Што уште е потребно?

• Креатор на темата Креатор на темата MIKI1
  • Време на започнување Време на започнување
Холи шит (no pun intended), нема некој ајку тест да се прави пред да се зачленуваш на форуми (евентуално пред да ти дадат пристап до интернет)?? Ах, демократијо... Кога секоја будала смее слободно да си го кажува мислењето, лошо ни се пишува:) Не, сега сериозно.. Повеќето постови ти се одлични за детална анализа, ама немам време за тоа, па на оваа реченица која ја одбрав како д вери бест ќе се задржам:)

Значи ти сонце, не само што сакаш да ги нема религиите, туку и капиталистите ти пречат?:) Целиов твој муабет се сведува на југоносталгичарство?:) Леле душичка... Имам ментална слика во моментов од кој тип на луѓе си! Гарант баба ти уште зборува на српски иако е родена во Македонија, твоите „ах-каат“ по Другарот, а ти си пораснал со нивните искомплексирани мрчења за тоа како „Религијата е опиум за народот“, и за тоа како „Југословенската војска е најсилна на свет“:) Сериозно, ме фати жал... Би ти купила фанта да сум таму...

marcus !

јас кога некогаш ќе навредам некого одма добивам бан !
дотичнава ниту ја спомнав у муабет а ете ме нападна со навреди БЕЗ ПРИЧИНА

на нејзин профил јасно се гледа дека има тешки психички проблеми
во конфликт е со сите на кајгана форум дотичнава

двојни аршини !
јас вака да напишев ем ми ги бришеш постови ем бан !

е ај баш да видиме со дотичнава како ќе биде !

немој само мене по приватни пораки да ми праќаш закани !

за ваква работа добив и бан!
а дотичнавасе гледа дека вреѓа праи кавги на сите подфоруми
си има проблеми ама неможе ние да сме и лекот !
си има стручни лица за тоа .

Гледам и двајцата не сте останале должни..
Анастасија...смирија ја топката...нема потреба од гатање профили на членовите...Ако не се лажам темата е....Што е уште потребно?
Атеист ...сеуште си тука на форумот(по глупостите кон Откровение) ..затоа не изигравај жртва..

Анастасија...смирија ја топката...нема потреба од гатање профили на членовите...Ако не се лажам темата е....Што е уште потребно?
Атеист ...сеуште си тука на форумот(по глупостите кон Откровение) ..затоа не изигравај жртва..

It's АнастаЗија, славјанската варијанта - не грчката. Како и да е, се извинувам, знам дека претерав, ама ме изиритира тоа што момакот ја преоптерети темата насочувајќи ја во сосема друг правец... Остатокот од постот ми беше коректен, претпоставувам.

малку коректност од marcus

ете добивам опомени за бан ! ок не било коректно ! не беше стварно !

Ама мора па нешто ситно и да речам...МОРАМ
Јас уште на почетокот се залагав да нема лични обраќања на самите постови туку дискусии и - или цитат од друг форумџија ради понатамошна дискусија . И така цело време на самите постови ме навредуваа ама ај не инсистираа и не им враќав .Е може да се види на тема "Кој треба да го докаже бог" се закачи некоjси cernodrimski кој воопшто НЕ ДОЗВОЛУВАШЕ да се дискутира туку на самата тема бараше да праиме приватни муабети ,( после видов како го исшутираа ради ширење бугарска пропаганда не знам дали му се уште постовите во рисајлк бин таму ги гледав ) Јас реагирав амааааааа

marcus не само тогаш туку НИКОГАШ не реагираше за тоа
marcus си глеаше сеир
цело време кога неговите навредуваат ги остава такви нивни постови Ена сега најтазе на тема Христова Идеологија ќе го видиш лицемерието од marcus

зошто НИКОГАШ досега не се случило чоеков да реагира кога мене ме навредуваат и тоа многу често приметувам специјало регистрирани со 1 - 2 мислења и директно се закачуваат за муабет и навреди а ете НИКОГАШ НЕ СЕ СЛУЧИЛО да реагира и да им ги избрише навредите ?(види тема Сепак не воскреснал под ред бр 121 каде некое лу... се регистрирало на форумов специјално за Лична навреда и за ништо друго - ЛИЧНАТА НАВРЕДА И ОМАЛОВАЖУВАЊЕ СЕУШТЕ СИ СТОИ !....батето никогаш повеќе не се ни појави)

И цело време им ги остава Личните навреди не ги брише као ништо демек ако јас им вратам одма добивам приватна порака закана за бан со казнени поени оти сум упатил Лична навреда .

Двојни аршини .Јас убаво предложив да нема лични обраќања на постови оти си постојат приватни пораки , чатови матови кој како си сака. Обраќања што недопираат до темата туку се само лични обраќања до некого на самиот пост и тоа па специјално за навреда или омаловажување ... треба да се бришат .

Така да не се оправдувам ама ..јас го разбирам marcus дека се негови религиозни другарчиња ама правилата мора -треба да важат подеднакво за сите . Не треба до тој степен да биде пристрасен .

ова се вика местење ПОДМОЛНИ игри
им ги остава Личните навреди чека јас да им вратам за да ме банира

Ateist дај не дави по темата....ако нешто ти смета околу моето модерирање имаш админи..жали се...Јас не сум пристрасен кон никого овде...едноставно ги следам правилата на Кајгана..но сепак не можам да бидам 24 часа на форумот и чекам некој да те навреди...дури и за тоа имаш механизам да ме известиш и мене и админите..

Назад на темата да не морам да бришам постови кои не заслужуваат да стојат на форумот..

Ateist дај не дави по темата....ако нешто ти смета околу моето модерирање имаш админи..жали се...Јас не сум пристрасен кон никого овде...едноставно ги следам правилата на Кајгана..но сепак не можам да бидам 24 часа на форумот и чекам некој да те навреди...дури и за тоа имаш механизам да ме известиш и мене и админите..

Назад на темата да не морам да бришам постови кои не заслужуваат да стојат на форумот..

ок нема проблем тука оваа дискусија ќе заврши
само правилата на кајгана велат Личните навреди се казниви
а ти ги применуваш само кога јас сум во прашање
само тоа барав да бидеш покоректен отсега :smir:

Сите наши мерки се правени и моделирани спрема условите на нашава планета, надвор од нејзе тие наши постулати и апсолутни нешта не важат. Примерот за часовниците во сателитите за времето, и за астронаутите и нивната телесна маса на месечината најреално го објаснуваат тоа.
Еве еден пример за полесно да ме разбериш:
Стои полицаец на плетвар и со радар мери брзина на автомобили. Го запира едно BMW и му регистрира брзина од 160 km/h, и запишува во записник дека тој автомобил се движел со таа брзина од правец Кавадарци-Прилеп кај месноста три чешми.
Што мислиш ти дали тоа е единствена брзина и единствен правец во кое се движи тоа BMW? Не е, тој автомобил се движи со таа брзина во однос на радарот кој што го замислуваме за статично нешто. Ама радарот не е статично нешто и тој се движи, има неколку правци на движење и неколку брзини (мислам дека беа седум не ме фаќај за збор). Па вака сега да објаснам радарот се наоѓа на планетата земја која се врти околу својата оска (еден правец и една брзина), потоа планетата земја се врти околу сонцето (друг правец и друга брзина), сонцето се врти околу средината на млечниот пат (трет правец и трета брзина), па млечниот пат...мислам дека е доволно јасно. Знаеме за неколку различни правци и неколку различни брзини, за колку не знаеме стварно не знаеме :).
Брзината на ЕМ брановите ги мерат со замисла дека земјата е статично нешто (исто како радарот на плетвар), и таа брзина е брзина само во однос на земјата, за другите правци си има друга брзина :helou:.

Основен постулат на Специјалната Теорија на Релативитет е дека брзината на светлината е секогаш константна (~300.000 км/сек) во инерцијални системи.
Знам дека воа ти звуче едноставно меѓутоа уопште не си го разбрал. Да ти објаснам со еден прост пример.
Замисли дека ти стоиш а покрај тебе профучуе свемирски брод со брзина упола од брзинта на светлината, и замисли еден зрак светлина со се движе со брзината на светлината (нормално) у ист правец каа бродот.
И сега од земските искуства секојдневни ти викаш дека ако зракот светлина за тебе се движе со 300.000 км/сек за свемирскиот брод со се движе со 150.000 км/сек. Меѓутоа постулатот погоре вика грешка, и за тебе и за свемирскиот брод зракот се движе со брзината на светлината т.е. со 300.000 км/сек.
И уште пред да почниш да се буниш, овоа е експериментално потврдено со едно чудо експерименти.

1. Да, науката/науките не уништуваат. Од ренесансот па наваму, од планетава се исчезнати (проценка) околу 1 200 000 - 2 000 000 живи битија-токму во времето кога науките се појавија и кога почнаа да „напредуваат„.
A od koga naukite pocnaa da napreduvaat pa navamu kolku zivi bitija se rodija? Mnogu poveke odkolku pred toa. Logicno e i mnogu poveke da umrat.
4. Тие што имаат јаки проблеми со внатрешните органи, тоа им е Божја казна-Бог казнува на оние делови од телото, кои се причина за нечиј грев или соблазна. А ќе умреме и вака и така-медицината нема да не направи бесмртни, оти бесмртен е само Еден.
Jaki problemi so vnatresni organi imaat i stotuku rodeni bebinja. Sto grev storile tie? Medecinata ne ne prai besmrtni, ama ne ne prai ni verata.
5. Црквата нема да ја прифати еволуцијата, оти еволуцијата е во целосна спротивност на црковното видување на Постанокот. Еволуцијата пак, ни дозволи вессрамни однесувања, кои сами по себе, пак се неспоиви со црковното учење.
A bog koj go sozdade? SAm nastana za da gi sozdade drugite?

AKo ne bese naukata ti sigurno denes nemase da sedis pred komjuter i da pisuvas na forumi. Crkvata sigurno nemase te dovede do tuka, tuku do nekoja manastirska kelija.

A od koga naukite pocnaa da napreduvaat pa navamu kolku zivi bitija se rodija? Mnogu poveke odkolku pred toa. Logicno e i mnogu poveke da umrat.Jaki problemi so vnatresni organi imaat i stotuku rodeni bebinja.

Sto grev storile tie? Medecinata ne ne prai besmrtni, ama ne ne prai ni verata.

A bog koj go sozdade? SAm nastana za da gi sozdade drugite?

AKo ne bese naukata ti sigurno denes nemase da sedis pred komjuter i da pisuvas na forumi. Crkvata sigurno nemase te dovede do tuka, tuku do nekoja manastirska kelija.

1. Откога науките почнаа да „напредуваат„, се лучија најкрвавите војни, досега невидените еколошки катастрофи на планетарно ниво и досега невидената манипулација со човековите умови.
2. Гревот од бебињате е гревот од нивните претходници.
3. Напротив: со верата, се постугнува потенцијална бесмртност, она кое за медицината е само пуста желба.
4. Бога никој не Го создаде. Он постои предвечно-отсекогаш.
5. Ако не седев пред комјутер, ќе имав некоја друга занимација.
6. Црквата не се занимава со компјутери, што за тебе очигледно е неразбирливо.
7. Во манастир одат оние поединци, кои Бог ги повикува за таа должност.

1. Откога науките почнаа да „напредуваат„, се лучија најкрвавите војни, досега невидените еколошки катастрофи на планетарно ниво и досега невидената манипулација со човековите умови.

Епидемија на чума во 14 век. 75 милиони жртви од 300 милиони население во светот. Еквивалент денец би било 1.6 милијарди. Главен придонес на религијата.

