Што значи секс на почеток на врската?

• Креатор на темата Креатор на темата persephonia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Секс на почеток на врската значи почеток на убава врска:pipi:
Јас на темава ќе кажам дека потреба си е потреба, и дека не треба да мериш на време кога да се случи тоа. Тогаш ја губи и смислата, а и станувате напнати.
Тоа е тоа

А секс пред врска???:) ( ок вакво нешто можам само јас да одвалам)

Финтата во сексот на почеток на врска е како се осеќаш во врска со тоа... Или пак дали типот те присилува или се обидува да те натера...

Порано коа некој се обидувал да ме убеди на секс на почеток на врска одма си јадел клоца пош со самото тоа се осеќав грозно.. дека типот е со мене ради сексот...

Али кога не се осекаш грозно, или типот не те тера и убедува на секс туку едноставно се случи затоа што и ти го сакаш тоа те двајцата го сакате тоа, тогаш е друга приказна. после тоа нема да се осеќаш искористено како што би се осеќала коа типот би те терал...

барем според мене...

Паааааа.......јас сексот го гледам како нормална работа во една врска.
е сеа, дечкото може да напиња и напиња, ама во крае нслучај ако тоа се деси тоа е заедничка желба на двајцата! јас лично сум за секс одма во врска. И не можам да го сфатам она, дечко што те почитува ќе чекал 3 месеца. Значи јас ако сакам одма секс , не почитувам девојка. И кажете ми в о која врска не постои ризик некој да биде заебан или повреден??????Љубовта се сведува на следново- или ќе праите свадба или некој ќе биде заебан. А некој можеда биде заебан и без да биде изебен верувајте! сепак се е тоа прашање на личе низбор.
Што се однесува до конкретен одговор- сексот на почеток е нормален почеток на една врска- тргнувајќи од себеси како личност и од моите сваќања . за даедна врска ми биде стабилна потребен е секс, добарсекс. ако ми сесвиѓа девојката нормално и ќе почекам,љубов на сила не бидуе ама пак не премногу.

И не можам да го сфатам она, дечко што те почитува ќе чекал 3 месеца. Значи јас ако сакам одма секс , не почитувам девојка.
заш баш три месеци?? додуша и мене ми се глупави ствари.. после првиот состанок не му се јавувај три дена, за секс нека те чека 3 месеци..
глупавштини....

не ја почитуваш ако ја убедуваш и тераш и со сила и со све да имате секс... ваљда

А секс пред врска???:) ( ок вакво нешто можам само јас да одвалам)

Тоа би му дошло нешто слично како секс на почеток на врска, а во врска со тоа, само би повторила:

Секс на почеток на врската значи почеток на убава врска:pipi:

Тоа е тоа

Никој не гарантира дека ако имаш секс на почеток на врската, дека тоа ќе биде убава и успешна врска со многу љубов. Исто како што не значи и дека ако имаш секс после 3 месеци дека ќе имаш убава врска.

Се е релативно, но сметам дека треба да има прво доверба меѓу партнерите. Всушност ете за мене си зборам, морам да имам доверба и мора прво да падне мојата срамежливост, а за тоа е потребно време. Не е дека не знам какви услови се потребни, тоа многу зависи од човекот и колку сигурно се осеќам со него. Ама реков почеток е релативна работа. Дај да дефинираме што е почеток, колку е тоа време?

Не треба да има временски ограничувања, се согласувам. НО, треба да осеќаш подготвеност, доверба и опуштеност. Не треба да чека човек ни 6 месеци, ниту пак одма да има секс, АКО НЕ Е ПОДГОТВЕН ЗА ТОА.

Никој не гарантира дека ако имаш секс на почеток на врската, дека тоа ќе биде убава и успешна врска со многу љубов. Исто како што не значи и дека ако имаш секс после 3 месеци дека ќе имаш убава врска.
Никој не гарантира дека ќе имаш успешна врска,без разлика имал или немал секс на почеток,ама додека трае-нека биде поубава:smir:

Никој не гарантира дека ќе иам врска:pos2: А за секс немора да си у врска. Еве ја ќе иам викендов...Ќе ме ебе Милан осеќам.... и тоа за многу....:)

Мислам дека ништо не значи да се има секс на почетокот на врската. Добро кажа Бушав погоре, "без разлика имал или немал секс на почеток,ама додека трае-нека биде поубава". Сексот е составен дел на секоја сериозна врска. Ама има многу случаи каде и сериозните врски се прекинувале. Некои, особено помладите девојки(повеќето), за да го задржат момчето што го сакаат мислат дека ако имаат секс со него, тој ќе биде вечно нивни и слично што не е точно.
Значи за една врска да успее треба многу работи да се усогласат, нормално една од нив е сексот кој е битен елемент но не секогаш и пресуден за една врска да биде успешна:smir:

Сексот го разубавува животот, ако го имаш уште на почеток толку поубава врската ќе ти биде.

Замисли си чекал 3 месеци.. и типкава не ја бидуе, врската нема да потрае.
Но офенс.
Затоа да видиме што има да понуди,а не да ни блефираат 3 месеци разбираш. :back:

Никој не гарантира дека ќе иам врска:pos2: А за секс немора да си у врска. Еве ја ќе иам викендов...Ќе ме ебе Милан осеќам.... и тоа за многу....:)

Члену мирен :pipi:

Прво зависи кој период се смета за почеток на врска. Може тоа да е 2 недели, може месец дена, може 3 месеци, може до година дена да е почеток на врска :)
Секој индивидуално треба да си одреди колку после почетокот на врската треба да се биде интимен со парнерот.
Не треба и да се филма едниот од партнерите и да го измачува другиот партнер неколку месеци. Треба да се внимава при избор на сексуалните партнери, а не да се чека месеци за секс. Така само си ја уништуваш врската.
Но не треба ни да се избрза во секој случај.

Кога ќе сметате дека е вистинскиот момент дали после 2 недели, дали месец, дали 2 месеци треба да се случи сексот. Тоа е сосема нормална работа во една љубовна врска. Не знам дали некој уште живее во 10ти век и смета дека една врска без секс може да успее.

Најтешко е одлучувањето за кога да биде првиот секс со првиот партнер. Тој период може и подолг да е во зависност од карактерот и возраста на партнерите.
Со останатите партнери не треба да е предолг периодот за започнување на интимност.

Добро сите пишувате како е најтешка одлуката кога ќе се случи тој чин. Само ме интересира дали однапред планирате дека тој и тој ден ќе се случи тоа?

Искрено поубаво си е кога се случува спонтано. Кажав и ќе повторам дека има напнатост кога се подготвуваш и си во исчекување на нешто. Подобро остави на моментот, сигурна сум дека ќе биде поубаво.

Добро сите пишувате како е најтешка одлуката кога ќе се случи тој чин. Само ме интересира дали однапред планирате дека тој и тој ден ќе се случи тоа?

Искрено поубаво си е кога се случува спонтано. Кажав и ќе повторам дека има напнатост кога се подготвуваш и си во исчекување на нешто. Подобро остави на моментот, сигурна сум дека ќе биде поубаво.
Кога се подготвуваш однапред, секогаш по некое непишано правило излегува нешто непредвидено.
најдобро е работите да си течат спонтано, кога ќе е време за тоа, срцето ќе ти шепне:smir:

Дали то планирање значи капење (и одмивање) пред првиот состанок? (за сваки случај) Пошто етен се случува “моментот“ а немаш при рака легенче и топла вода... сега шо праиме?

Кога се подготвуваш однапред, секогаш по некое непишано правило излегува нешто непредвидено.
најдобро е работите да си течат спонтано, кога ќе е време за тоа, срцето ќе ти шепне:smir:
Е добро де..а јас што пишав?:smir:

Јас само поставив прашање за тие што однапред планираат нели :)
И еве ќе се надоврзам на твојот муабет..и што кога ќе се случи нешто непредвидено во оној веќе однапред испланиран момент?
Планот го одложуваат за друг совршен момент кој на крајот нема да излезе совршен?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom