Solid
Зона на самракот
- Член од
- 26 август 2007
- Мислења
- 7.177
- Поени од реакции
- 4.133
- Локација
- Охрид
- Веб-сајт
- kladilnica.forumup.com
Пази тие еве да речиме 200 милиони евра се трошат во периодот 2007-2014.Значи по околу 30 милиони евра годишно.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Само прашав за тоа колку НАВИСТИНА вреди Скопје 2014, дека некој може да каже милијарда евра, зошто нели сите во Македонија сме експерти по тие прашања. Мозок тешко некој може да ми испере така да не се плашам од тоа.. Друго ми беше зборот. Ако целокупниот проект вреди еве некои реални 160 милиони (реална претпоставка), ако може некој да ми одговори, дали може со тие пари да се изгради патната инфраструктура во Македонија. Ако се знае дека модерен автопат без придружни елементи чини 1 милион евра по километар, а со придружни елементи и повеќе.
и ? како е во центар,има шмизли у миничи бе ?Денес бев в центар. Не знам дали беше од топлово, ама она шо го видов ме скина фсрце. Го свртиле Аце накај Јахја Кемал од долу Самуил му прајт муабет... и нишо, за греота.
на големото мнозинство Македонци проектот им се допага, им се допага и на тие што велат не им се допага само наведуваат погрешни причини, дозволуваат партијата да им се меша во вкусот или уредниците во А1 да им го *бат мозокот претходно вазелински подмачкувајки го со турскасерија ...без разлика да се потсетиме на Скопје пред СКОПЈЕ 2014.
![]()
![]()
![]()
![]()
убајни...брзо заборава овој наш народ....
на големото мнозинство Македонци проектот им се допага, им се допага и на тие што велат не им се допага само наведуваат погрешни причини, дозволуваат партијата да им се меша во вкусот или уредниците во А1 да им го *бат мозокот претходно вазелински подмачкувајки го со турскасерија ...без разлика да се потсетиме на Скопје пред СКОПЈЕ 2014.
![]()
Никој не вели дека не треба да се гради.Не треба да се градат овие квази згради.Кога ќе видам какви се проекти беа пристигнати, ми се плаче.Конкретно мислам на проекти за музејот на ВМРО, бидејќи се многу „транспарентни“ конкурсите, па само за него излегоа проекти во јавноста.на големото мнозинство Македонци проектот им се допага, им се допага и на тие што велат не им се допага само наведуваат погрешни причини, дозволуваат партијата да им се меша во вкусот или уредниците во А1 да им го *бат мозокот претходно вазелински подмачкувајки го со турскасерија ...без разлика да се потсетиме на Скопје пред СКОПЈЕ 2014.
![]()
Никој не вели дека не треба да се гради.Не треба да се градат овие квази згради.Кога ќе видам какви се проекти беа пристигнати, ми се плаче.Конкретно мислам на проекти за музејот на ВМРО, бидејќи се многу „транспарентни“ конкурсите, па само за него излегоа проекти во јавноста.
очигледно имаш дупка у меморијата..добро бе, убаво ли беше Скопје и центарот пред 5-6 год , што имаше да се види,што имаше да види некој гост од странство, Скопје немаше ни една фонтана ,Скопје немаше ни еден споменик,Скопје немаше театар,музеј,Скопје немаше ни еден репрезентативен објект, министерства работеа по бараки кои биле поставени како привремени објекти после земјотресот,камени мост беше неосветлен,калето исто,левиот брег на Вардар беше запуштен ....што е тоа што ти смета..?Ах...Сите сме во заблуда а? Сите што не го сакаме проектов сме сдсмовци? Тибам нацијата глупа, кај што тој што не е со тебе, мора да е со другите...
Ај постирај ги проектите за музејот на ВМРО што не се избрани ,да ги видиме убавите проекти..ако нејќеш ја ќе ги постирам "убавите " проекти,па ќе дискутираме после
--- надополнето: Jul 10, 2011 11:06 AM ---
очигледно имаш дупка у меморијата..добро бе, убаво ли беше Скопје и центарот пред 5-6 год , што имаше да се види,што имаше да види некој гост од странство, Скопје немаше ни една фонтана ,Скопје немаше ни еден споменик,Скопје немаше театар,музеј,Скопје немаше ни еден репрезентативен објект, министерства работеа по бараки кои биле поставени како привремени објекти после земјотресот,камени мост беше неосветлен,калето исто,левиот брег на Вардар беше запуштен ....што е тоа што ти смета..?