За манипулација има, точно. Дигитална. Аналогната почна со Акенатон и Мојсије.

2. Гревот од бебињате е гревот од нивните претходници.

Е ова неможам да го сварам. Од кај бебе родено, оптеретено со гревови!? Значи ако чукундедому на бебето убил некого, бебето треба да страда... аман бе луѓе...

3. Напротив: со верата, се постугнува потенцијална бесмртност, она кое за медицината е само пуста желба.

Со верување сме и потенцијални милионери и потенцијално личиме на Бред Пит и ја дупиме Анџелина Џоли... мање-више

4. Бога никој не Го создаде. Он постои предвечно-отсекогаш.

Од Акенатон на ваму бајаги време 3.200 години, сега не е баш вечно ама шо е многу многу е.

5. Ако не седев пред комјутер, ќе имав некоја друга занимација.

Компјутер - Нешто измислено од некој атеист. Компјутерот е шејтанско-ѓаолско-атеистичка работа. Така ми кажа еден верник.

6. Црквата не се занимава со компјутери, што за тебе очигледно е неразбирливо.

Ама возат бесни коли измислени од атеисти - Ото,Даимлер,Бенц,Мајбах...

7. Во манастир одат оние поединци, кои Бог ги повикува за таа должност.

А и многу од оние во апстиненцијална криза.

Епидемија на чума во 14 век. 75 милиони жртви од 300 милиони население во светот. Еквивалент денец би било 1.6 милијарди. Главен придонес на религијата.

За манипулација има, точно. Дигитална. Аналогната почна со Акенатон и Мојсије.

Е ова неможам да го сварам. Од кај бебе родено, оптеретено со гревови!? Значи ако чукундедому на бебето убил некого, бебето треба да страда... аман бе луѓе...

Со верување сме и потенцијални милионери и потенцијално личиме на Бред Пит и ја дупиме Анџелина Џоли... мање-више

Од Акенатон на ваму бајаги време 3.200 години, сега не е баш вечно ама шо е многу многу е.

Компјутер - Нешто измислено од некој атеист. Компјутерот е шејтанско-ѓаолско-атеистичка работа. Така ми кажа еден верник.

Ама возат бесни коли измислени од атеисти - Ото,Даимлер,Бенц,Мајбах...

А и многу од оние во апстиненцијална криза.

1. Епидемии има и во денешно време. Изгледа дека медицината не не спаси од тоа зло, а?
2. Да бе, ако чукун-дедо му Му се огрешил на Бога, некој за тоа треба да плати. Ќе ти текне...
3. Мање-више, џиџи-миџи, вамте-тамте...и то.
4. Да, многу е...
5. Е убо ти кажал верникот, не е далеку од вистината.
6. Да бе...возат, нема што, ако си мангуп, биди поп па така и ти ќе возиш некое џипче од едно 30-40 000 ојра, разбираш.
7. Тие што се во апстиненција, значи посакале да бидат излекувани, за разлика од некои кои се убедени дека се ептен здрави.

A zosto verata kako (spred tebe) ponapredna od medicinata ne gi spreci tie vojni, epidemii i ekoloski katastrofi? NEli vasiot Bog e semoken, zosto ne go zapre seto toa?

A zosto verata kako (spred tebe) ponapredna od medicinata ne gi spreci tie vojni, epidemii i ekoloski katastrofi? NEli vasiot Bog e semoken, zosto ne go zapre seto toa?
А од каде идеата дека треба да бидат спречени...Првото прашање е зошто ги има..а апотоа спречување..доста се поврзани тие две работи..

А од каде идеата дека треба да бидат спречени...Првото прашање е зошто ги има..а апотоа спречување..доста се поврзани тие две работи..

Pa neli tie vojni, epidemii, ekoloski katastrofi se zlo, a BOG se bori protiv zloto, zasto ne go spreci toa zlo? Ili ne e bas semoken?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom