Six Feet Under

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Нема зошто повели и друг пат. Иначе сега треба да прават продолженија кои ќе се викаат Six Feet Above - Нејт се враќа дома...
bas taka kako sto mislev, nesto pomegu star wars i aliens vs. predators
aj da ne se blamirame, barav ednostavno objasnuvanje za serijata, ako e za tesenje, eve ja terav i devojka mi da ja gleda :D

se nadevam vonzemjanite imaat dosta dobri funeral servisi undefined

Наместо да му објасните и да ја гледа серијава, вие правите да ја замрази :D

Leut

Семејството има funeral home (погребен дом?) и таму работат скоро сите.
Серијата нема многу врска со водење на погребен дом, затоа те викаат пијан овие :D

Значи живеат во место каде што секој ден има тага, плач, смрт. Ова нема никаков позитивен ефект ни на младите ни на старите. Семејството и луѓето се исполнети со проблеми, има fucked up дешавки. Серијата обработува теми за животот, смрт, љубов, семејство, брак, врски, социјален живот...
На крајот умираат сите :D Крајот се хајпа зашто е многу добро направен заедно со музиката во позадина, зашто се поврзуваш со ликовите низ цела серија и на крај многу емоции те пукаат кога ќе видиш сите (еден по еден) како и кога умираат, како го прошле животот...
Многу добри цитати, дијалози, интересни споредни ликови, на моменти смешна, на моменти те тера да плачеш

Ваљда добро ја продадов :D
aaanndd sold!
taka kako sto i ocekuvav da e, taka bila, sega normalno ima desavki po epizodi koi ne gi znam ama generalno temata toa e, mi bese interesno da go znam storyline-ot.

5 пати го пуштам веќе. Неверојатно колку ми фали серијата. Моментов дефинитивно во топ 5. Кога ќе ми спомнат SFU секогаш прва асоцијација ми е Нејт. Дали со него започна и заврши, дали тој ми беше константата незнам, ама дефинитивно омилен лик. Иако многу, многу, премногу ја сакам Клер. И сакам она да ми е. Совршенство од убавина, до развој на карактер, до трансформацијата до се. И тука доаѓа до делење, се дури конечно не сфатив дека двајцата ми се заедно омилени како еден. Нивната врска беше нешто чисто, толку искрено. Тие го достигаа реализмот и секое поврзување на гледачот со серијата. Нивните моменти мене ме потопија со емоции, ме приврзаа за серијата, ме пораснаа. Многу, многу ми фалат. :)

nate-and-claire-six-feet-under-6341780-1024-683.jpg

tumblr_m8s7feXuG51qzg59qo1_500.jpg

И секако, неверојатно горчливо слаткото:

tumblr_mlcpoxbNAc1qllwdro1_500.jpg

six-feet-under-six-feet-under-111578_600_450.jpg

Кога смогна сили Клер да го замени... :place:

Ништо не ја ни греба површината од серијава.. апсолутно ништо!

Е оти вака сега пак?:( Ќе треба и по трет пат да дехидрирам ... секоја година по еднаш. Ми фалат!

Во некои посреќни времиња би јас.. :)

Како е по втор пат? Зошто мислам дека воопшто нема да е полесно, напротив. Првпат те фаќат на неспремено, во шок. Вторпат знаејќи.. :place:

Јас го негувам мазохистот. :)

Вториот пат е поболно на поинаков начин, зошто почнуваш уште од почеток да ја чувствуваш грутката во грлото. А од друга страна сфаќаш дека сепак постојат дијалози кои ти "промакнале" т.е не доволно си анализирал во тој момент или ете се чинеле како не толку битни, па им се радуваш. :) Секогаш постојат плус аспекти да доживееш некоја сцена, дијалог или пак реакција ...

znace ne baram onaka samo da ja znam, sum cital deka e dobra i znam za kakva seria se pravi muabet, ne znam sto se desava no mozam da predviduvam deka e razlicna od drugite i zatoa sakav da znam za sto se raboti a ne mi se gledaat vakvi serii, no samo zatoa sto mi lici na ekstrem dobra.

Седни и изгледај ја серијата. Затоа што грутката во грло, нервозата, смеењето, гасење на сред епизода, денови во депресија, цитати, монолози, дијалози и шокови, ниту еден од нас нема да може да ти ги долови ако сам не поминеш низ нив. Ремек дело од серија. Мислам дека доволно ќе ти е ова. Поздрав :)

Не можам бе веќе, ја чувам 5та сезона веќе месец нечепната. Не сакам да ја почнам, не сакам да заврши. Вака ми текне на неа и сè повеќе одолговлекувам да ѕирнам во неа. Сето тоа набројаното од Hank Moody, сето тоа ми се има десено и ова последново го чувам за пак да поминам низ тие моменти, пак да се поврзам со сите ликови а, најмногу со Клер. Знам дека вакво нешто нема повторно да биде снимано, но доста е и ова да уживаме понатаму во него. Стварно не би разбрал некој серијоман да каже дека не му се допаднал барем дел од серијата (ако не и целата)

Од последната епизода:
In one scene, Ruth finds Maya's stuffed monkey lodged between the refrigerator and the wall in the kitchen, but in all previous shots of the fridge (after Maya has left) the monkey isn't there.
Рут се расплака и тоа ме погоди многу. Според мене ова беше една од помоќните сцени. Подолго време се обидувам да најдам видео од сцената, ама изгледа нема :(

Убаво да се исплачете :)

И последната слика на Клер:
fxbj2o.jpg

Вчера кога ја барав темата за Ханибал, едвај издржав да не ја отворам оваа. Мораше...
:(

Колку само сум заборавил... Ќе треба да ја репризирам изгледа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom