Што ви недостига од детството?

• Креатор на темата Креатор на темата Buci
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека ништо не ми недостига, затоа што имав стварно убаво детство и би сакала да си се вратам во тоа време.

Мислам дека ништо не ми недостига, затоа што имав стварно убаво детство и би сакала да си се вратам во тоа време.

Не ти е логично поврзан првиот дел од реченицата со вториот...

Иначе фалат луѓето,кои сеа се отидени по сите страни у Скопјево :)

Ништо не ми недостига пошо немав време за ништо да се приврзам нешо посебно зашо се живо кршев :) Зборам за нешо материјално,играчки и такви ствари. А иначе би сакал да си се вратам едно 15 години назад и за ништо да не ми чуе. Цел ден да играм Dave на 386ката и штом ќе се стемни на жмуркааа...хехе

хехе темава ми разбуди детски промени, ми недостигаат игрите што ги игравме на улица како жмурка, брканица, фудбал, кошарка, а не како денешниве генерации што се помали ги гледам ќе се соберат на улица (а многу се) и зборат за графички, кантер, компјутери:toe:(наместо да се соберат и некоја партија фудбал да мавнат)

Маалото во кое живеев, детското другарување и игрите.

Старото маало и другарите, глупостите што ги правевме, игрите (фудбал,криенка,брканица,џандари и крадци,нинтендо...итн) бев палаво дете полн со глупости и ми недостига тоа :):)

Безгрижноста пред се`
Деновите без никакви мисли, грижи, оптеретувања. Распустите поминати кај баба и дедо на гости, расправањата за глупости со братучедите, џабелебарењето, играњето ластик, нинтендо...... Ах

Ова дефинитивно е најдобрата тема, која би излажам ако кажам дека ме остави рамнодушен. Дефинитивно детството ме потсеќа како кај некој погоре што кажаа. Старото маало многу ми недостига, играње фудбал, сервис, жмурка(по можност на топка, ако тој што имаше фудбал се праеше курназ и лажеше дека му е кај баба му), џамлии на ќар, поготово на сликици за време на светско или европско првенство, па мајка ти ти прави сендвич и ти го џитка од тераса, ах тие денови не се забораваат ни по доживеан мозочен удар. По некогаш ми доаѓа и некоја солза за некои моменти, мада тешко пуштам солзи. Се во свое време си е интересно ко ќе видиш.

Ова дефинитивно е најдобрата тема, која би излажам ако кажам дека ме остави рамнодушен. Дефинитивно детството ме потсеќа како кај некој погоре што кажаа. Старото маало многу ми недостига, играње фудбал, сервис, жмурка(по можност на топка, ако тој што имаше фудбал се праеше курназ и лажеше дека му е кај баба му), џамлии на ќар, поготово на сликици за време на светско или европско првенство, па мајка ти ти прави сендвич и ти го џитка од тераса, ах тие денови не се забораваат ни по доживеан мозочен удар. По некогаш ми доаѓа и некоја солза за некои моменти, мада тешко пуштам солзи. Се во свое време си е интересно ко ќе видиш.

Или одиш по улица, крвој по колениците од што си паѓал од точак:vozbud::vozbud:И во недела навечер, искапи се и гледај го мечето Ушко, Грашковците, The Shoe People..Парталиии закониии

mi fali odenjeto na niva koga celo semejstvo se sobirase i zaedno rabotese. mi falat detskite igri pred zgrada, možebi ke se smeete ama i crtanite filmovi mi falat:pipi:

Ми недостига играта по цел ден...!!! :pipi:

OveR..!! This is my destiny..!!!

~*~

Едноставноста и фактот дека се можев да го кажам така како што е, а не сложено и цинично да го извртам за своја заштита.
Да, ми фали и тоа дека тогаш некој друг ме штитеше, сега и тоа морам потполно сама.

Bezgriznosta i sestra mi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom