Skopje City Mall

Член од
25 март 2012
Мислења
8.666
Поени од реакции
5.341
Да беше стварно така, немаше тука и у Рамстор само да има Албанци, туку ќе ги имаше во прилично подеднаков број и во Супер Веро, Тинекс и слични места во сопственост на немуслимани.
Исто така треба да се запрашаш, ако верата/нацијата не играат улога, тогаш зашто коа идеш да регистрираш кола сите Албанци шо чекаат ред имаат Албсиг осигурање.
Зашто на пазар Албанците купуваат од Албанци, а другите од сите?
...
и така натаму
Голема лага, албанецот па и секој човек купува кај е поволно, поевтино, поквалитетно......

Се разбира дека може да има расистички ѓ.бриња како тебе.........сите како тебе треба да се изолираат во карантин и да се лечат со соодветна терапија....ја трујат околината...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.591
Поени од реакции
85.290
Голема лага, албанецот па и секој човек купува кај е поволно, поевтино, поквалитетно......

Се разбира дека може да има расистички ѓ.бриња како тебе.........сите како тебе треба да се изолираат во карантин и да се лечат со соодветна терапија....ја трујат околината...
расизам, па расизам.... :pos:

Знаеш ли воопшто што значи расизам?

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128

Јас лкично ти препорачал да одиш и да живееш до нив да видиш какви ѓубриња се Албанците.Па после коментирај!!!!!

Член од
25 март 2012
Мислења
8.666
Поени од реакции
5.341
Јас лкично ти препорачал да одиш и да живееш до нив да видиш какви ѓубриња се Албанците.Па после коментирај!!!!!

фала што ми кажа, јас самиот сум албанец, ќе одам сега да се самоубијам некаде, изгледа сум ѓубре подифолт......

Член од
14 август 2006
Мислења
45.591
Поени од реакции
85.290
фала што ми кажа, јас самиот сум албанец, ќе одам сега да се самоубијам некаде, изгледа сум ѓубре подифолт......
Ох, нема потреба од тоа.:)
само почни да личиш (у понашање) на човек
малку барем, не мора многу
--- надополнето: 17 февруари 2013 во 14:16 ---
Ох, нема потреба од тоа.:)
само почни да личиш (у понашање) на човек
малку барем, не мора многу

Член од
14 август 2006
Мислења
45.591
Поени од реакции
85.290
Еве ти кој е расист:

Реакција на 42 невладини организации

Сити мол да им се извини на Ромите

Наредбата за отстранување на работниците-Роми од одделот за храна во трговскиот центар Скопје Сити мол претставува драстичен пример за расна и етничка дискриминација. Во Република Македонија се случи промоција на политиката на апартхејд, во која работните места и дел од просторот се забранети за припадници на ромската етничка заедница.

За 42 невладини организации потпишани на оваа реакција ваквото однесување е неприфатливо според Уставот и законите на Република Македонија и неприфатливо во едно мултикултурно општество како нашето.
Невладините организации бараат надлежните институции да реагираат соодветно, да ги лоцираат одговорните за овој чин и најстрого да ги казнат, бараат Сити мол јавно да се извини до сите Роми преку медиумите и казна за одговорните за овој инцидент.
Освен ова од Сити мол се бара на видливи места во целиот објект да бидат поставени лесно забележливи табли со текст: „Добредојдени се сите без оглед на расната, националната, верската, родовата и друга припадност.“
„Сè додека не се исполнат овие барања, ги повикуваме сите граѓани на бојкот на услугите и стоките кои можат да се купат во трговскиот центар Скопје сити мол. За да го свртиме вниманието на граѓаните кон овој проблем и за да го забрзаме исполнувањето на барањата, ќе бидеме присутни со соодветни активности пред објектот на трговскиот центар“, се вели во соопштението потпишано од:.АМАН,ОДРАЗ, Фондација Отворено општество – Македонија, Вратете насмевка, Вила Зора, Плоштад Слобода, Форум, Роса, Здружение Регионален центар за одржлив развој, Рубикон, Организација на жени во Струмица, Асоцијација за демократски иницијативи – Гостивар, Центар за меѓукултурен дијалог, Куманово, Флоренс Најтингејл, Детски парламент за Неготино и Демир Капија, Стрип центар на Македонија, Бирлик Јекипе, НВО „КХАМ“, Фондација за развој на локалната заедница, Ромско хуманитарно здружение на жени „Кхам“, Радика-Де, Национален совет за родова рамноправност, Младински образовен форум, Центар за одржлив развој на заедницата, Младинска Алијанса, ИДЕА Југоисточна Европа, Институт за човекови права, Коалиција за одржлив развој, Македонско здружение на млади правници, Коалиција сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници, Банка за храна Македонија, Центар за образовна поддршка „Дендо вас“, Детски театарски центар, Инфо центар, Македонски центар за европско образование, Реактор – Истражување во акција, „Планетум“, Контрапункт, Коалиција сите за правично судење, Хера, ЕСЕ и здружението Помош за хендикепирани и сиромашни.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Niso nema u city mall, barem I filmovi da davaa, sve crtani davaat.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Овие City Mall работаат и на 1-ви и 2-ри мај, но уште пострашно и на 5-мај - Велигден. Срамота! Немање почит ни култура кон вработените... ццц

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Овие City Mall работаат и на 1-ви и 2-ри мај, но уште пострашно и на 5-мај - Велигден. Срамота! Немање почит ни култура кон вработените... ццц
Пола од вработените им се Албанци така да немаат потреба да празнуваат.;) И секако многу такви клиенти

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.831
Поени од реакции
8.862
Де, де, не е нешто ново.
Рамстор од кога постои работи така.
Не сите празнуваат, знаеш.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Де, де, не е нешто ново.
Рамстор од кога постои работи така.
Не сите празнуваат, знаеш.
Први мај и втор ден Велигден (6 мај) се државни празници на Р.Македонија и како такви неработни. Не сите празнуваат ама има и такви што празнуваат.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.831
Поени од реакции
8.862
Први мај и втор ден Велигден (6 мај) се државни празници на Р.Македонија и како такви неработни. Не сите празнуваат ама има и такви што празнуваат.
Нормално, но затоа се платени повеќе тие што работат.
И знам со сигурност дека се во Рамстор (не можам да тврдам за сите), и се менуваат по празници (овој го работиш, тој не). При вработувањето те прашуваат дали си слободен да работиш за празници. Ако не им одговара, зошто прифатиле услови кои не им одговараат?
Нормално е да работи нешто, макар е и државен празник.
Јас лично на ден Велигден имав потреба од некои работи - итно ми требаа - и цела среќа Рамстор ми работеше.
И јас задоволен муштерија, и тие плус парички.
Волкот сит, овците на број.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
нели најстрого ќе бидат казнети институциите кои работат на Велигден/Божиќ а да не се од здравство?

Kajgana Shop

На врв Bottom