Скарани градови: Битола и Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Од кај па скарани градови? Освен Пелистер vs Вардар и Каролина vs од темана у музика Скопјанине, друго не сум видел карање. Стара шема е ова веќе...

скарани градови??? скопјанчишта вие сами се мразите,доста ви е не мора друг да ве мрази:baeh:

Јас сум од битола и не гледам да се скарани градови а тоа скарани градови подобро скарани луѓе тоа е со исклучок на некои луѓе кои го имаат тоа мислење.. :tapp:

Ај да ви се пофалам :pipi: Бев Битола пред 2 дена.Бооооооооооооо шуба е фонтанана!!!Кефој си да седиш накафе! Значит Скопјани , мојт да ви е голем градо ,јас Скопје живеам (за жал) ама , ко Битола и Широксокак НЕМА!
Оти нема?Оти кој ке појдиш Битола , на Широк сокак нема да видиш како оџине се појдени накафе и нема да се плашиш да поминиш оти имат се и сешто.
Мојте колку сакате да ме плукате , јас реков!
Битола , чекај ме , идам кајтебе!!! Со задоволство ке го остам Скопјево и ке си појдам Битола! Можи нема аеродром , али народо си е супер.
Скопје шо оти има аеродром? Се испотепаја како ке се вика. Сеј молимте!
Оти зборвате глупости? Појте Битола да видите шо уба е , па ојте Скопје , чадон да ве угушит.
Ајт :helou:

Ај да ви се пофалам :pipi: Бев Битола пред 2 дена.Бооооооооооооо шуба е фонтанана!!!Кефој си да седиш накафе! Значит Скопјани , мојт да ви е голем градо ,јас Скопје живеам (за жал) ама , ко Битола и Широксокак НЕМА!
Оти нема?Оти кој ке појдиш Битола , на Широк сокак нема да видиш како оџине се појдени накафе и нема да се плашиш да поминиш оти имат се и сешто.
Битола , чекај ме , идам кајтебе!!! Со задоволство ке го остам Скопјево и ке си појдам Битола! Можи нема аеродром , али народо си е супер.
Оти зборвате глупости? Појте Битола да видите шо уба е , па ојте Скопје , чадон да ве угушит.

Хехе мило ни е
Се надевам дека ке ти биде уште по пријатно за живеење кога ке дојдеш :smir:

Има една убава песна за Скопје од вокално инструменталниот состав “Леб и сол“ кој убаво ги опишува нашите чуства кон Скопје

“Скопје има една тајна
Сите Скопјани јадат .....

Milo mi e sto konecno ke se iselis od skopje:baeh:
Edvaj go cekam toj den:pos2:
Koga ke go slusnam boldiranovo mi ide da se frlam u vardar:tapp::tapp:

:salut:

Битола нема клуб за рок свирки.
Џабе им се бендови како Паркети, Чоканче, Патници, Памерс.. во Битола на прсти се бројат луѓето со изграден вкус за музика. И тие со душа чекаат да има некој концерт па да дојдат во Скопје.

Е да бе, ајде сеа Скопје скарано со сите градови.
Иако е Скопје најголем град, и на Битола како втора по големина не и фали ништо. Нешто што во Битола навистина ми се допаѓа е сè уште зачуваната стара архитектура. Ми се допаѓа целата структура на градот. Распореденоста и близината на железничката и автобуската станица до Широк Сокак (а со тоа до самиот центар на градот).
Сега, не дека е нешто најубаво, меѓутоа мене Битола ми е еден од поубавите македонски градови. За разлика од Скопје, ги нема зградите од 15 спрата на секој чекор со што многу полесно се дише.
Како и да е, Скопје ми е најубав град:):smir:

Битола е град со традиција,култура,еснаф,боемски град
а скопје овие работи само можи да ги копира.

Убава ми е и си ја сакам цела Македонија:)
не сум знаел дека се скарани Скопје и Битола (освен ривалството Комити-Чкембари, ама тоа е помеѓу навивачки групи, исто ко што е со сите други), ја бар неам ништо против Битола ниту против некои битолчани

Во Скопје ќе се снимал римејкот на играниот филм `Ден потоа`...

The%20Day%20after%20tomorrow.JPG

Чисто за да заштедат некоја пара на сценографија...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom