Што ви недостига од детството?

• Креатор на темата Креатор на темата Buci
  • Време на започнување Време на започнување
mi nedostasuvaat igrackite odnosno plisanite mecinja so majka mi gi isfrli koga imav 12 godini..iskoristi prilika dodeka ne sum doma i se otide u kanta:(a imav edna golema panda ama stvarno golema i taa mi nedostiga...a da mi nedostigaat i glupostite koi gi pravev so bratucedite deka ziveeme u ista kuka...taka ednostavno ke ni svetnese vo glavite i si vikavme...aj da pravime bleja...i ke napraevme de..ama posle bevme kazneti i si mavtavme niz prozor eden na drug:vozbud:

ми недостигаат оние со кои се дружев како малечка а сега ретко кога се гледаме..ми недостига едно гооолемо кученце незнам од кого ми беше поклон ама секогаш имав навика да седнам на него да го јавам и да се глупирам ми недостигаат времињата кога бев на викендица со братучедите и се криевме и трчавме низ цела куќа додека некој не треснеше на земја:pos2:

Ми недостига она што се нарекува детска љубов без граници!!Играњето на улица, капењето во недела навечер и гледањето на Ушко!!

играње на улица. жмурки , клацкање , безгрижноста.......

Ми недостига зградата во која ги игравме сите игри,ми недостига безгрижноста,другарите,распустите што ги минев на село кај баба ми..........ми недостига......цело детство.

Ми недостига детското другарување, нема поубво и поискрено пријателство од тоа....

Хеј, за едно лижавче се имаме тепано со другарите, и тоа смртнички:)а по пет минути загушени...Тоа е ЈАКО КАМЕН!

Mи недостига безгрижноста,играњето по цел ден на улица,лулашката во дворот,некои другарства од детството,кои што веќе не постојат...аххх:toe:

Се буквално се.

Посебно безгрижноста и прекрасното расположение во секој миг од тој период.

Mi nedostiga bezgriznosta,ludite karajnci so"pogolemite",zagubenite drugarstva i nikoj ne mi vikase ko ke napraev belja veleja aj ostajte ja mala e

Искрено нема многу работи по кои премногу тагувам. Имав убаво и исполнето детство меѓутоа не сум некој што многу жали по минатото. Најмногу би го издвоил слободното време и редовното играње фудбал, баскет за што сега ретко наоѓам време.

Mizenicka,Brkanicka....:)

Ми недостигаат игрите со татко ми. Јас си трчкав гол наоколу низ куќата, а тато ме бркаше и кога ќе ме фатеше се галевме.

Па највеќе ми недостигаат следниве нешта: долга магарица(најдобрата игра според мене) страшно мн ми недостига крадењето цреши од комшиите,жмурката,граница,кога се тепавме маало на маало(има на форумов дечки со ги убивавме од ќотек со другарите) граница...Има премногу работи ама овие најмногу ми недостигаат!

Ми недостига детското другарување, нема поубво и поискрено пријателство од тоа....
да да све е кажано во оваа реченица,искреното другарување е се,ее крадењео кајсии цреши,играње фудбал секој ден,со сендвичи надвор,тоа и мене највише ми недостига.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom