По комплетната смена на тимот одличниот Баерн со нова победа останува на врвот на Кајгана Лигата благодарение на Милер и Игуаин.
Гери Невил за Скај Спорт: "Чудо е како по продавањето на Аубамејанг,Пјаниќ,Ројс,Левандовски и куп други квалитетни фудбалери тие на почетокот на сезоната имаат 4 од 4"
Тиери Анри: "Види иам играно за пар клубои у Европа, ми бил тренер Венгер а и Гвардиола ама мислам дека новата револуција во фудбалот почнува со Клипче"
Рио Фердинанд за МУТВ: " Нешто е труло во Манчестер и тоа е очигледно, Клипче и Звонко се најдоа во иста ситуација, следеше тотална распродажба но споредете ги резултатите сега?
Во петок сум на состанок со Глејзери и сериозно размислувам за предлог оставка на Звонко и носење на нов поквалитетен стручњак кој знае да работи со млади фудбалери"
Раул за Марка: "Ако добро пратам статистика а пратам веруј ми пријателе ондак у 3 меѓусебни дуели мојот Реал има 3 порази од Баерн, така?
Бетер од пријателски утакмици, еве ги овие од Минхен не се ни замараат повеќе коа ќе дојдат на Бернабе, го глеам Румениге ми дошол со 3 гајби пиво и 4 пакетчиња колбаси."
Карагер за Скај Спорт: "Чудо е како мојот Ливерпул не може да мрдне у битка за титула а клуб кој прави тотален ремонт во еден трансфер период повторно е на врвот.
Појма неам шо е во Ливерпул, ево сеа со Стиви ќидеме на пар пива па ќе напраиме муабет шо и како па ако е до менаџерката, да сме живи и здрави, ене слободен и е Волфсбург"
Дел Пиеро за Скај Италија: " Катастрофа од менаџер, два трансфери нема напраено за 2 сезони ќе ми вадел деца од школа тој, тотална утка според мене.
Сеа праам муабет со Недвед на скајп шо е работа и зашо не го ногираат ама ми спомна некоја афера со Ањели, е сеа дали љубовна дали нешо превара са кешом праеле тоа ќе се утврди нахнадно"
Занети за Медиасет: " Види вака драги новинаре како бе ќе го продаваш Игуаин ти ако сакаш титула? Види у Баерн 2 утакмици 4 гол и шо праиме сеа? Сфака част за овој Клипче, има бе осет за трансфер, не извозе ко мали деца.
Ја да сум на место на овие косоокиве Сунинг-Мунинг абе одма го шалтам Примаверата да ја води или нека иде у Сасуоло нека праи експерименти.
Седам сеа со брат ми Камбијасо, пиеме горко кафе и ете коса ќе почне да ми паѓа(покажува прокељаво место)"