Си купив книга

• Креатор на темата Креатор на темата Setsuko
  • Време на започнување Време на започнување
20250823-151244.jpg

Фала на Три за убавиот попуст, али да си сменат каргото под итно. ЕЛС се срање. Ај што плаќав достава до адреса, а морав да одам 3-4 км до карго службата, па и книгава набиена во горен агол и свиткана во долниот агол на првите 60 страници. :mad:

20250823-151314.jpg

20250823-151340.jpg

Поточно, ја добив гратис за купени други книги од распродажбата на ТРИ во Веро Џамбо викендов... Не ни знаев дека постои ова издание на ТРИ од 2019 година.

20250825_105657.jpg

20250825_105706.jpg

Не мислам ремет да правам на никој(гледам средено катче со слики со све) ама мора да се пофалам слабо читам(скоро па ич) пошо утре ако случајно постои реинкарнација и работам во рудник "игром случаја" цитатите од било која книга нема да ми помогнат(освен рецептот како да напраиш двопек ако збориме за работи во пишана форма)..

Повеќето овде, а верувам и секаде во светот, не читаме книги за да ни помогнат во животот. Ни во овој, ни во следниот. Книгите се за да ни го направат мигот поубав. Исто ко и филмовите, и музиката, и театарските претстави, и видеоигрите... Тие кои не се по уметноста истото парче убавина го бараат на други места, како на пример во природата, патувањата, спортот, семејството... а трети на дното од шишето, во последната капка од шприцот или на крајот на линијата. Не сум тука и јас да осудувам никого, само кажувам за што мене ми служи книгата.

Повеќето овде, а верувам и секаде во светот, не читаме книги за да ни помогнат во животот. Ни во овој, ни во следниот. Книгите се за да ни го направат мигот поубав. Исто ко и филмовите, и музиката, и театарските претстави, и видеоигрите... Тие кои не се по уметноста истото парче убавина го бараат на други места, како на пример во природата, патувањата, спортот, семејството... а трети на дното од шишето, во последната капка од шприцот или на крајот на линијата. Не сум тука и јас да осудувам никого, само кажувам за што мене ми служи книгата.
Па, некои од книгите се читаат за да ти помогнат во овој живот. Техничка литература, self-help bullshit и слично. Ама да, баш ме интересира дали има некој од групата на Лаиков што чита за нареден живот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom