќе има 20 менаџирани тимови шо и ми е планот и тогаш ќе биде вистинскиот пекол, никад не сум играл у таква лига и сериозно би било интересно да се види 38 кола да треба да играш против некој менаџиран тим, ќе нема "лесни" бодови и слично.

Мада мене овие лесни бодови ми ебаа матер сезонава.

Ја дадов Валенсија на чоек шо ќе сака да игра озбилно у лигиве и го земав ПСЖ да го опраам и пак да го дадам на некој.

За сезона-две ако иде сфе ко шо треба у прва лига ваљда ќе има 20 менаџирани тимови шо и ми е планот и тогаш ќе биде вистинскиот пекол, никад не сум играл у таква лига и сериозно би било интересно да се види 38 кола да треба да играш против некој менаџиран тим, ќе нема "лесни" бодови и слично.

Мада мене овие лесни бодови ми ебаа матер сезонава.
Ќе треба и да регрутираш играчи. :D

Ќе треба и да регрутираш играчи. :D
Па и пуштив двајца од Баерн у ПСЖ а можно е да пуштам и уше еден до крај на сезонава али глупо е шо неам никакви шанси за промоција оваа сезона, ептен биле умрени французиве.

Ако некој има некој играч фазла шо и му е со concerns и никаде не може да го упика, слободно нека пише ПСЖ ќе купи сфе шо е можно да се купи.

п.с Пушти ми го Деле Али за минимуН.

Па и пуштив двајца од Баерн у ПСЖ а можно е да пуштам и уше еден до крај на сезонава али глупо е шо неам никакви шанси за промоција оваа сезона, ептен биле умрени французиве.

Ако некој има некој играч фазла шо и му е со concerns и никаде не може да го упика, слободно нека пише ПСЖ ќе купи сфе шо е можно да се купи.

п.с Пушти ми го Деле Али за минимуН.
Мислев луѓе што ќе играат со екипите. Колку сме сеа? 15-16? уште 4-5 души ти треба. :D Али кажав дека ќе ја донесе титулата во Барселона за 2-3 сезони, оваа сезона веќе почна да добива улога во првиот тим, па полека со билдање на искуство и рејтингот кој ќе биде барем 93 во тоа време, се очекува да биде главен играч во Сезона 7 од Кајгана Лигата. :D Уште Џими да ми го даде Рашфорд некако. :D

Мислев луѓе што ќе играат со екипите. Колку сме сеа? 15-16? уште 4-5 души ти треба. :D Али кажав дека ќе ја донесе титулата во Барселона за 2-3 сезони, оваа сезона веќе почна да добива улога во првиот тим, па полека со билдање на искуство и рејтингот кој ќе биде барем 93 во тоа време, се очекува да биде главен играч во Сезона 7 од Кајгана Лигата. :D Уште Џими да ми го даде Рашфорд некако. :D

13 менаџирани има у прва + 2 ако влезат сезонава од втора менаџирани ќе има 15 шо е реално добра бројка само шо овој шо го менаџира тотенхем ќе мора да се потруди малце и да влезе место Порто кој е неманаџиран, срамота ќе биде ако не успее.

Плус во меѓувреме ако некој земе некој од неменаџирани тимови у прва ќе биде супер, а и добро е шо ниеден менаџиран нема да испадне сезонава.

Наредна сигурно влегувам јас со ПСЖ и ете ти 16 менаџирани од 20, па здравје може и ќе биде фул ако се поклопат коцките.

"Сеоски Рикардо Родригез" пристигна на Камп Ноу

Raphael-Guerreiro-Dortmund-20160921.jpg

Барселона, можеби малку невообичаено, почна со подмладување на тимот на сред сезона, кога е во борба за титулата со дури уште 5 екипи од Кајгана Светот. Вчера прво на Камп Ноу пристигна Сеад, но не Кочан, за кој на медицинските прегледи се покажа дека има проблеми со срцето, туку Колашинац, кој одби неколку понуди за да се приклучи на трократниот Кајгана шампион. А веднаш после него и мастерот за слободни удари, младиот португалец - Рафаел Гереиро. Гереиро дојде од Зенит, а за него во спортивен правец беше пратен Јан Вертонген, еден од најдобрите стопери на денешницата. Со оваа зделка Барса уште еднаш ја покажа својата големина како клуб и му прати стабилен дефанзивец на директниот конкурент за титулата, во моментите кога Тоби Алдервејрелд се повреди на 3 недели, а Зенит го очекуваат неколку тешки натпревари (вклучувајќи го и мечот со Барселона во Санкт Петербург).

Од Барса си замина и уште еден дефанзивен - Винсент Компани, кој од денеска ќе ги брани боите на Бенфика.

"И Сеад и Рафа се играчи кои можат да покријат по дури 6 позиции на теренот, Сеад игра и штопер и лев бек и средина, додека Рафаел е фудбалер кој покрива се од лев бек до 10ка и е вистинска чест да се имаат вакви играчи во тимот. Освен тоа, нашата цел е да направиме една успешна смена на генерации и да донесеме играчи кои достојно ќе ги заменат нашите легенди како Иниеста, Суарез, Годин, Ибра, а претходно и Пиќе и Бускет и ќе бидат водени од Коке и Азар како најстари играчи на тимот со по 25 и 26 години." - изјави Чемпионс на презентацијата.

Шо вака сите почнавте да играте со младунци.:icon_lol: Нели тоа не се исплатеше.:sneaky:

Шо вака сите почнавте да играте со младунци.:icon_lol: Нели тоа не се исплатеше.:sneaky:
Првиот тим ми е далеку од младунци. :P И дај го Рашфорд не биди пичка, не ти ни треба. џД

Првиот тим ми е далеку од младунци. :P И дај го Рашфорд не биди пичка, не ти ни треба. џД
Ти го давав не го сакаше.:toe:

Ќе треба. Сезона 2020/2021 Габриел Хесус - Мбапе - Рашорд. :ojeaa::tvg:

Рашворд никад нема да стане играчиште. Максимум рејтинг 91. Ограничен младунец. Би го трејдал 8/10.

Во меѓувреме лајв стрим од магионичарот на клупата на Бенфика:

images

Во клубот пристигнаа следниве таленти кои што и од дома не ги знаат дека играат фудбал:

Компани
Килијан Хазард
Радески
Николов
Бабунски
Лулиќ
Пикачу
Хектор Херера
Муниаин
Аспас
Кандрева
Волкот
Шчесни
Ван Гинкел
Тело
Арментерос
Гучанеџад
Ван Волфшвинкел
Јоргенсен
Тикињо Соарес
Митроглу
Гонсалвеш Џонас

Од тимот ќе си отиде Д'Амбросио

Компани не го знаат дека игра фудбал пошо е повреден цело време.

Во меѓувреме лајв стрим од магионичарот на клупата на Бенфика:

images

Во клубот пристигнаа следниве таленти кои што и од дома не ги знаат дека играат фудбал:

Компани
Килијан Хазард
Радески
Николов
Бабунски
Лулиќ
Пикачу
Хектор Херера
Муниаин
Аспас
Кандрева
Волкот