Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Meanwhile in the North, припадници на МВР

54522320_103732497463291_8783212320798015488_n.jpg
https://sdk.mk/index.php/dopisna-mr...htolot-dodeka-igral-fudbalche-vo-flipernitsa/

Приказнава во нормална држава да ја кажеш одма ќе посумљаат дека не е несреќен случај ама кај нас си знаеш дека ништо не треба да те чуди. Ги испобутаа во полиција, им дадоа налози за пишување казни и ајт. Се кладам дека 90% од нив да дојде време да треба да го искористат пиштолот, појма нема да имаат а прашање е и колку се грижат за него.

Го прифати бугарскиот договор за кој пред 20 г. неговите денешни големи партиски поддржувачи фрлаа дрва и камења по Љубчо (за бугаризам) и конечно, ја уништи националната македонска држава...
Значи џабе терале инает спрема Бугарите толку долго. Одкако беше потпишан договорот односите одат одлично иако животната пракса нуди непобитливи докази дека всушност тоа морало да се случи барем 15 години порано за да се загарантира уште на почетокот продлабочена соработка помеѓу двете земjи во пресрет на тешките времиња низ што имало да поминат. Еве среќа сега поинаку се одвива ситуациjата и одма доаѓат резултатите.

Приказнава во нормална држава да ја кажеш одма ќе посумљаат дека не е несреќен случај ама кај нас си знаеш дека ништо не треба да те чуди. Ги испобутаа во полиција, им дадоа налози за пишување казни и ајт. Се кладам дека 90% од нив да дојде време да треба да го искористат пиштолот, појма нема да имаат а прашање е и колку се грижат за него.
Полициска Бит Пазар пола од полицајците до вчера продаваа цигари и петарди, а можда и некои други работи.

CV-то на Фросина Ременски

- Докторира на 30.01.2007 година на Филозофски факултет во Скопје под менторство на проф. д-р Марија Ташева и членовите на Комисијата за оцена и одбрана на докторската дисертација: проф. д-р Владимир Ортаковски, проф. д-р Јован Корубин, проф. д-р Ѓорѓе Младеновски, проф. д-р Виолета Ачковска и доц. д-р Константин Миновски со одбрана на дисертација на тема: „Македонското национално малцинство во соседните земји: современи состојби“, и се здобива со научен степен Доктор на социолошки науки.

А сега е најголем бранител на договорот од Преспа:jajce:

Инаку СДС применуваат стара тактика за лажење на Северxhаните за ЕУ и НАТО... нели тоа е first world problem во државава, а не зголемувањето на животниот стандард на народот. Настрана тоа што не дозволуваат да се критикува договорот од Преспа, Божји грев е да се плука по тој договор.

Пендаровски: Јас нудам НАТО и ЕУ, од другата страна имате оспорување на преспанскиот договор

Не, воопшто бојкотот на референдумот од 30 септември 2018 год. не беше сјаен потег, туку катастрофален потег ... да излезеше народот (тие кобајаги нели фамозни милион и двесте илјади кои опозицијата си ги запишува на свое конто) и масовно да се гласаше против ќе мораше Преспанскиот договор да падне и воопшто да не влезе понатаму во собрание да се имплементира, а вака што се случи излегоа 650 илјади народ на референдумот, од кои 610 илјади гласаа за и нормално власта ги зеде предвид тие кои излегоа да гласаат и нивниот глас, а опцијата ЗА беше најбројна т.е. повеќе од 90% од излезените на 30/09 гласаа ЗА !
Попаметно беше народот да излезе на референдумот на 30/09, а сега на избориве пролетва да не излегува да гласа т.е. да бојкотира, но секако секој граѓанин/индивидуа си има свој личен став и сам си одлучува што и како !
Тоа што го прави Македонската опозиција (ДПМНЕто на Жмицко) не е патриотизам и храброст туку КУКАВИЧЛУК ... ќутенката, криењето и бојкотирањето на 30/09 за нели да се остави власта сама да си го имплементира договорот од Преспа, одејќи по она ние ништа не знаемо сме го биле у подрум, а сега пред избори го лажат народот дека еве гласајте за нас ние кога ќе дојдеме на власт ќе го поништиме Преспанскиот договорот кој СДСМ го потпиша, да бе исто како што нели ДПМНЕ ги "поништи" нели и Охридскиот рамковен договор и децентрализацијата на некои општини, исто така и Преспанскиот договор ќе го поништат но само во своите соништа ![DOUBLEPOST=1552577671][/DOUBLEPOST]

Не бе ДПМНЕ ич за ништо не се криви ,,, како беше она на мравка немаат згазнато, да им даеш две овчички има три да ти вратат, а плус и цел вагон вуна ... (y)[DOUBLEPOST=1552577832][/DOUBLEPOST]

Vlade mkd te primetuvam deka na forumov uste samo ti jaden ostana da gi branis DPMNE Grujo ZMicko i kompanija ... grevce ... :facepalm:
Дали ти знаеш шо е немање на цензус?За да е еден референдум успешен треба да имаш цензус.И во 2004 имаше референдум кој го бојкотираа твоите Северџани и затоа не беше успешен.Свати сеа?:cautious:По стоти пат е објаснато алооо!

Последно уредено:
..се случи излегоа 650 илјади народ на референдумот, од кои 610 илјади гласаа за и нормално власта ги зеде предвид тие кои излегоа да гласаат и нивниот глас, а опцијата ЗА беше најбројна т.е. повеќе од 90% од излезените на 30/09 гласаа ЗА !
Тоа што власт зела во предвид не е нормално, не е законски.
Си го прочитал ли ти уставот и законот за референдум, па да видиш кога е референдум успешен? Кои податоци и резултати се земаат? Не може сами да си креираме што да земаме, а што не, како во самопослуга.
Еве ти еден прост пример, да ти е јасно:
На испит има 20 прашања. За положување, потребни се 10 точно одговорени прашања. Оној што полага, решава 8, од кои 7 се точни. Значи, 87,5% од одговорените прашања се точни. Ќе го положи ли испитот? Не. Е па, исто ти е и ова.[DOUBLEPOST=1552647360][/DOUBLEPOST]
За колку време ќе избие поплава во ОЈО каде што и се доказите за неисправноста на автобусот? Јас мислам недела дена.
А за брзото возење? Ќе преживеат ли тие докази?[DOUBLEPOST=1552647634][/DOUBLEPOST]
Каква неповрзаност на 2 реченици. Преспанскиот договор ни го уништува македонското постоење и идентификација, секој нормален Македонец (морам да го избледам, да не ги нервира северномакедонците и Грците) не го сака. Против НАТО, а особено за ЕУ речиси да нема човек.

Последно уредено:
Таман во полет на младоста е
Не е во полет на младоста. Не е ни Стево. Не сум ни јас. Прашање е дали е тоа пречка за извршување на претседателска функција. Трамп, на пример, има 72+.
Кажи ми, дали според тебе Глигоров беше престар? Стана претседател на 74 г.[DOUBLEPOST=1552648007][/DOUBLEPOST]
Си ги броите и гласовите од пунетите кутии?
И самите кутии биле броени, од „извори блиски до владата“.
Што е битно што броеле кога секако референдумот не беше успешен.[DOUBLEPOST=1552648570][/DOUBLEPOST]
Значи џабе терале инает спрема Бугарите толку долго. Одкако беше потпишан договорот односите одат одлично иако животната пракса нуди непобитливи докази дека всушност тоа морало да се случи барем 15 години порано за да се загарантира уште на почетокот продлабочена соработка помеѓу двете земjи во пресрет на тешките времиња низ што имало да поминат. Еве среќа сега поинаку се одвива ситуациjата и одма доаѓат резултатите.
До договорот, јас бев некогаш квалификуван како „бугараш“ (и се она што по дифолт оди, татар, итн...) затоа што не сум душман на Бугарите. Сега СДСМ, која во својата матрица има врежано дека „другови и другарице, Бугаре треба мрзети“, се прават дека се потомци на Кубрат и Аспарух.
Не, не терам инает спрема Бугарите (кои не се вистински Бугари, да сме на јасно), јас сметам дека како народ ни се најблиски, но политиките во 20-ти век не оддалечија од нив, не направија непријатели. Заради доктрината на Комунистичката партија на Југославија, а чиј наследник на македонската секција е СДСМ. Нивното место го зазедоа Србите. Бугарите се виновни што самите не дозволуваат Македонците да ги „засакаат“ со секојдневно негирање.
Е ако за тебе дошле резултатите, алелуја, си се разбудил, јас не сум спиел одамна, ама не сум дебил кој ќе го поднесува понижувањето кое ни се прави од нивна страна. Не тераат заедно да го славиме Илинденското Востание. Зошто? Нека си го слават, што сме должни да славиме заедно? И за Кирил и Методиј. Нека си ги слават, што сме должни да сме заедно на прослава. ОК, нека има и заеднички прослави, ама тоа како чин на пријателство, а не како ултиматум.
Не сум против, ама не сум ни за, ако е со наше понижување.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom