Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Пази тие еве да речиме 200 милиони евра се трошат во периодот 2007-2014.Значи по околу 30 милиони евра годишно.

Само прашав за тоа колку НАВИСТИНА вреди Скопје 2014, дека некој може да каже милијарда евра, зошто нели сите во Македонија сме експерти по тие прашања. Мозок тешко некој може да ми испере така да не се плашам од тоа. :) . Друго ми беше зборот. Ако целокупниот проект вреди еве некои реални 160 милиони (реална претпоставка), ако може некој да ми одговори, дали може со тие пари да се изгради патната инфраструктура во Македонија. Ако се знае дека модерен автопат без придружни елементи чини 1 милион евра по километар, а со придружни елементи и повеќе.

Aвто патот што треба да се гради од Смоквица до Демир Капија околу 30 км чини може 200 милиони ..па види ти

^Најлоша зграда од Ск2014.Не дека другите се добри ама оваа е...

Баш ми се допаѓа ќе биде најубавата зграда во цело Скопје.

проектов ќе ми се допаѓаШЕ ако владата одлучеше вака брзо и ефективно да се справи со транзициските тајкуни и да го врати достоинството и стандардот на својот граѓанин....кај нас некои работи однопаку почнуваат

Денес бев в центар. Не знам дали беше од топлово, ама она шо го видов ме скина фсрце. Го свртиле Аце накај Јахја Кемал од долу Самуил му прајт муабет... и нишо, за греота.

Денес бев в центар. Не знам дали беше од топлово, ама она шо го видов ме скина фсрце. Го свртиле Аце накај Јахја Кемал од долу Самуил му прајт муабет... и нишо, за греота.
и ? како е во центар,има шмизли у миничи бе ?

на големото мнозинство Македонци проектот им се допага, им се допага и на тие што велат не им се допага само наведуваат погрешни причини, дозволуваат партијата да им се меша во вкусот или уредниците во А1 да им го *бат мозокот претходно вазелински подмачкувајки го со турскасерија ...без разлика да се потсетиме на Скопје пред СКОПЈЕ 2014.

1798458-Skopje-Skopje.jpg

skopje.jpg
1220580-skopje_macedonia-Skopje.jpg
Skopje_-_s.jpg
shim.gif
skopje_01.gif
skopje8.jpg

убајни...брзо заборава овој наш народ....

на големото мнозинство Македонци проектот им се допага, им се допага и на тие што велат не им се допага само наведуваат погрешни причини, дозволуваат партијата да им се меша во вкусот или уредниците во А1 да им го *бат мозокот претходно вазелински подмачкувајки го со турскасерија ...без разлика да се потсетиме на Скопје пред СКОПЈЕ 2014.

1798458-Skopje-Skopje.jpg

shim.gif
skopje_01.gif
skopje8.jpg

Браво ,браво ,многу убаво кажано.. мене ова ме потсеќа на една епизода од Македонски народни приказни,,идеше нешто овака..Гоце беше сиромав до немај каде,дрвар, го молеше секој ден Господ да му помогне,он се смилува ,го направи богат,ама му даде завет да им помага на сиромасите...арно ама Гоце од кога се збогати малце заборави на сиромавиот и тежок живот,и после ги мразеше сите сиромаси кои му бараа леб.. исто и овој случај... НАЈГОЛЕМАТА МАНА НА МАКЕДОНЕЦОТ..ТЕШКО ПАМТИ ,А МНОГУ БРГУ ЗАБОРАВА

shim.gif

Ах...Сите сме во заблуда а? Сите што не го сакаме проектов сме сдсмовци? Тибам нацијата глупа, кај што тој што не е со тебе, мора да е со другите...

shim.gif

Никој не вели дека не треба да се гради.Не треба да се градат овие квази згради.Кога ќе видам какви се проекти беа пристигнати, ми се плаче.Конкретно мислам на проекти за музејот на ВМРО, бидејќи се многу „транспарентни“ конкурсите, па само за него излегоа проекти во јавноста.

Никој не вели дека не треба да се гради.Не треба да се градат овие квази згради.Кога ќе видам какви се проекти беа пристигнати, ми се плаче.Конкретно мислам на проекти за музејот на ВМРО, бидејќи се многу „транспарентни“ конкурсите, па само за него излегоа проекти во јавноста.

Ај постирај ги проектите за музејот на ВМРО што не се избрани ,да ги видиме убавите проекти..ако нејќеш ја ќе ги постирам "убавите " проекти,па ќе дискутираме после
--- надополнето: Jul 10, 2011 11:06 AM ---
Ах...Сите сме во заблуда а? Сите што не го сакаме проектов сме сдсмовци? Тибам нацијата глупа, кај што тој што не е со тебе, мора да е со другите...
очигледно имаш дупка у меморијата..добро бе, убаво ли беше Скопје и центарот пред 5-6 год , што имаше да се види,што имаше да види некој гост од странство, Скопје немаше ни една фонтана ,Скопје немаше ни еден споменик,Скопје немаше театар,музеј,Скопје немаше ни еден репрезентативен објект, министерства работеа по бараки кои биле поставени како привремени објекти после земјотресот,камени мост беше неосветлен,калето исто,левиот брег на Вардар беше запуштен ....што е тоа што ти смета..?

Ај постирај ги проектите за музејот на ВМРО што не се избрани ,да ги видиме убавите проекти..ако нејќеш ја ќе ги постирам "убавите " проекти,па ќе дискутираме после
--- надополнето: Jul 10, 2011 11:06 AM ---

очигледно имаш дупка у меморијата..добро бе, убаво ли беше Скопје и центарот пред 5-6 год , што имаше да се види,што имаше да види некој гост од странство, Скопје немаше ни една фонтана ,Скопје немаше ни еден споменик,Скопје немаше театар,музеј,Скопје немаше ни еден репрезентативен објект, министерства работеа по бараки кои биле поставени како привремени објекти после земјотресот,камени мост беше неосветлен,калето исто,левиот брег на Вардар беше запуштен ....што е тоа што ти смета..?

Тоа што место фонтана треба да се средат чешмите малечки низ цел град. Тоа што место споменици треба да се средат сите улици а не само во Центар. Тоа што место репрезентативни објекти треба да се средат студентските домови и да се реши проблемот со бегалците од 2001ва, кои живееат во студентски домови и детски кампови. Тоа што место правење на нови згради за министерствата, треба да се добие повеќе работи завршени од тие министерства, пример Водостопанство за кое градат класична незнамтикаква зграда а работите што ги прави тоа Министерство не се ни до пола завршени а да не збориме колку не им е средена организацијата во тоа министерство а секако со нова зграда нема тоа да се поправи. Ми смета тоа што народот се пали на површината, тоа што сите го гледаме а забораваат на суштинските работи, кои уствари ни влијаат на нашиот живот. Сигурно мене нема да ми влијае ептен во животот како изгледа министерството за Водостопанство туку тоа каква вода пијам или дали можам да пијам вода во лето од 12 до 19 часот. Да, сакам репрезентативни објекти во Скопје ама сакам кога ќе бидат сите работи завршени. Народот заборава а тоа што заборава се приоритети.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom