Швалерисување....

Статус
Затворена за нови мислења.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.915
Поени од реакции
30.890
Како што реков поназад, нанесена душевна болка :icon_lol:

Сеа ќе му пише не ме тужи ќе ти дадам :coffee:

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
лубоморна е, ме пази како очите, а за развод немам намера да се спремам ама проблемот е сега што кога ќе видам некоја убава жена од далеку јас морам да гледам во друга насока, да се правам како да не ја забележувам.
Куку теби буразеру шо си осуден до крајот на земскиот живот да глумеш.
Сеа ќе му пише не ме тужи ќе ти дадам :coffee:
Ем ке му даде, ем ќе крка тужба.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.416
Поени од реакции
30.884
Па тамн така преку облаците ќе се вивнеш кон небесата и ќе се препуштеш на небесно швалерисување кое никој нема да го осудува.
vie sektashite taka li mislite?
deka site potajno sakame da se svalerisuvame a opstestvoto ne osuduva pa ne mozeme?
:pos:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.384
Поени од реакции
18.529
И ти мене ми недостигаше, како дупка во главата.
Автоматски споено мислење:

Не гледам што е глупаво во прашањата. Повеќето од нас се нашле во некоја од улогите, на овој или онај начин. Јас имав пријател за кого знаев дека девојката го изневерува. Онака со 100% сигурност. И долго размислував дали да му кажам. На крајот му кажав, тој раскина со неа, а по извесно време престанавме да комуницираме. И ден денес мислам дека донесов правилна одлука, без разлика на последиците. И јас би сакал некој познаник да ми каже ако мојата девојка, сопруга ме изневерува, колку и да е понижувачки во моментот тоа. Затоа мислам дека е подобро за сопругата на овој тикварот што дознала, дури и на овој начин.
Верувам дека сите сакаат да дознаат, ама никој не сака од животот да му се прави реалити шоу во вакво малограѓанско општество. Ти си сакал искрено да помогнеш на другар, си ги размислил последиците од тоа и си направил избор. Оваа нема намера да помогне туку да тера некоја нејзина агенда без да размисли на последиците према жената. Гнаса на ист ранг како ножицава според мене.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.500
Поени од реакции
10.146
Како што реков поназад, нанесена душевна болка :icon_lol:

sega duri kje i go izgorat gazeto, fino fino.
ako posluzi slucajov za pomalku moralni postovi na tematikava po socijalni mrezi,
za mene e win-win ishod :D

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Инаку, screenshot не е никаков доказ за апсолутно ништо, не треба да си „хакер“ или јак фотошопер за да измонтираш какви сакаш слики од социјални интеракции. Така, во принцип не одобрувам вакви јавни излегувања, ако има основа за некаква тужба за вознемирување, обрати се до институции. Од каде да знам дека личноста што го објавува ова нема малициозни намери? Сум имал искуство каде што личности со кои сум имал минимален контакт во животот имале измислувано работи за мене на 3то лице за да пробаат да ми расипат врска, за на крај самите да си го признаат тоа, бидејќи се зафркавале...?!

Со две слики (и монтирани да се) испаѓа дека денеска можеш да уништиш нечија врска, брак, кариера, углед, па и да повикаш на линч директно или индиректно и да му го загрозиш физички животот некому ако си толку пакосен. Можеби треба да е прагот нешто поинаков кон личности со позиција на моќ, во зависност од видот и сериозноста на обвинувањето и доказите, но тоа е друг муабет.

Ете сега и за неа излегоа какви не слики, многу можно и монтирани да се, а и да не се, ѝ се врати ко бумеранг ова.

Член од
1 ноември 2019
Мислења
357
Поени од реакции
356
A ako ne e taze zenet togas opravdano ? Daj da razgranicime po kolku vreme vo brak e eticki i moralno opravdano da si baras na strana?
Не е оправдано секако, но за толку бргу да се одлучиш на таков чекор треба да си со посебен ментален склоп.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Инаку, screenshot не е никаков доказ за апсолутно ништо, не треба да си „хакер“ или јак фотошопер за да измонтираш какви сакаш слики од социјални интеракции. Така, во принцип не одобрувам вакви јавни излегувања, ако има основа за некаква тужба за вознемирување, обрати се до институции. Од каде да знам дека личноста што го објавува ова нема малициозни намери? Сум имал искуство каде што личности со кои сум имал минимален контакт во животот имале измислувано работи за мене на 3то лице за да пробаат да ми расипат врска, за на крај самите да си го признаат тоа, бидејќи се зафркавале...?!

Со две слики (и монтирани да се) испаѓа дека денеска можеш да уништиш нечија врска, брак, кариера, углед, па и да повикаш на линч директно или индиректно и да му го загрозиш физички животот некому ако си толку пакосен. Можеби треба да е прагот нешто поинаков кон личности со позиција на моќ, во зависност од видот и сериозноста на обвинувањето и доказите, но тоа е друг муабет.

Ете сега и за неа излегоа какви не слики, многу можно и монтирани да се, а и да не се, ѝ се врати ко бумеранг ова.
Затоа ќе повторам! Не се битни ликовите од ФБ. Тоа се само прикаски, лажни или вистинити не е битно.
Битно ликовите тука форумџиски си ги искажаа веќе докажаните по хиљадити пат души искварени кои смрдат на трулеж. Сами себе се мразат, па затоа мразат се живо и диво со и без повод.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Кој не сака туѓо ни свое не ќе види... :)
Пуста дијалектика....да можеше по логика да се водиме немаше никаков проблем да има, светов ќе живееше во утопија сигурно. Вака сега се расправаме за ствари кои се банални и за двете страни, само зависи од кој агол ги гледаме работите :LOL:

Член од
5 март 2018
Мислења
17.163
Поени од реакции
19.561
Sto ne isprocitav na temava, teska tragedija, mislam deka ni curava ni prikaznava zasluzuva tolku vnimanie. Ne go branam idiotov ama ima eden kup zenski osobi sto go pravat kako idiotov. Licno imav iskustvo od tipki sto sto mi pisuvale a ne sum gi ni poznaval (ne vo mkd), bez nekoj nameri onaka se zezav so edna I zena mi go naceka muabetot, ne go ni kriev ili brisev, za nisto si zemav belja, edvaj se ubedivme deka onaka tepav vreme so curata na fb,sreka bese sto imase prilika sve da procita bez krienje pa mozese I sama da vide deka curata pocna I imase doza na majtap... AMA I denes mi go brebacuva toa, niz nos mi go izvdi.
Аматер

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom