Скарани градови: Битола и Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Куманово е најголема општина во Македонија, после неа незнам која иде.
Али како што знам сите градови се скарани со Куманово,

пуста љубомора :pos2::pos2:

Битола е подобар град од Скопје дефинитивно...поуреден е и центаро е далеко поубав..старите куќи покрај широк сокак...милина да ги гледаш...

Абе и двата се добри. Посебно за оние како мене, со битолски корени, а роден во Скопје :smir:

од битола ќе пукнат што немаат аеродром. тиња сте бе... комплекс на пониска вредност. па и така е =)

од битола ќе пукнат што немаат аеродром. тиња сте бе... комплекс на пониска вредност. па и така е =)
Aми па вие еден аеродром што имате......од најмодерните....Кај да одиш Европа од Белград и Виена да мораш да се прекачваш.....ТИЊА.

Jooooj ama kombinacija :nesvest:
Остај, а третата точка од Бермудскиот триаголник ми е Струмица (вон темата е па не ја спомнав). Комбинација снова. И со кого сега да се расправам? Нит против едните нит против другите нит против третите. Сам со себе-шизо :vozbud:

da ne vregam
skopje albanski grad
najgolemoto selo
nekoi velat solun ni e poblisku plus e nash :pos2::pos2: ne ni treba aerodrom :vozbud:
od zemjotreso navamu pocnaja da se karat poke
:pos2::pos2::pos2:

битола немаше аеродром за вежби? или како ги нарекуваат тие помалите?? :)

Ова работа ми се дешава по миљонти пат. Кај и да одам некаде кај шо има дечиња од некој поголем град од државата или регионо, шо и да кажам убо за градо одма ми го трескат муабето дека во Битола немало ајродром. Епа сеа пошо ме изнервиравте да видиме кај има и кај нема ајродроми:
За да не зборам напамет, отворам гугл 'рт: Гледам одозгора над Македонијата од ногу високо и прицкам дугмето за да ги покажи ајродромите. Оп, се појавија две точки и одма уочвам една заебанција шо ја кријат дечињата ко ќе кажват за градо нивни: Према локацијата на ајродромо испаѓа дека наводнио ајродром во Скопје не е у Скопје туку у Куманово. Значи, Куманово има ајродром а не Скопје. Ама не, поблиску било до Арачиново. Не, не: Не глеам табла да пиши Скопје таму, значи поќе испаѓа дека Арачиново или Куманово имат ајродром него Скопје, па нека се карат тие на кој е и на кој не е.
Одам кај другата точка и ја глеам истата заебанција: Абе деца, Охрид нема ајродром! Ајродромо е во Струга, кој сака нека оди сам нека провери. Значи, џабе се перчат. Е сеа да видиме во Битола шо се дешава: Го мавам зумо поќе на гугл 'рто и идам Битола и оп, ми се појавува точка за ајродром. Опа, ето видиш читам: Airfield Novaci. Опис: Бла, Бла, No passenger service. Тое така дека е блиску до некогашните канцелари на прехрана самопослужување. Е сеа некој ќе се фати на то дека е во Новаци а не е во Битола. Епа ние веќе си ја поместивме таблата „Битола“ пред Новаци, нема да остајме само Скопје да си ја враќа таблата пред сите села. Значи закључок од муабето? Дали во Битола нема ајродром? Има, ако немаше од кај ќе добиеја идеја толку луѓе од Битола да летат за афстралите и америките.

дали ова го нарекувате ајродром :vozbud: дај барем асвалт ставете на пистата.:pos2::pos2:

Aми па вие еден аеродром што имате......од најмодерните....Кај да одиш Европа од Белград и Виена да мораш да се прекачваш.....ТИЊА.
абе и од лего коцки да е, аеродром е. авиони слетуваат. и одлетуваат =)
плус, населба аЈродром, ај сеа... xD

Пфф глупи теми глупи коментари. Македонци сте или шо сте е*ате? Шо се делите? Уште тема Скарани села фали...

абе и од лего коцки да е, аеродром е. авиони слетуваат. и одлетуваат =)
плус, населба аЈродром, ај сеа... xD
и шојма врска населба ајродром со меѓународниот ајродром куманово и нас ич не не боли шо толку се фаќате за та работа оти си имаме и аеродром кај логоварди

ахахахахах, абе не сте нормални :pos: еве, закопуем секира(не дека ја имало), само да ви кажам дека ја сакам битола и битолчанки =) доста беше. и, ок е да немате аеродром. неможе тоа сите :pos: ништо страшно...

Јас мислам ајродромот е најбитен. Без ајродром не се живеј стварно, замисли секогаш ко ќе треба да леташ со авион да мора 2 сати порано да станиш за да стигниш до ајродромот. Не е то, то, како сакаш речи.

:tapp::tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom