Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.500
Најголема е на Зара продавницата.....Не е избришена, еве сега ја отворив страната, пред мене е, ја гледам.![]()

Најголема е на Зара продавницата.....Не е избришена, еве сега ја отворив страната, пред мене е, ја гледам.![]()
Не само во трговскиот, туку е најголема продавница на Зара на Балканот, барем така беше најавувана...Најголема е на Зара продавницата.....![]()
Не верувам дека е точно ова.Не само во трговскиот, туку е најголема продавница на Зара на Балканот, барем така беше најавувана...![]()
Не верувам дека е точно ова.
http://www.europe-re.com/system/main.php?pageid=2616&articleid=19843At the same time Balfin also announced that Inditex, the international Spanish group, one of the world’s largest fashion retailers, have signed agreements for leases for five of its leading brands, taking a total of 4,350 sq. m for Zara, Stradivarius, Massimo Dutti, Paul and Bear and Bershka. The Zara unit will be on two floors and at 2,190 sq. m will be the largest Zara store in the Balkans. The other four brands also have their optimum largest unit sizes as operated all over the world. Inditex are the proven leader in fashion retailer with a unique marketing business model started in 1975, today they have over 5,000 shops in five continents. With Inditex taking occupation in Skopje City Mall, Macedonia becomes the 80th country to have the complete brands of the group a great achievement for Skopje City Mall.
At the same time Balfin also announced that Inditex the international Spanish Group, one of the world’s largest fashion retailers, have signed agreements for leases for five of its leading brands, taking a total of 4,350 m² for Zara, Stradivarius, Massimo Dutti, Paul and Bear, and Bershka. The Zara unit will be on two floors and at 2,190 m² will be the largest Zara store in the Balkans. The other four brands also have their optimum largest unit sizes as operated all over the world
Spanish fashion retailer Inditex has signed lease contracts for stores with a total area of 4,350 sq m for its brands Zara, Stradivarius, Massimo Dutti, Paul and Bear and Bershka, Warden said. With its area of 2,190 sq m, Zara's two-floor store will be the biggest in the Balkans, he added.
Буквално така било најискреноСваровски имаа наредено се во продавница додека останатите уште преговараа со молерите...![]()
Нема карти за отворање, влезот е бесплатен. Свеченото отварање е вечер.Чекај малце, ќе има карти за отварање? Карти?
Точно така,Свеченото отварање е вечер но не и за нас обичните "смртници".Вечер е ВИП свеченото отварање кое стварно нема да биде со карти но си има ВИП покани и на кое ќе присуствуваа политичката и бизнис елита,естрадни уметници...а за нас утре во 10 часот...убаво време за гледање сеирНема карти за отворање, влезот е бесплатен. Свеченото отварање е вечер.
Објавено 03 октомври 2012, 10:54, во Македонија
Денес свечено отворање на Скопје сити мол
Денес во 19.30 часот ќе се одржи свеченото отварање на најновиот трговски центар Скопје сити мол.На свеченото обраќање ќе бидат присутни Зоран Антиќ, главен извршен директор на Фешн груп; Самир Мане, главен извршен директор на Балфин; Стевче Јакимовски, градоначалник на општина Карпош; Коце Трајановски, градоначалник на град Скопје и премиерот Никола Груевски.Свеченото пуштање на новиот трговски ценатр ќе биде одбележено и со коктел и со музички настапи на естрадни звезди. Утре, на 4 октомври, трговскиот центар Скопје сити мол од 10 часот и официјално ќе ги отвори вратите за купувачите кои го чекаат отворањето на овој нов шопинг-центар, во кој ќе бидат сместени повеќе брендови како Зара (Zara), Бершка (Bershkа), Масимо Дути (Massimo Dutti), Пул енд беар (Pull&Bear), Страдивариус (Stradivarius), францускиот синџир Керфур (Carrefour), австрискиот кинооператор Синеплекс (Cineplex), Афтершок (Aftershock), Литл Буда (Little Buddha) и Ворлд оф аксесорис (World of Accessories), шпанските Бланко (Blanco), козметичката куќа Ив Роше (Yves Rocher), како и марките за чевли Алдо (Aldo) и Урбан џангл (Urban Jungle).Во текот на неколкуте дена по отворањето ќе следуваат разновинди активности за сите посетители, исполнети со многу музички настапи, активности за децата, перформанси, аниматори и слично. Новото место за дружење, пазарење и за забава во Скопје се простира на површина од 90.000 метри квадратни, а за него се потрошени околу 70 милиони евра.![]()