Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
И што ако нема работа, да го ставиме во администрација? Социјализмот си отиде пред 20 години, незнам зошто уште чекате работа од државата.

за жал социјализмот отиде пред 20 г.,ама менталитетот на голем дел од народот е сеуште застанат во 1990 г.

Можеше барем во нешто друго да се вложат парите, а не за градење.

Можеше,кој вика не..можеше..за крадење

крадењето е јасна работа..нон-стоп се кради :)

Пример за ова ми е поранешниот Градоначалник во Прилеп. Комшија ми е, се наполни со пари, а улицата ни ја остави не-асвалтирана

Дел од проектите изгледаат како минијатурна "копија" на идеите на Albert Speer

Можело во нешто друго да се вложат парите?
- Секако дека секој од нас има боље идеја, но исто као фудбалска утакмица да се ставиме на местото на тренерот и ние да определиме формација после дебаклот .. епа исто и ова е попусто.

Сепак , боље вака нека одат дел од парите , отколку да го сјебат и тој кеш на Лезбос-Тасос и други места за ладење на ташакот.

Пример за ова ми е поранешниот Градоначалник во Прилеп. Комшија ми е, се наполни со пари, а улицата ни ја остави не-асвалтирана

Да му умре.. козата...маме му е.ам :confused:

Можеше барем во нешто друго да се вложат парите, а не за градење.
Мислиш да се вложат парите во инфраструктурата како АЛБАНИЈА која не претрка?
И конечно да се мрднеме од малце погоре : НА ПРИМЕР ДА НЕ БИДЕМЕ НА ДНОТО НА ЛИСТАТА ЗА БИЛО ШТО ВО БАЛКАНОВ?

И конечно да се мрднеме од малце погоре : НА ПРИМЕР ДА НЕ БИДЕМЕ НА ДНОТО НА ЛИСТАТА ЗА БИЛО ШТО ВО БАЛКАНОВ?

да да баш во инфраструктурата..а верувам и повозрасните го имаат истото мислење.

Али пак...кој знае дека и ова ќе беше во ред и дали ќе успееше

Па можел барем улицата пред неговата куќа да ја асвалтира.

Па можел барем улицата пред неговата куќа да ја асвалтира.

Можеше, ама си се наполни со пари и со цела фамилија во Лос Анџелес. А улицата остана целата со дупки. Значи да си градоначалник и да не си ја асфалтираш улицата каде што живееш. Епик.

Инаку Скопје 2014 не го одобрувам. Скопје е пренатрупан со градби, па уште 2014-та фали.

Шо ќе им е на сељаци инфраструктура, и така тракторот им поминува секаква дупка :D За да патуваат надвор од земјава немаат аспирации, така да автопати не им требаат.

Споменикот во Ѓорче падна, се испокрши, коњот без нога е сеа :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom