- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.686
- Поени од реакции
- 5.373
Не , него збориш глупости. Сите биле против,сите професори па и студенти пази молим те..освен Грчев пљунут комуњар и бивш градоначалник ,кој ништо не направи за негов мандат... ја незнам друг некој така жестоко да излезе у јавност.Ако има кажи кои се.
Второ,збориш за поплави... Вардар нема таков водостој за да го поплави Скопје,не во центар..последна поплава била 62-ра,ама тогаш немало регулирано речно корито,кејот не бил изграден. Неможе 4 сплавчиња толку да го надигнат водостојот за да се прелее преку коритото. Поопасно е ѓубрето,старите фриждери и шпорети и сл. него сплавовите. Една работа е да не ти се свиѓа нешто,друга е да даваш неаргументирани разлози за истите само колку да го оправдаш тоа.
Ако те интересира мислењето на студентите, асистентите и професорите оди на АРХ. фак. и прашај било кој, ако ме сретнеш и мене таму ќе ме прешаш и мене лично.......
Вие само Грчев сте го гледале во ТВ (сител и Канал5), ако и за другите очекувате да слушнете таква изјава тогаш се залажуваш, јас бев меѓу нив, и знам дека се против........
И мене лично ми пречи Грчев што политички е мотивиран и претера со критиките, на груб начин се изразува, и ви дава оправдување за да го сфатите како несериозен, но за жал неговите критики имаат база.........
Сплавовите се последна работа, и мостовите се поставени така да се носат од коритото, а пред децении мостот Гоце Делчев има распон колку ширината на реката......
Кога се проектира нешто се рачуна со максимални параметри, во нашиот случај со максимална висина на нивото на реката што ја постигнал последните 100 год.......значи и волуменски е важно колку зафаќа коритото...
Никој не вика за ѓубрето да не биде отстрането, тогаш глупоста е уште поголема, таму плови ѓубре, а овде даваат илјадници евра за изградба на сплавови......
Државата неспособна да се справи со хигиената а сака луксуз, пази, по свој вкус.........
--- надополнето: 4 јануари 2013 во 21:42 ---
Koj ги брани бе,што оговараш позади грб. Само му реплицирав на глупостите кои ги напиша рамковниот суграѓанин. Ќе се излеел Вардар ради сплавовите...дрн дрн Милојке.Као Вардар Волга да е. Му сметале сплавови а не му смета ѓубрето кое го фрла у Вардар и моча и кења у него. Не гледа дека Скопје у деловите кај што се они е како депонија како Багдат е ж,немаат никаква хигиена ни па свест за хигиена.
--- надополнето: 4 јануари 2013 во 19:57 ---
Земам дахепи? Сакаш да знаеш колку?
Тоа е тоа, сакаш да ми ја затвараш устата со тоа што ми покажуваш дека треба да се грижам на тие дела каде живеат *мои*, а овде живеат *твои*......
Тоа што има ѓубре, треба во државата да се жалиш, зошто кога се става некаде албанско знаме веднаш сите скокате одмаа да го тргнеме, а за ѓубрето ваше е, вие го правите, вие не сте хигиенски културни......
Сите проблеми околу ѓубрето во сите градови на државава би се решило ако не би направиле десетици споменици (пази, кои се направени по вкус на власта).......
Или еве идеа да направивме споменици од ѓубре, денеска ќе ги решиувме и проблемите од регионот.......
И колку сплава ќе направат???Да не рече 4???
--- надополнето: 4 јануари 2013 во 21:46 ---
http://kajgana.com/koi-se-najubavite-kukji-vo-svetot
Eve gledajte [to e modernisti;ka arhitektura.........