Што се суканиците?

• Креатор на темата Креатор на темата Efi
  • Време на започнување Време на започнување
Их, како ми се пушти...ништо, помина, касно е
grin.gif

Суканиците според мене се најдобриот дом на вошките дефинитивно на суканиците имаа голем број на вошки самиот Bob Marley имаше неколку стотици видови на вошки во косата

Суканиците според мене се најдобриот дом на вошките дефинитивно на суканиците имаа голем број на вошки самиот Bob Marley имаше неколку стотици видови на вошки во косата

Ахам. Ај, од сите глупости во реченицава, ќе се фатам за ова...
Колку видови на вошки постојат?
И, колку веруваш од нив дека постојат под исто поднебје?
А колку од нив па на една локација од неколку сантиметри квадратни_

STO SE SUKANICITE - KUL STVAR ILI ZURKA ZA VOSKI

Кууул ствар - за градските предерчиња кои се wannabe cool famous тип на луѓе.

Журка за вошки - за малите деца во градинка и за сељачаната кои се нон стоп под фоља

И ја мислам дека ако се уклапаат на фацата е убао да ги напраиш,ама не од оние што се најдебелите.Онакви тенки убави,и да ги одржуваш,а не да ти се расплетени целите.

Да, многу зависи и до формата на лицето (главата), дебелите се раста а тенките се дред локс.
Ако се расплетат има чаре и за тоа.

На грешно место ви е темата... суканиците не се моден детал ! ! ! без разлика на тоа што многу луѓе сметаат дека се кул и ради тоа ги носат, суканиците имаат духовно и религиозно значење. Тие се обележје на Растафати културата (малце гугл... кога веќе не читате книги!)

А, дека се журка за вошки е најголемата глупост што може да се каже.

Па фала богу.

голема негативна работа што не можиш да ги периш као имало специјални шампони ама 2-3 месеци не испрана коса мириса какви сакаш шампони клавај

Некој те лажел... може да се мијат и со обичен шампон, без балсам е најдобро.

Суканица е ваљда интерсно да имаш али некако премногу замара барем така ми изглеа а како шо сум мрза

Па да. Сака по едно 2 саати внимание на ден да се посвети :)

leeee surka za voski mi se svigaj toa
definitivno zurka za voski

Дефинитивно си неедуцирана, вошките не бираат фризура.

Интересна работа за гледање се суканиците ама за одржување се хорор. Секакви мушички бактерии се закачвет на нив и шо е најлошо не мојш ко чоек глата да си ја измиеш

Нема врска, ако беше така до сега ќе имав крокодил на главата.
Косата се мие најнормално само тешко се суши.

едно девојче што ми е комшика смрдеше на радиус од 20 метра, со суканици правени со восок.

Е тоа е вистина... ама јбг и земале и некој екстра денар иако за да се направи суканица не е потребно восок

хахахаххаха не сте точни жими се значи што се не има на ова тло. епа вака: DREADLOCK (заплеткан чвор). вошки не одат на суканици до сега не сум сретнал да фати некој вошки кој има суканици. бидејќи самата кожа на која има суканици испушта серуми кои се еден вид отров за вошките. а како што знам вошките одат на здрава кожа од која се хранат. ако имаш суканици немора да значи дека се нечисти. на пример јас ги мијам скоро секоја недела а некогаш на секој втора. НО суканиците можеш да ги миеш и секој ден ако сакаш. нема некоја филозофија во одржувањет. ставаш шампон го миеш темето плакнеш сушиш и толку. инаку самата суканица не се мие бидејѓи тоа е најчистиот дел кој не мириса. значи само темето се мие а со тоа и коренот на суканицата кој е купче од влакна. друга работа тоа со восоци, гелови, горење се ама баш ЧИСТА ГЛУПОСТ. посмешно нешто не сум слуснал. и друга работа многумина ги прскаат суканиците по спрејови парфеми и ги мачкаат со восок за да им мирисаат убаво. ок мирисаат убаво но само првите два саатио. а после мирисот прераснува во непријатна реа. значи: СЕ МИЈАТ СО БИЛО КАКОВ ШАМПОН, СЕ МИЕ САМО КОРЕНОТ И ТЕМЕТО, НЕ СЕ ПРСКААТ СО ПАРФЕМИ И НЕ СЕ МАЧКААТ СО ВОСОЦИ ЗА МИРИЗБА А МОЖЕ ДА СЕ СУШАТ СО ФЕН. инаку сите мислат дека ако се сушат со фен ке се растурат хахахахаххаха баш напротив ништо нема да им биде. епа незнам што друга да кажам. поздрав

Колега, ова е дефиниција за одржување :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Dreadlocks

иако е од вики овде го има убаво опишано историјатот на суканиците, како се прават, одржуваат, и од каде потекнуваат (немојте со тоа реге веќе, аман! ) и нивното место во модерната култура.

Ахам. Ај, од сите глупости во реченицава, ќе се фатам за ова...
Колку видови на вошки постојат?
И, колку веруваш од нив дека постојат под исто поднебје?
А колку од нив па на една локација од неколку сантиметри квадратни_

Ќе најдеш на интернет побарај малку јас имав порано семинарска за Bob Marley и по некоја случајност го најдов тој податок дали е точен или не не знам и не читам јас ни една глупост во мојот пост, ако беше глупост немаше ни да почнам да пишувам,

Ќе најдеш на интернет побарај малку јас имав порано семинарска за Bob Marley и по некоја случајност го најдов тој податок дали е точен или не не знам и не читам јас ни една глупост во мојот пост, ако беше глупост немаше ни да почнам да пишувам,

АААаааа... пишувало на интернет. Тогаш мора да е точно! :pos:

Ептен кул ми е некој со суганици ... доста добро ми изгледаат.
Многу сакам една суганица од назад ама кратка коса имам. :(

оф мн се кул сакам да си направам али нз како ке ми стојат!на некој им стојат супер а на некој како удрен со мокра 4орапа еве како на пр на Сиело-Паз супер и стојат видете -
tapa_c.jpg

оф мн се кул сакам да си направам али нз како ке ми стојат!на некој им стојат супер а на некој како удрен со мокра 4орапа еве како на пр на Сиело-Паз супер и стојат видете -
tapa_c.jpg

ok.

Инаку он, имав 3 суканици пред некое време. Кewl се бе, само мака ми беше нон-стоп да ги мачкам со восок и да ми ги средувет ко ќе ми пораснит косава, па ги исеков.

Ми изгледаат интересно, ама на други :) Јас никогаш сум немала некоја желба да направам суканици.

п.с. Тие што имале/имаат суканици, не си земајте толку при срце ако некој погоре пишал дека не му се свиѓаат. :icon_lol:

интерени ми се суканиците односно лугето кој ги имат....
јас имам кратака коса а многу сакам да имав долга и да си направев една Боб Марли фризура:vozbud:

Ау не. Дислајк. Дувло за вошки свакако, но и мрсно, неизмиено, нечисто и грдо на изглед. Можеби една суканица е во ред...две се во ред, но цела коса да ја упропастам, не би.
Одвај успевам да ја средам сопствената со илјадници препарати, па не да направам суканици :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom