Швалерисување....

• Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како што реков поназад, нанесена душевна болка :icon_lol:

Сеа ќе му пише не ме тужи ќе ти дадам :coffee:

лубоморна е, ме пази како очите, а за развод немам намера да се спремам ама проблемот е сега што кога ќе видам некоја убава жена од далеку јас морам да гледам во друга насока, да се правам како да не ја забележувам.
Куку теби буразеру шо си осуден до крајот на земскиот живот да глумеш.
Сеа ќе му пише не ме тужи ќе ти дадам :coffee:
Ем ке му даде, ем ќе крка тужба.

Па тамн така преку облаците ќе се вивнеш кон небесата и ќе се препуштеш на небесно швалерисување кое никој нема да го осудува.
vie sektashite taka li mislite?
deka site potajno sakame da se svalerisuvame a opstestvoto ne osuduva pa ne mozeme?
:pos:

И ти мене ми недостигаше, како дупка во главата.
Автоматски споено мислење:

Не гледам што е глупаво во прашањата. Повеќето од нас се нашле во некоја од улогите, на овој или онај начин. Јас имав пријател за кого знаев дека девојката го изневерува. Онака со 100% сигурност. И долго размислував дали да му кажам. На крајот му кажав, тој раскина со неа, а по извесно време престанавме да комуницираме. И ден денес мислам дека донесов правилна одлука, без разлика на последиците. И јас би сакал некој познаник да ми каже ако мојата девојка, сопруга ме изневерува, колку и да е понижувачки во моментот тоа. Затоа мислам дека е подобро за сопругата на овој тикварот што дознала, дури и на овој начин.
Верувам дека сите сакаат да дознаат, ама никој не сака од животот да му се прави реалити шоу во вакво малограѓанско општество. Ти си сакал искрено да помогнеш на другар, си ги размислил последиците од тоа и си направил избор. Оваа нема намера да помогне туку да тера некоја нејзина агенда без да размисли на последиците према жената. Гнаса на ист ранг како ножицава според мене.

Како што реков поназад, нанесена душевна болка :icon_lol:

sega duri kje i go izgorat gazeto, fino fino.
ako posluzi slucajov za pomalku moralni postovi na tematikava po socijalni mrezi,
za mene e win-win ishod :D

Инаку, screenshot не е никаков доказ за апсолутно ништо, не треба да си „хакер“ или јак фотошопер за да измонтираш какви сакаш слики од социјални интеракции. Така, во принцип не одобрувам вакви јавни излегувања, ако има основа за некаква тужба за вознемирување, обрати се до институции. Од каде да знам дека личноста што го објавува ова нема малициозни намери? Сум имал искуство каде што личности со кои сум имал минимален контакт во животот имале измислувано работи за мене на 3то лице за да пробаат да ми расипат врска, за на крај самите да си го признаат тоа, бидејќи се зафркавале...?!

Со две слики (и монтирани да се) испаѓа дека денеска можеш да уништиш нечија врска, брак, кариера, углед, па и да повикаш на линч директно или индиректно и да му го загрозиш физички животот некому ако си толку пакосен. Можеби треба да е прагот нешто поинаков кон личности со позиција на моќ, во зависност од видот и сериозноста на обвинувањето и доказите, но тоа е друг муабет.

Ете сега и за неа излегоа какви не слики, многу можно и монтирани да се, а и да не се, ѝ се врати ко бумеранг ова.

A ako ne e taze zenet togas opravdano ? Daj da razgranicime po kolku vreme vo brak e eticki i moralno opravdano da si baras na strana?
Не е оправдано секако, но за толку бргу да се одлучиш на таков чекор треба да си со посебен ментален склоп.

Инаку, screenshot не е никаков доказ за апсолутно ништо, не треба да си „хакер“ или јак фотошопер за да измонтираш какви сакаш слики од социјални интеракции. Така, во принцип не одобрувам вакви јавни излегувања, ако има основа за некаква тужба за вознемирување, обрати се до институции. Од каде да знам дека личноста што го објавува ова нема малициозни намери? Сум имал искуство каде што личности со кои сум имал минимален контакт во животот имале измислувано работи за мене на 3то лице за да пробаат да ми расипат врска, за на крај самите да си го признаат тоа, бидејќи се зафркавале...?!

Со две слики (и монтирани да се) испаѓа дека денеска можеш да уништиш нечија врска, брак, кариера, углед, па и да повикаш на линч директно или индиректно и да му го загрозиш физички животот некому ако си толку пакосен. Можеби треба да е прагот нешто поинаков кон личности со позиција на моќ, во зависност од видот и сериозноста на обвинувањето и доказите, но тоа е друг муабет.

Ете сега и за неа излегоа какви не слики, многу можно и монтирани да се, а и да не се, ѝ се врати ко бумеранг ова.
Затоа ќе повторам! Не се битни ликовите од ФБ. Тоа се само прикаски, лажни или вистинити не е битно.
Битно ликовите тука форумџиски си ги искажаа веќе докажаните по хиљадити пат души искварени кои смрдат на трулеж. Сами себе се мразат, па затоа мразат се живо и диво со и без повод.

Кој не сака туѓо ни свое не ќе види... :)
Пуста дијалектика....да можеше по логика да се водиме немаше никаков проблем да има, светов ќе живееше во утопија сигурно. Вака сега се расправаме за ствари кои се банални и за двете страни, само зависи од кој агол ги гледаме работите :LOL:

Sto ne isprocitav na temava, teska tragedija, mislam deka ni curava ni prikaznava zasluzuva tolku vnimanie. Ne go branam idiotov ama ima eden kup zenski osobi sto go pravat kako idiotov. Licno imav iskustvo od tipki sto sto mi pisuvale a ne sum gi ni poznaval (ne vo mkd), bez nekoj nameri onaka se zezav so edna I zena mi go naceka muabetot, ne go ni kriev ili brisev, za nisto si zemav belja, edvaj se ubedivme deka onaka tepav vreme so curata na fb,sreka bese sto imase prilika sve da procita bez krienje pa mozese I sama da vide deka curata pocna I imase doza na majtap... AMA I denes mi go brebacuva toa, niz nos mi go izvdi.
Аматер

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom