Што ви недостига од детството?

• Креатор на темата Креатор на темата Buci
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да се врати времето кога гледав Дигимон и кога правев финти си цел да бидам како Санџоку, и ми недостигаат прошетките со тета по продавници за играчки...

Што кога ќе седнам на стол неможам да си ги нишам нозете:nesum:

Фудбалот што го игравме во маало на стативи од камења,мижничките(криенки),комити и џандари популарната игра, крадењето праски,ѕанѕарлии(кајсии) по дворови.. и др нешта. Ах да се врати тоа времееее:vozbud::vozbud:

Недостасуваат малите безначајни нешта, на кои толку се радував, а сега не ги ни забележувам.
Ми фалат веќе заборавените другарчиња. Брканица, жмурка (мижитатара), долга магарица, флипери.
Опстанок, штрумпфови, мечето Ушко...
Ми се чини дека порано и појќе снег паѓаше.
Ми недостасуваат здравите, ведри, млади лица кои сега се заменети со несреќни, поѕверени, изморени маски.
А за некои прекрасни луѓе кои згаснаа дури бев дете и да не зборувам.

Се, едноставно се. Ми се плаче кога ќе сватам дека стареам, а имам само 16 години. Shit

Mnogu raboti mi nedostasuvaat od detstvoto..Mi nedostasuva bezgriznosta i ako nesto zataskam znaev deka mama i tato ke go popravat,ne deka sega ne e taka no sepak nemozam za se da se potpram na niv,ako pravam taka sto ke postignam i kako ke presperiram vo zivotot.Ednostavno detstvoto e mnogu kratko,i zasekogas ostanuva vo nas kako najubav i najsladok spomen koj sekogas ke ni nedostiga..

многу работи ми недостигаат, но една најмногу - БЕЗГРИЖНОСТА!!!

Ова дефинитивно е најдобрата тема, која би излажам ако кажам дека ме остави рамнодушен. Дефинитивно детството ме потсеќа како кај некој погоре што кажаа. Старото маало многу ми недостига, играње фудбал, сервис, жмурка(по можност на топка, ако тој што имаше фудбал се праеше курназ и лажеше дека му е кај баба му), џамлии на ќар, поготово на сликици за време на светско или европско првенство, па мајка ти ти прави сендвич и ти го џитка од тераса, ах тие денови не се забораваат ни по доживеан мозочен удар. По некогаш ми доаѓа и некоја солза за некои моменти, мада тешко пуштам солзи. Се во свое време си е интересно ко ќе видиш.
И јас истото би го напишал ова :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom