Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Во кој дел на западна Македонија има барикади?
Кои институции во западна Македонија се финансираат од Косово или Албанија?
Кои албански лидери се убиени од Косово или Албанија?

Најголем експортер е република Македонија, од 300 - 400 милиони евра годишно.
Што сакаш повеќе?
Не ти е криво Косово што ти имаш криминални лидери и сакаат да исценираат војни кога ќе им текне.[DOUBLEPOST=1559154789][/DOUBLEPOST]
Доколку не донесеш лекарско уверение дека не си шизофрен, немој да ме цитираш.[DOUBLEPOST=1559154881][/DOUBLEPOST]
Научи албански.[DOUBLEPOST=1559155011][/DOUBLEPOST]
Ако жителите на тие региони мислат дека тоа ќе влиае кон подобрување на нивниот и животот на нивните деца, тогаш да, треба да се припојат кон Русија односно Србија.
толку од аргументите а, премина на планинарски финти како и што ти доликува.

По која основа го споредуваш албанскиот и англискиот јазик? Имат исто ниво на меѓународна употреба, подеднакво се застапени на меѓународно ниво или како?
.

Ниту едното, ниту другото.

На подрачната единица од предметново Министерство читам натпис на 3 јазици; македонскиот (природно и разбирливо...), албанскиот, согласно (ваљда...) со некоја законска регулатива како Законот за јазиците (што не значи дека се согласувам...) и англискиот, на кој не му ги гледам местото и потребата од негово користење на таблата.

Испаѓа дека подрачната единица има меѓународно значење и вредоност па мора да биде означена и на англиски (ако случајно залута некој белосветски патник токму во Пробиштип, што е напросто неверојатно, а згора на све знае и англиски...), а на албанскиот текст уште му е помала логиката на користење во населено место во кое има чак „0„ Албанци...[DOUBLEPOST=1559161456][/DOUBLEPOST]
Еве едно контрапрашање, шо велиш, во Пробиштип колкумина знаат англиски а колку албански? И од прагматичен аспект да го затвориме прашањето.

Одговорот е малку погоре...

Последно уредено:
Angliskiot jazik e normalno da go I'ma vo americki multikulti, federativni kolonii kako bosna I maqedonisë e veriut

Нити еден медиум не ја коментира сидржината на бомбиве, пуста демократија.
Ostaj mediumite, tuku ja nema ni cela moderatorska ekipa na forumov sto edno vreme bese aktivna 24/7, gi nema ni onie platenicite sto za pari bea del od navivackata grupa Komiti, sto tuka celo vreme serea za tortura od strana policijata, samo zatoa sto ne sakale da bidat pod kontrola na politicarite, a tie da ti bidat na platen spisok kako I sarenite samo vo drug format. Duri I temava zamre, se svede na 10tina posta denot, edno vreme imase po 20tina strani za 24 sati.

Последно уредено:
Научи албански

одговорот ти е националистички....иако над 90% од моите пријатели ми се албанци. мнпгу сакам да научам албански, а единствена причина што не сум научил колку што сакам јас(знам основни работи...и учам соголема желба) е тоа што кога се дружам со пријателите-албанци(како вечерва), тие цело време ми зборуваат на македонски. единствено ми преостанува повремено да ги препрашувам за некоие зборови

сум пишал еднаш...и пак ќе пишам-имам повеќе искрени пријатели албанци него ти што имаш....дури во раководството на Дуи
на кладба да побарам помош и ти да побараш од нив....јас имам предност...дури и кај ,,главниот,,

одговорот ти е националистички....иако над 90% од моите пријатели ми се албанци. мнпгу сакам да научам албански, а единствена причина што не сум научил колку што сакам јас(знам основни работи...и учам соголема желба) е тоа што кога се дружам со пријателите-албанци(како вечерва), тие цело време ми зборуваат на македонски. единствено ми преостанува повремено да ги препрашувам за некоие зборови

сум пишал еднаш...и пак ќе пишам-имам повеќе искрени пријатели албанци него ти што имаш....дури во раководството на Дуи
на кладба да побарам помош и ти да побараш од нив....јас имам предност...дури и кај ,,главниот,,
Пуно ти е националист, фашист, подржува криминал, убијци, терористи итн само зашто се Албанци. Албанците не се како другите народи они се подржуваат и во добро и лошо, иако 99% од времето се неправедни кон другите секогаш бараат правда и вината ја гледаат кај другите зашто они се тие кои никогаш не грешат.
Еднашка го бркаа низ битпазар плус алмир комбинација и добиваш националист со ограничени интелектуални способности кои врз основ на тоа што е Албанец завршил високо образование (иако има капацитет само за основно школо) и заработува леб поради тоа што оваа држава му дозволила да биде привилегирана 20%-ка (покрај ограничените интелектуални способности) и дда биде на исто ниво со други кои гинеле за да стигнат до таму. Ама пошто 20 % (иако сите сме рамноправни нели ама не сме) он може сега да ни плукне у фаца и да каже дека сме го испровоцирале пошто му се може и ќе тврди дека е во право.
Инаку Пуно ти е скратено од вреќа Пуна со г..на.

Последно уредено:

Да ти кажам право ја немам ниту еден пријател од ДУИ, тие што ги имав кога почнаа да лижат што плукаа ги плукав во лице и со мене тие веќе немаат работа, иако јас сум магистрирал на УКИМ и сега работам приватно.
А вие сте се научени да имате врски, и да завршите све со врски, не е важно дали е бранко станко или али на власт. И тоа не се искрени пријатели, туку злосторничко здружување.
(Шала на страна, сакам да пукне овој над мене, затоа вклучи го малку сарказмометарот)

Текстов ка‘ да е напишан од црпнатиот, лично и песонално...Што во превод значи дека нема ни грам вистина.[DOUBLEPOST=1559146549][/DOUBLEPOST]

А текстот напишан и на аглиски, значи дека англискиот станал трет јазик у Мачедонија?...
Штом е на англиски, не е од Заев. Ха аххаха... Неговиот англиски е во стилот:
  • How yes no (Како да не)
  • Now is the mother (Сега му е мајката)
[DOUBLEPOST=1559213303][/DOUBLEPOST]
Научи албански.

Ако жителите на тие региони мислат дека тоа ќе влиае кон подобрување на нивниот и животот на нивните деца, тогаш да, треба да се припојат кон Русија односно Србија.
Со „Научи албански“ само им даваш материјал на оние кои грубо се однесуваат кон тебе (што не одобрувам) на албанска основа. Конкретниот форумџија не сум забележал дека така ти се обраќа.

Значи, секој може да си организира локален референдум и да се одвои од државата? Без разлика на правото на Украина или БиХ врз тие територии?[DOUBLEPOST=1559213438][/DOUBLEPOST]
Имаат смисла Албанциве за подароци и уметност. Па Талат како се радујт како да му поклониле Пикасо. Сигурно дома немал вакво дело па редно е вканцеларија да го опне на ѕид.
Пикасо е НУЛА према подарокот. За Талата дезертерот од 2 армии кои леб му давале.

Последно уредено:
Ostaj mediumite, tuku ja nema ni cela moderatorska ekipa na forumov sto edno vreme bese aktivna 24/7, gi nema ni onie platenicite sto za pari bea del od navivackata grupa Komiti, sto tuka celo vreme serea za tortura od strana policijata, samo zatoa sto ne sakale da bidat pod kontrola na politicarite, a tie da ti bidat na platen spisok kako I sarenite samo vo drug format. Duri I temava zamre, se svede na 10tina posta denot, edno vreme imase po 20tina strani za 24 sati.
Па поддржувачите на сегашнава владеачка партија (СДСМ) останаа со прстот в уста после сите работи што ги направи нивниот лидер како премиер на државава. Излажа неброено пати, ја обезличи државата, го промени уставо, а се колнеше дека нема... Економски ништо не се работи, се фалат од реинвестициите на фирмите Грујо што ги донесе.... НУЛА. И немаат материјал да пишуваат, не минува сега да плукаат по бившата власт, а не можат по новата... и тоа е.[DOUBLEPOST=1559213960][/DOUBLEPOST]
Ај да го одбележиме денешниов ден... Заев ја прими Тамара во својот кабинет и и честита за освоеното седмо место на Евровизија.

:popce:
За седмо место толку честови? Божееее... Заев секој ден нé демантира дека не може да се спушти пониско. Човек - комедија, за наша жал.[DOUBLEPOST=1559214080][/DOUBLEPOST]
Да ти кажам право ја немам ниту еден пријател од ДУИ, тие што ги имав кога почнаа да лижат што плукаа ги плукав во лице и со мене тие веќе немаат работа...
Претпоставувам дека најмногу им замери што го погазија сопственото барање „Победник со победник“ да составува влада, а? Поголемо лижење на сопствено плукање немало во Маќедониа.[DOUBLEPOST=1559214254][/DOUBLEPOST]Во Македонија и Албанија беше направен видлив напредок. Сега е ред на ЕУ да испорача. Ние треба да си стоиме на зборот и треба да ги исполниме нашите ветувања. – пишува Рот во колумна за „Франкфуртер алгемајне цајтунг”.

Значи, Заев сепак е наместен за премиер со ветувања ако го промени името. А велеше „Јааа мајката“. Ех лажго еден. Веќе не знае што сé излажал.

Последно уредено:

Така и ти треба, сосема заслужено, кога на бел ден пишуваш дека 90% од твоите пријатели се Арнаути, што очекуваш, да ти ја поклонат Мала Преспа?
Според ова што си напишал и малку ти е, сосема нормално е дека Македонија не постои туку Северџистан, кој за наша среќа нема уште долго...

...

Значи, Заев сепак е наместен за премиер со ветувања ако го промени името. А велеше „Јааа мајката“. Ех лажго еден. Веќе не знае што сé излажал.
Чекај, дури сега сфати дека тој е инсталиран (според мене инсталација на Берлин) со задача да ја растури Македонија?
Зарем ти треба некој друг што ќе рече-изјави, немаш очи, уши, меѓу уши, глеаше ли референдум, промени на Устав (со помош на наркоси и друг вид изроди) и...., ти тука си или пишуваш од Марс?

Чекај, дури сега сфати дека тој е инсталиран (според мене инсталација на Берлин) со задача да ја растури Македонија?
Зарем ти треба некој друг што ќе рече-изјави, немаш очи, уши, меѓу уши, глеаше ли референдум, промени на Устав (со помош на наркоси и друг вид изроди) и...., ти тука си или пишуваш од Марс?
Не се глупирај. Ако не го следиш форумот и што сум пишувал... воздржи се од коментар. Ако можеш, разбери ми ја поентата, а таа е дека со ова се официјализира она што го напишав, не дека јас сум разбрал нешто сега.

Не се глупирај. Ако не го следиш форумот и што сум пишувал... воздржи се од коментар. Ако можеш, разбери ми ја поентата, а таа е дека со ова се официјализира она што го напишав, не дека јас сум разбрал нешто сега.
Со оваа само потврди дека слабо се користиш со онаа “меѓу уши“. Поентата треба да ја напишеш за некој да ја разбере, за сега немам можност да читам мисли, а од онаа што си го напишал, заклучокот е на место!
Туку терај, си имаш право...

Мајкл Чосудовски: УЧК во Македонија беше тренирана од воена фирма на САД
Какви се ова ЛАГИ!, сите ние знаеме дека се тоа борци за човекови права, па и во Собрание ги туривме.
Веднаш владата на Северџистан да му забрани на професорот Чосудовски влез во Северџистан, кај се шета оној Димитровиот?
Ова не му е прв пат на проф. Чосудовски, пред една година Арнаутите ги нарече Диво Племе, а гледаме дека на Гојко 90% од пријателите се од .... (инаку според многу истражувања, ефикасноста на криминалните “друштва“, мафија, нарко-картељи и сл. ефикасноста ја црпат во племенскиот модел на општествената култура, продор во таквите ... е многу проблематичен)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom