Ska Maniac
Бараба
Кочо барем прочитај го у авион и таму у Шведска на царина ували му го на некој обоен од трет свет како книга со која си успеал и си се доселил у Шведска.Tolstoj prashuvav tuka ili vo druga tema, na preporaka na @Zlatikevichius pocnav da baram nekoe relativno novo izdanie od Univerzitetska, od nekoja programa vo vremeto na Grujo, na kraj edvaj ovie mi gi najdoa od prodavnicite za stari knigi.
Jas prvpat slusham deka gi ima tie tri verzii so boite. Jas imam(v) Vojna i Mir tie so zelenite korici, i ideata beshe da mi stojat doma, a ovie sho gi postirav da si gi zemam za Shvedska. Iskreno misija za 2026 mi e da prochitam Vojna i Mir komplet za prv pat, a deka nekogash kje go prochitam cel Tolstoj ne sum bash optimist po toa prashanje.
Inaku, gi imam primeteno vo Srpska Laguna, deka se prodavaat kolekcii od Tolstoj i Dostoevski, mislam i deka se vo kutija plus. Znam deka mnogu povekje se prodavaat ruskite knigi po Srbija, ama dobro bi bilo povremeno da gi ima kolekciive i vo Makedonija - da ne pravime cela istraga od kaj moze da se najde nekoj klasik.
Нека се мучи и плус македонски да научи.