Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Večerva Zaev za prv pat direkno ja spomna moznosta za poraz na prets.izbori
Rekol deka ako zagubi Stevo...ke se odi na predvremeni parlamentarni izbori

Dosta čudno...namesto da razviva euforija.....vnesuva pesimizam, a so toa i malku strav kaj negovite
Veke petnaeset pati ima receno ke odi na predvremeni.[DOUBLEPOST=1552545032][/DOUBLEPOST]
Абе Заев е све ама глуп не е. Потенцијално поопасен ми делува и од Груевски, само да му се створат услови ќе праиме друг муабет.
Zaev ti e profiter so odmazda.
Bidejki e takov e premnogu predvidliv za da bide pameten.

Večerva Zaev za prv pat direkno ja spomna moznosta za poraz na prets.izbori
Rekol deka ako zagubi Stevo...ke se odi na predvremeni parlamentarni izbori

Dosta čudno...namesto da razviva euforija.....vnesuva pesimizam, a so toa i malku strav kaj negovite

Мислам дека е закана до скопското СДСМ, најверојатно да не пробуваат финти од типот да работат против Пендаровски и после да викаат еве изгубивме на претседателски Заев е крив.

Па се смееш на северџани, а уствари и ти си граѓанин на Република Северна Македонија, тоа ти е исто ко да си се смееш на самиот себеси.
Северџан е секој шо излегол на референдум за промена на име на својата држава слепо следејки го својот пастир.Нели те болеше стап како ќе не викаат,битно Гујо да си лежи?

Последно уредено:
Заев ви е типичниот партиски поттрчко ставен на власт. Таков профил на луѓе единствено фигурираат во партиските дувла, тие не се околина за луѓе со став и достоинство. Послушноста е нивната главна одлика а профитот од нејзе главен мотив.
Само интересно кај дотичниот е што во јавност става маска на милозлив човек, тој им простува на сите, дури и на опозицијата и кога го гледаш чиниш ти се подбива, тој се подбива со обичниот народ. Вика 'имаше триесетина изолирани случаеви на вработувања на членови од фамилиите на функционери од власта' и после, тоа го оправдува со недостигот на кадар, децата нивни биле 'дефицитарен кадар' со сина крв. Требало да се спречи одливот на мозоци. Е*е цел народ во мозок овој и тоа го прави на милозлив начин, тој сите ги сака, него го боли, му гори душата за името а притоа ниту еднаш не му се згреши да рече Македонија. Многу брзо се навикна на новото име, и дури гордо го кажува, како така да било од секогаш. Кај него не се чита жалење, вознемиреност, тој нема срам, шета со свиткана кичма, зборува и прави работи кои што не ги ни разбира, убеден во нивната исправност.

Абе Заев е све ама глуп не е. Потенцијално поопасен ми делува и од Груевски, само да му се створат услови ќе праиме друг муабет.
Дефинитивно поопасен од Груевски. Типичен „покондурен“ кога ќе отиде в град и се служи со сите средства да успее. Гледаме како уште не дојден на власт почна да поставува услови и правила на живот во Севернава. Го поклопи судскиот и обвинителскиот систем за да ги ОСУДАТ и тоа со легализирани нелегални „докази“, се донесе неуставен закон за формирање на СЈО (Уставниот Суд 3,5 години по преставката не се изјаснува за уставноста на законот). Го прифати бугарскиот договор за кој пред 20 г. неговите денешни големи партиски поддржувачи фрлаа дрва и камења по Љубчо (за бугаризам) и конечно, ја уништи националната македонска држава...
Ова мора еден ден да се земе на одговорност... МОРА. Мора да скапе в затвор, а можеби и оние 81 пратеник што гласаа за тоа..[DOUBLEPOST=1552556740][/DOUBLEPOST]
Veke petnaeset pati ima receno ke odi na predvremeni..
Ако почнеме да набројуваме што се' има речено (ветено), ќе испадне како дипломска работа.
Поголем лажго и политички „дворски шут“ немало, дефинитивно. И Амди Бајрам е „шут“, ама не е опасен за државата, овој ја погреба.[DOUBLEPOST=1552556872][/DOUBLEPOST]
Мислам дека е закана до скопското СДСМ, најверојатно да не пробуваат финти од типот да работат против Пендаровски и после да викаат еве изгубивме на претседателски Заев е крив.
Секој што работи за Заев, за неговиот тим, изборен штаб.. има сериозни проблеми со себе, со интелигенцијата, со здравиот разум, со менталното ниво...

Да се надоврзам на мислењата од погоре. Значи да се разбереме: железниот опинок не како да навистина верува, туку навистина верува во глупостите што ги треска. Значи една лага кажана 100 пати преминува во вистина. И да муртињо е многу глуп и ограничен човек и со својата глума на наивност успева да го скрие тоа колку што може. Нема изјава да нема лупнато некоја зелена, некој гаф. Хорхе за овој е Аристотел.
Најјако е што "интелигенција" го гласаше, т.е. напредно општество или како што ги знаеме денес Северџани.
И тука одма знаеме за кого станува збор. Луѓе кои од кафето немаа дигнато ништо потешко, кои цел живот се гребат пари за кафе и сл. шеми од своите родители, кои пак пепел направија од крадење во транзицијата и преку ноќ се стекнаа со богатство за 5 поколенија. Еден мал милион ги гледам низ Битола таквите Северџани кои со саати дремат на кафе на телефони, зборуваат за илјадници , а сиротите сол немаат во очи да си фрлат и ако не се мама и тато не се способни во газот да си брцнат. :tapp:
За помодарство им нема рамен. Со книгите на фб и инстаграм се фотографираат демек читаат нешто, а од друга страна "не знам" го пишуваат слеано. :pos:
Северџан е суштество кое обично е атеист, но верува во митолошки појави како едно општество за сите, непостоење на албански шовинизам, национализам (бидејќи се знае со двајца Албанци), верува во добрите намери на соседите ни кон нас. А од друга страна читал. :vozbud:

Такви дрмосерци на секој чекор можат да се најдат кои селективно гледаат на работите, на кои им смета македонизмот, а не им смета на пример бугаризмот, албанизмот во ниту една форма.

И не сум сигурен што е потрагично: да се декларираш како напреден а да си дозволиш да бидеш изманипулиран како магаре од толку глуп и неписмен политичар или се уште да му веруваш на истиот?:tapp:

Meanwhile in the North, припадници на МВР

54522320_103732497463291_8783212320798015488_n.jpg

Млада е, во најдобрите години. Би и го бапнал да можеш нели? Што кур ти е гајле.
Не зборувам за тој аспект, туку за претседателска функција. И воопшто моето ниво на однесување не е такво како што ти го практикуваш, простачко.
А патем, мислиш ли дека Стево е стар или млад со 56 г.?
И ка крај, мислиш ли дека Киро Глигоров беше стар во 1990 г. кога стана претседател на 73-74 г.? Или во 1994 г. кога по втор пат стана претседател на 77-78 г.?

Не го гледав синоќа Муртинецот, дали стварно кажал дека платите во земјава веќе биле 500 евра? :icon_lol:

Не го гледав синоќа Муртинецот, дали стварно кажал дека платите во земјава веќе биле 500 евра? :icon_lol:
Платите сега не се 500 евра во просек, ама не е проблем да се направат. 400 се сега, законски ќе го дигнат минималецот.. и ќе дојдат до таму. Е сега, тоа ќе е на грб на фирмите, на работодавачите, ама важно е да се има бројка.
(Не знам дали кажал)

Сакам да ги прашам, тие "неутралните" на темава што викаа дека најдобро е да се излезе на избори и да се гласа за било кој отколку да се седи дома и да се бојкотира, дали сеуште се со истиот став?

Сакам да ги прашам, тие "неутралните" на темава што викаа дека најдобро е да се излезе на избори и да се гласа за било кој отколку да се седи дома и да се бојкотира, дали сеуште се со истиот став?
Не знам дали спаѓам во „неутралните“, но би сакал да дадам свое мислење.
Генерално, сеедно ми е понатаму за политичката сцена во севернава држава. Не ја ни чувствувам сега како нешто интимно мое.
Но, имам чувство дека е сериозно потребно да победи Силјановска (иако мислам дека не е можно, после групирање на СДСМ и ДУИ токму за таа намена). Мислам дека таа би била одличен човек која некако ќе е контра сегашнава луда и одродена власт. И тоа со голема умешност, познавање, стручност...
А дали Стево ќе победи или ќе нема цензус па Талат ќе е ВД претседател, ама баш ми е сеедно. Нема разлика.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom