Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Што скутер би ми препорачеле од овие кинескиве до 1200 евра.

13zwk0.jpg

Барам горна пластика како на сликата за Хамачи 50 цц.

Скроз иста најубаво че биде ако не тогаш црна, да одговара некако со бојата на моторот.

Знае некој у продавниците Велес/Скопје дали има и колку му се цените? и дали вршат испорака
у велес у мотопартс ако не најдеш онда нема каде.

п.с

да не знаете неој да продава зарибано кинесче 4 тактно? битно ми е пластиките и шасијата да се сочувани!

Дечки имам хонда такт 50цц имам проблем со палењето. Кога е ладна машината пали од 2-3 пат а после да го повозам 500м да го изгаснам нема никакви шански да запали, а вергла. Некои ми викаат дека е до кариките ???

на овој начин дефектажа неможе да се постави на форум... може да е до карики, може до карбуратор а може и да е некоја обична банална работа, како што е штеловање...може и усисна грана да е, може и цревце да е... ептен многу работи може да се... на сервис и он ке ти каже што е...

кацигата е Hamachi, иначе од кај да ги најдам дилерите за хамачи .. негде у продавница да не се продаваат или не

Таму кај што си ја купил кацигата нема ? Иначе види може да пасува и од друга кацига, кај сите што продаваат кациги и опрема можеш да прашаш

Zdravo sakam da zemam elektricen skuter od hamachi pa me interesira dali nekoj of forumov IMA iskustvo so niv ? Se izvinuvam za latinicata ama pisuvam of mob :)

Sent from my Lenovo A820 using Tapatalk

Помагајте другови :) Пежо имам спидфајт 3 ка, гледам има улје за 2 тактни мотори се продава а и во каталогот за моторот пишува дека требада се мени ујле не двотактол туку улје за во моторот, гледам јас никаде да најдам штопна за испуштање, некој да знае каде се наога, а за сервис до ск треба 2.500 денари да дадам само за превоз

Помагајте другови :) Пежо имам спидфајт 3 ка, гледам има улје за 2 тактни мотори се продава а и во каталогот за моторот пишува дека требада се мени ујле не двотактол туку улје за во моторот, гледам јас никаде да најдам штопна за испуштање, некој да знае каде се наога, а за сервис до ск треба 2.500 денари да дадам само за превоз
Да не мислиш на уље во пренос?
зошто на 4Т се менува уље ... на 2Т се става двотактол и бензин па самото си меша
можеби спидфајт е исклучок незнам ... прашај во еуроимпекс

Ako moze eden sovet, sto e bolje keeway f act evo ili hamachi
LJ50QT-5 - 2T
50 cc 2 taktni ?
front.jpg

FactEvo.jpg

Последно уредено:
Ako moze eden sovet, sto e bolje keeway f act evo ili hamachi
LJ50QT-5 - 2T
50 cc 2 taktni ?

Подобро кивејот ... имав ф-акт рејсинг и бев задоволен, сега возам кимко супер 8 и сум уште позадоволен :)[DOUBLEPOST=1396628148][/DOUBLEPOST]
da da ulje vo prenos
На кивејот беше позади кај задното тркало негде ... види за твојот на колку км поминато се менува, може не ти е за менување

сакам да земам еден генерик тригер .. сакам да се распрашам нешто околу него.. ако има тука некои власници да ми објаснат околу него :D онака за улје,блокажи, макс брзина и друго :rolleyes:

Незнам дали на место ми е прашањево али ај. Имам кинеско скутерче кое беше 50-ка до лани, сега е 80-ка. Зимата дали 2 - 3 пати го запалив и го полнев со полнач за акумулатор за кола, и си тииит мајката (изгледа се стопи внатре, појма неам не сум баш "мајстор" во тие работи" нејќеше да запали моторчето, верглаше али многу слабо. Купив нов акумулатор, ист проблем. Моторчето е купено пред 5 години, а пред 3 години поради прегорување му го сменив осигурачот кој е во пластично кутивче и поврзан со акумулаторот (нормално со жичка). Дали е можно да е истиот проблем (со осигурачот) или е нешто друго на пример во електрониката? Да напоменам дека моторчето беше под церада цела зима така да не верувам дека некаде има примено вода (зборам за во електрониката). Ако знае некој пишете итно е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom