Што значи секс на почеток на врската?

• Креатор на темата Креатор на темата persephonia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
настрана ремет
лично јас си барам уште на почеток на врска, ама се покажало дека ако ми даде во првите 3 недели врската ќе трае максимум уште 3, и се се сведува само на секс, строго
треба да се пази кој ти е сексуален партнер, половиот орган не е за хуманитарна помош:smir:

Ама не е и за под стаклено звоно

Да, значи. Под делот ,,ве тера" спаѓа константно напињање и негово/нејзино одбивање. Ако ,,те тера", значи дека не ја почитува неспремноста од твоја страна, туку го интересираат исклучиво неговите /нејзините нагони. А дали само сака да те искористи еднократно, не е докажано. Може, но и не мора да значи.

А што порано се има сексуален однос со него толку побрзо ќе се дознае дали некој сакал да те искористи, ако сака некој да те искорисрти како што ти викаш, а ти го одолговлекуваш првиот сексуален однос со него тогаш ти само ќе се мачиш и ќе си фантазираш дека тој те сака тебе и само тебе и дека ти си му се на светот додека тој си ги обавува неговите физиолошки потреби со некоја на страна за коај ти врска немаш. Па сега мавни ти есап што е побезболно една партија секс или скршено срце по три месеци фантазии за љубовна врска.

или значи дека премногу те посакува
или дека сака само секс
значи или мнг добро или мнг лошо, ја не би ,,ризикувала``:helou:

алоо ,деца што се измешавте ,та 2-3 недели ,па ако сака секс не е поштена и други глупости.Мој совет ако можете пробајте уште во првата недела затоа што од тоа ке дознаете колку на тоа поле си одговарате , нема да се цените повеке ако тегнете со месеци.И што ако после тоа се испостави дека по тоа прашање сте неспоиви , изгубено време!Само од ценење и како што викате поштување не се живее .Сексот е како и храната затоа не е лошо порано да си ги дознаете вкусовите ......

@BIG_KISS
- znaci sakas nekogo,a ne sakas da bides so nego?kakva e taa ljubov?kako go sakas,kako drugarka?

А од кај ти тоа дека не сакам да бидам со него? Ти изгледа не ме сфаќаш што сакам да кажам... Ако тој одреден период не сакам да имам секс со него значи дека не сакам да бидам со него? :tapp: Ако тоа ти е исто на тебе, океј... И да не забегуваме во офф топик...

Ама не е и за под стаклено звоно

А што порано се има сексуален однос со него толку побрзо ќе се дознае дали некој сакал да те искористи, ако сака некој да те искорисрти како што ти викаш, а ти го одолговлекуваш првиот сексуален однос со него тогаш ти само ќе се мачиш и ќе си фантазираш дека тој те сака тебе и само тебе и дека ти си му се на светот додека тој си ги обавува неговите физиолошки потреби со некоја на страна за коај ти врска немаш. Па сега мавни ти есап што е побезболно една партија секс или скршено срце по три месеци фантазии за љубовна врска.

Ако само сака да те искористи нема да седи со тебе 3 месеци :smir:

А од кај ти тоа дека не сакам да бидам со него? Ти изгледа не ме сфаќаш што сакам да кажам... Ако тој одреден период не сакам да имам секс со него значи дека не сакам да бидам со него? :tapp: Ако тоа ти е исто на тебе, океј... И да не забегуваме во офф топик...

Нее?? Мислиси ти така, и то како ќе седи со тебе 3 месеци, па дури и повеќе. :smir: Ќе има секс со друга, а тебе ќе ти симнува ѕвезди како тој кутриот бескрајно те љуби и те чека..... и така ќе си мислиш дека те сака и дека стварно те почитува. Добро познато ми е ова, од лично искуство. И то не месеци, туку година помина, и на крај го баталив.

Dali ako partnerot ve tera use vo pocetok na vrskata da imate sex znaci deka ne ve pocituva dovolno ili ne mu znacite i deka ednostavno saka samo da se zadovoli so vas i potoa da ve otkaci... kazuvajteee:toe:
Зависно, индивидуално нема врска тоа не може според мене ова прашање да важи објективно, и за сите. Некогаш може да значи нешто од ова што си го навел но некогаш и не, немора да значи дека не ја почитувам таа личност или таа мене туку ако ја има искрата и ако сте на истата фрекфенција тогаш ок си е шо...

tokmu toa znaci DEKA NE GO SAKAS,ako go sakas dovolno nisto ne bi te sprecilo da imas seks so nego.go sakas i sakas da bides so nego,ama ne sakas seks so nego.:tapp::tapp::tapp:i kako go sakas ti togas?drugarski?ili seuste ne znaes sto e SAKANJE.

ne 3 meseci ,13 ke sedam,ke ja legnam i ke ja batalam,zatoa toa sto si zasluzuva,a i ke i kazam tocno zasto.

Oчекував реакции после мојот пост :)

Добро, го болдиравте делот напишан за тоа дека машките по дифолт треба да чекаат, ама ја занемаривте реченицата после него.

Значи, не сакав да кажам дека машките треба да ја чекаат девојката со месеци или години, туку дека треба да се стрпат малце се` додека таа не биде спремна. Ако девојката се даде, а не го посакува тоа, тогаш сексот нема да биде взаемно задоволство како што треба да биде, затоа што таа ќе се чувствува стегната.

Друго, што толку се побунивте околу тоа за чекањето на машките. Зарем знаете пример кога девојката побарала секс од дечкото, а он и кажал „не сум спремен“!? -Јас не знам.
Општопознато е дека на машките многу побрзо им доаѓаат сексуалните нагони во врската и дека кај нив тоа е поизразено. Девојките почесто се водат по некои принципи. Има исклучоци, не викам не. :icon_lol:

Само чудно е тоа што се буните кога треба да ја почекате девојката, а кога некоја ќе ви даде на прв, втор ден, недела, тогаш таа е курва, дроља, ороспија и што ли уште не. :raz: Самите сте си контардикторни
.
a koga deckoto ke ceka ,na nego avtomatski treba da mu bide ubavo,neli?nema da se cuvstvuva odbivan,nepocituvan,neposakuvan,nesakan?ili bitna e samo devojkata,i nejzinite cuvstva,t.e.sto ona vo momentot saka?
pa normalno deka ne znaes takov primer,a toa najverojatno znaci deka maskite ne mislat samo na sebe i svoite cuvstva,za razlika od devojkite,na koi najbitno im e samo ONI samite kako se cuvtvuvaat po toa prasanje.
ne e toa opstopoznato deka na maskite mnogu pobrzo im doagaat seksualnite nagoni i deka kaj niv toa vo vrskata e poizrazeno,tuku samo deka ZENSKITE GO KRIJAT SVOJOT SEKSUALEN NAGON,i manipuliraat so toa,za razlika od maskite.
se soglasuvam samo so boldiranoto,i na mene ne mi se dopaga takviot tretman,a za zal mnogu maski(pa i zenski)go praktikuvaat takvoto izrazuvanje i obelezuvanje.a toa voopsto ne mi se dopaga.voopsto ne e OK.

Што има врска тоа за машко не важи. Кога ќе сватите вие жените дека вие сте срамот на фамилијата. Ама изгледа и од дома така ве учат па круша под круша паѓа.
Ти тоа нешто од искуство? Знаеш зошто секогаш девојка ти ќе ти вика дека си и` втор? :tapp: TIT... Одјеби!

Едно процедурално прашање.. дал и пушење (орално) се смета за секс (технички) ? Пошто ако не влегва во категорија секс ете ја би се задоволил и со пушење на првио состанок па за обичен секс (оној домаќински) и би почекал некое време.

Едно процедурално прашање.. дал и пушење (орално) се смета за секс (технички) ? Пошто ако не влегва во категорија секс ете ја би се задоволил и со пушење на првио состанок па за обичен секс (оној домаќински) и би почекал некое време.
hehee
i toa sto vikas,za toa ne mora da se sprema kojznae kolku.moze da ne e spremna za da bide lizena,ama za toa ke pocekame.

a koga deckoto ke ceka ,na nego avtomatski treba da mu bide ubavo,neli?nema da se cuvstvuva odbivan,nepocituvan,neposakuvan,nesakan?ili bitna e samo devojkata,i nejzinite cuvstva,t.e.sto ona vo momentot saka?
pa normalno deka ne znaes takov primer,a toa najverojatno znaci deka maskite ne mislat samo na sebe i svoite cuvstva,za razlika od devojkite,na koi najbitno im e samo ONI samite kako se cuvtvuvaat po toa prasanje.
ne e toa opstopoznato deka na maskite mnogu pobrzo im doagaat seksualnite nagoni i deka kaj niv toa vo vrskata e poizrazeno,tuku samo deka ZENSKITE GO KRIJAT SVOJOT SEKSUALEN NAGON,i manipuliraat so toa,za razlika od maskite.
Па машкото кога ќе дочека и кога конечно ќе добие секс од девојката, додека има секс со неа сигурно нема да мисли дали бил одбиен и непочитуван, туку ќе ужива во чинот.
Да, а машките се цвеќиња за мирисање. Машките секогаш мислат на тоа како се чувствува девојката. Интересно е тоа што баш кога треба да ја почекаат за да биде спремна за секс, баш тогаш не ги интересира тоа. :raz:
За ова се согласувам, како што кажав кај машките е тоа поизразено, само заборавив во мојот претходен пост да кажам дека не дека кај женските го има помалку сексуалниот нагон, туку тие некогаш го потиснуваат тоа.

Ако само сака да те искористи ќе те искористи. И ќе чека и година ако треба ама ќе си го истера своето. Ти кажа и Mary-Jane poison ама ајде пак. Со тебе ќе биде супер, срце..знаеш она дечко од соништата. Ама реалноста е малку поинаква. Ќе се случи и тоа што сака тој да се случи, ти ќе имаш толку доверба и толку може да си заслепена а тој само ќе си го реализира зацртаното.

Јас на темава ќе кажам дека потреба си е потреба, и дека не треба да мериш на време кога да се случи тоа. Тогаш ја губи и смислата, а и станувате напнати.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom